Σπίτι & Διακόσμηση

9 τρόποι για να βάλετε την κουζίνα στο πνεύμα των Χριστουγέννων

Ακούστε το άρθρο

Η κουζίνα είναι το μόνο δωμάτιο που μπαίνει εμπόδιο ανάμεσά σας και την απόλυτη γιορτινή διάθεση; Μπορείτε να τη στολίσετε και μάλιστα αποφεύγοντας τους (κιτς) διακοσμητικούς σκοπέλους.

Αν πρόκειται να μπείτε στη διαδικασία να στολίσετε την κουζίνα σας στο κλίμα των Χριστουγέννων, καλό είναι να αποφύγετε τις υπερβολές. Άλλωστε, το κλειδί για τη γιορτινή διακόσμηση της κουζίνας σας δεν είναι άλλο από την απλότητα. Κι αυτό γιατί μπορεί εύκολα η διακόσμησή της να μετατραπεί σε υπερβολικό ή γραφικό θέαμα. Με άλλα λόγια, εάν έχετε δύο διαφορετικές ιδέες, προτιμήστε να κάνετε μόνο μία από αυτές για καλύτερο αποτέλεσμα. Δοκιμάστε μερικά από αυτά τα tip για να κρατήσετε την κουζίνα σας το κλίμα των γιορτών και σε απόλυτη ισορροπία με όλες τις αρχές του στιλ.

Φωτάκια Προσθέστε στον πάγκο της κουζίνας σας ή στο φωτιστικό σας μια σειρά από λευκά φωτάκια LED. Τα συγκεκριμένα λαμπιόνια θα σας θυμίσουν χιονισμένο τοπίο και το αποτέλεσμα θα είναι ιδιαίτερα αρμονικό και καθόλου υπερβολικό.

Κορδέλες Στολίστε με κορδέλες με γιορτινά μοτίβα τα παράθυρα της κουζίνας σας. Ψάχνετε κάτι πιο ιδιαίτερο; Περάστε ένα κομμάτι κορδέλα από το πόμολο του παραθύρου, φτιάχτε έναν μεγάλο φιόγκο και σε αυτό στερεώστε ή κρεμάστε 1-2 μικρά στολίδια ή μπάλες.

Λουλούδια Τοποθετήστε στον πάγκο ή στο περβάζι του παραθύρου σας μία μικρή γλάστρα με εορταστικά λουλούδια, όπως είναι τα αλεξανδρινά, η αμαρυλλίδα ή ακόμα και με κλαδιά από έλατο και γκι.

Μπισκότα Κρεμάστε από το φωτιστικό οροφής ή το ταβάνι της κουζίνας σας χριστουγεννιάτικα μπισκότα σε διάφορα σχέδια όπως έλατα, αστέρια ή και νιφάδες χιονιού.

thehomeissue_xmaskitchen002

Τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα γίνονται εξαιρετικά στολίδια. Δυστυχώς, όμως, δεν κρατάνε πολύ, αφού αργά ή γρήγορα κάποιος θα αρχίσει τις δολιοφθορές.

Στεφάνια Κρεμάστε από το παράθυρό σας ένα εορταστικό στεφάνι. Σε αυτό, προσθέστε αποξηραμένα κράνμπερι, γκι ή ακόμα και μικρά στικ κανέλας. Μην μείνετε όμως σε αυτό, τολμήστε να πειραματιστείτε με τα μεγέθη και τα σχήματα: ένα τετράγωνο στεφάνι θα δώσει στην κουζίνα σας μοντέρνο ύφος, ενώ τα στρογγυλά στεφάνια είναι πιο κλασικές επιλογές.

Αυτοσχέδια Έλατα Γεμίστε την κουζίνα σας με γλάστρες με φρέσκα μυρωδικά που το άρωμα και η γεύση τους σας θυμίζουν Χριστούγεννα, όπως το δεντρολίβανο ή το φασκόμηλο.

Μαξιλάρια Τοποθετήστε μαξιλάρια με γιορτινά μοτίβα στις καρέκλες της κουζίνας σας. Μην φοβηθείτε να παίξετε με διαφορετικά χρώματα και σχέδια.

Φιόγκοι Χρησιμοποιώντας μία κορδέλα, φτιάξτε ένα φιόγκο που να δένει στην πλάτη της καρέκλας. Προτιμήστε μια κορδέλα σε γιορτινά χρώματα όπως είναι το χρυσό, το κόκκινο, το πράσινο και το λευκό. Για ένα εντυπωσιακό φινίρισμα, στερεώστε πάνω του ένα κλαδί από έλατο ή γκι.

Μπαχαρικά Τοποθετήστε σε διάφανα βαζάκια μπαχαρικά και ξηρούς καρπούς που θυμίζουν Χριστούγενα (π.χ. κράνμπερι, στικς κανέλας, γαρύφαλλο, κάστανα) και διακοσμήστε με αυτά τον πάγκο της κουζίνας σας.

via

Όλη η επικαιρότητα