Ηλεία Πολιτισμός

8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδραβίδας – Κυλλήνης: Χορηγοί και πάθος το διατηρούν ζωντανό

Ακούστε το άρθρο

Πρεμιέρα σήμερα με Μεσαιωνικές Νύκτες στο Κάστρο

To 8o Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης ξεκινά σήμερα  με τις Μεσαιωνικές Νύχτες Κάστρου- και το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου που πραγματοποιούνται στο Κάστρο Χλεμούτσι.

Το 8ο Φεστιβάλ κινδύνευσε να μην ξεκινήσει ποτέ αφού υπήρχαν οικονομικά προβλήματα, αλλά το πάθος και η αγάπη του δημιουργού του, του Γιώργου Βούκανου το έσωσε. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής βρήκε χορηγούς ενώ ο δήμος έδωσε μια μικρή οικονομική βοήθεια και έτσι το Φεστιβάλ κάνει πρεμιέρα με την φιλοδοξία να εντυπωσιάσει.

Το Πρόγραμμα του 8ου Διεθνούς Φεστιβάλ περιλαμβάνει συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες, Συμφωνικές Ορχήστρες και σχήματα από το εξωτερικό που ερμηνεύουν κλασσικά θέματα, soundtracks  και κομμάτια από την μουσική σκηνή της Jazz. Επίσης θεσμικές συνεργασίες με άλλους Δήμους, την ΕΡΤ, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Χθες στο δημαρχείο Ανδραβίδας Κυλλήνης στα Λεχαινά δόθηκε συνέντευξη Τύπου από τον δήμαρχο Ναμπίλ Μοράντ, τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Μίγκο και τον καλλιτεχνικό διευθυντή Γιώργο Βούκανο.

Ο δήμαρχος Ναμπίλ Μοράντ τόνισε μεταξύ άλλων: «Εύχομαι το Φεστιβάλ να συνεχιστεί και από την επόμενη δημοτική αρχή. Λόγω των εκλογών είχαμε προβλήματα στην οικονομική στήριξη του Φεστιβάλ λόγω «παγώματος» πιστώσεων.  Όμως η αγάπη και το πάθος του καλλιτεχνικού διευθυντή Γιώργου Βούκανου έδωσε τη λύση. Ο Γιώργος Βούκανος «κυνήγησε» την υπόθεση και κατάφερε να βρει χορηγούς για το υπέροχο αυτό Φεστιβάλ και με μια μικρή βοήθεια από τον δήμο ξεκινάμε»

Ο αντιδήμαρχος κ. Ανδρέας Μίγκος αναφέρθηκε στην τουριστική διάσταση του Φεστιβάλ γιατί «οι εκδηλώσεις του έχουν πανελλήνιο ενδιαφέρον και οι καλλιτέχνες προσελκύουν κόσμο από διάφορα μέρη της Ελλάδος». Ακόμη ο κ Μίγκος εξέφρασε την ελπίδα να ότι θα συνεχιστει το Φεστιβάλ και τα επόμενα χρόνια με την πολύτιμη βοήθεια του Γιώργου Βούκανου.

Όπως δήλωσε στη συνέντευξη μεταξύ άλλων  ο καλλιτεχνικός διευθυντής, ο μουσικοσυνθέτης  Γιώργος Βούκανος, «το Διεθνές Φεστιβάλ, ανήκει και επίσημα πλέον στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια των Φεστιβάλ στο Europian Festival Association και φέρει πλέον και το επίσημο Λογότυπο. Αυτή η διάκριση μας έδωσε τη δύναμη να μην εγκαταλείψουμε την προσπάθεια, μια προσπάθεια που δικαιώνεται στον χρόνο αφού κρίθηκε το περσινό μας πρόγραμμα, από ειδική επιτροπή για την αρτιότητα και πρωτοτυπία του και ιδιαίτερα για την δημιουργία και επιτυχημένη παρουσίαση της οπτικοακουστικής παράστασης «Το Μυστικό Τραγούδι του Κάστρου – Μεσαιωνικές Νύχτες Κάστρου» κατατάσσοντάς μας στα επίσημα μέλη των μεγάλων Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ. Φέτος ήταν πολύ δύσκολη η κατάσταση αλλά τελικά τα καταφέραμε και θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο κ. Ναμπίλ Μοράντ και τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Μίγκο. Το Φεστιβάλ δεν ανήκει μόνο στο δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης αλλά σε όλο τον κόσμο. Στις Μεσαιωνικές Νύχτες, υπάρχουν ευχάριστες αλλαγές. Υπάρχει συνεργασία με την ομάδα «Γκιόστρα Ζακύνθου» και την Ιταλική χορωδία.». Τέλος ο κ. Βούκανος επανέλαβε για μια ακόμη φορά που ήρθε η ώρα να δούμε συνεργασίες όλων των φεστιβάλ του νομού..

Όλη η επικαιρότητα