Εκλογές Πολιτική

9,8 μονάδες προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της RASS

Ακούστε το άρθρο

Σαφές προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας RASS.

Η ΝΔ λαμβάνει 31,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 21,6% δηλαδή η διαφορά είναι σχεδόν 10 μονάδες (συγκεκριμένα 9,8% η διαφορά).

Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 8,8%, το ΚΚΕ με 7,4%, η Χρυσή Αυγή με 7,2%, ενώ εκτός μένουν Ενωση Κεντρώων (2,4%), Ανεξάρτητοι Ελληνες (1,6%) και Ελληνική Λύση (1,5%). Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 12,1%.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του in.gr δείχνει επίσης μια συντριπτική υπεροχή της ΝΔ στην παράσταση νίκης. Συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με το συντριπτικό 75% και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 17,2%.

Εκτός από την ενίσχυση των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ η δημοσκόπηση της RASS δείχνει ότι το Κίνημα Αλλαγής και η Φώφη Γεννηματά (37,2%) μπορεί να εκφράσει καλύτερα τον χώρο της κεντροαριστεράς από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα που στο συγκεκριμένο ερώτημα συγκεντρώνει ποσοστό 28,15%.

Η RASS ερωτά «τι από τα παρακάτω θα παίξει τον πλέον καθοριστικό ρόλο στην απόφασή σας για το κόμμα που θα ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές.

Το 47,5% λέει ότι θα παίξουν ρόλο οι θέσεις του κόμματος για βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, το 21.4% η στάση του κόμμαος στην ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών και το 15,8% οι θέσεις του κόμματος για το πώς θα βελτιωθεί η προσωπική οικονομική κατάσταση. Επομένως, οι επόμενες εκλογές εκτιμάται ότι θα κριθούν στο επίπεδο της καθημερότητας.

Το συντριπτικό 95,6% λέει ότι το κόμμα που θα ψηφίσει πρέπει να καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, κάτι που δείχνει ότι οι Ελληνες δεν θέλουν τη συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση Τσίπρα στη Βουλή.

Στο ερώτημα ποιος είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός το 44,2% λέει ο Κ. Μητσοτάκης, το 24,9% ο Αλ. Τσίπρας και το 29.1% κανείς από τους δύο.

Στη δημοτικότητα των αρχηγών ο Κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει 43,5% θετικές γνώμες, η Φ. Γεννηματά έρχεται δεύτερη με 40,1% ενώ ο πρωθυπουργός είναι πέμπτος με 22,9%.

Όλη η επικαιρότητα