Γυναίκα

9 τρόποι να κάνεις λεύκανση δοντιών με υλικά που έχεις στην κουζίνα σου!

Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Κοσμητικής Οδοντιατρικής, αυτό που θέλουν να αλλάξουν οι περισσότεροι άνθρωποι στο χαμόγελό τους είναι το χρώμα των δοντιών τους.

Δείτε πώς μπορείτε να λευκάνετε τα δόντια σας με φυσικά υλικά που χρησιμοποιείτε καθημερινά:

Φράουλες
Το βούρτσισμα των δοντιών με πολτοποιημένες φράουλες αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο λεύκανσης δοντιών στο σπίτι, επειδή η όξινη σύνθεση του συγκεκριμένου φρούτου δρα ως ήπιος λευκαντικός παράγοντας. Απλά λιώστε 1-2 ώριμες φράουλες, βάλτε τον πολτό στην οδοντόβουρτσα και βουρτσίστε κανονικά τα δόντια σας. Όταν τελειώσετε, ξεπλύνετε τα δόντια σας με ένα μείγμα που θα φτιάξετε ρίχνοντας λίγη σόδα πλύσης (ανθρακικό νάτριο) σε νερό, προκειμένου να μειώσετε την οξύτητα στο στόμα και να προστατέψετε τα δόντια από πιθανές φθορές.

Έλαιο καρύδας
Χρησιμοποιήστε το έλαιο καρύδας ως στοματικό διάλυμα, δηλαδή κρατήστε το για λίγα λεπτά στο στόμα σας και στη συνέχεια ξεπλύνετε. Το έλαιο καρύδας θεωρείται φυσικό λευκαντικό, ενώ έρευνες έχουν δείξει ότι συμβάλλει στη μείωση του σχηματισμού πλάκας στα δόντια και επίσης βοηθά στην πρόληψη των παθήσεων των ούλων.

Μαγειρική σόδα + χυμός λεμονιού
Τα λεμόνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κιτρικό οξύ, το οποίο δρα ως ένα είδος φυσικού λευκαντικού. Φτιάξτε μία πάστα ανακατεύοντας ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού με αρκετή μαγειρική σόδα και χρησιμοποιήστε τη για να λευκάνετε τα δόντια σας. Η μαγειρική σόδα έχει ήπια λειαντική δράση (καθιστώντας την ιδανική για την απομάκρυνση των λεκέδων) και είναι πολύ αλκαλική, βοηθώντας στην εξουδετέρωση της φυσικής οξύτητας του χυμού λεμονιού.

Πορτοκάλι
Το τρίψιμο των δοντιών με το εσωτερικό μιας φλούδας πορτοκαλιού θεωρείται ένας ασφαλής και φυσικός τρόπος για να λευκάνετε τα δόντια σας στο σπίτι. Το λευκό τμήμα της φλούδας περιέχει λιμονένιο, μια ουσία χρησιμοποιείται σε πολλά εμπορικά προϊόντα λεύκανσης δοντιών. Σε αντίθεση με το εξωτερικό περίβλημα του φρούτου, το εσωτερικό της φλούδας δεν είναι όξινο, επομένως είναι ασφαλές για το σμάλτο των δοντιών σας.

Βασιλικός
Φτιάξτε μια πάστα από αποξηραμένα φύλλα βασιλικού, τα οποία θα κάνετε σκόνη, και έλαιο μουστάρδας (σιναπέλαιο) και βουρτσίστε με αυτό τα δόντια σας. Ο βασιλικός προστατεύει την υγεία των ούλων, ενώ το έλαιο μουστάρδας έχει αντιβακτηριακές, αντιμυκητιασικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και προστατεύει συνολικά τη στοματική υγεία.

Μηλόξυδο
Το μηλόξυδο αποτελεί φυσικό λευκαντικό των δοντιών. Βουρτσίστε τα δόντια με μια κουταλιά ξιδιού από μηλίτη για να απομακρύνετε τους λεκέδες. Ξεπλύνετε το στόμα σας με μια κουταλιά της σούπας μηλόξυδο για να σκοτώστε τα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας και να αποκτήσετε δροσερή αναπνοή.

Μαγειρική σόδα
Η μαγειρική σόδα θεωρείται μια φυσική θεραπεία λεύκανσης των δοντιών λόγω των αλκαλικών της ιδιοτήτων. Είναι επίσης λειαντική, με αποτέλεσμα να αφαιρεί απαλά τους λεκέδες. Η προσθήκη θαλασσινού αλατιού στη μαγειρική σόδα δημιουργεί ένα αντιβακτηριδιακό scrub που εξουδετερώνει τα οξέα του στόματος και εξαλείφει τα βακτηρίδια.

Κουρκουμάς
Ο κουρκουμάς έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες, ενώ η περιεκτικότητά του σε αντιοξειδωτικά, βοηθά στη θεραπεία της ουλίτιδας. Σε μορφή σκόνης δρα ως ήπιο λειαντικό, αφαιρώντας επιφανειακούς λεκέδες και λευκαίνοντας τα δόντια. Βάλτε στην οδοντόβουρτσα λίγη σκόνη κουρκουμά, βουρτσίστε και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά.

Συνδυάζοντας μερικές από τις θεραπείες λεύκανσης των δοντιών, μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας οδοντόπαστα λεύκανσης. Η ανάμιξη ελαίου καρύδας με διττανθρακικό νάτριο, λίγο χυμό λεμονιού και μια σταγόνα ελαίου μέντας, δημιουργεί έναν ισχυρό συνδυασμό απομάκρυνσης λεκέδων που είναι φυσικά αντιφλεγμονώδης και αντιβακτηριακός, με ωραία γεύση

via

Όλη η επικαιρότητα