9ο Ευ αγωνίζεσθαι 2019: Για 3 μέρες ο Πύργος έγινε το επίκεντρο του σκακιού!

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 9ο ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ 2019 με την συμμετοχή 79 αθλητών και αθλητριών από 31 συλλόγους όλης της Ελλάδας ενώ είχαμε  2 συμμετοχές από την Ρωσία και μια από την Αλβανία.

Οι αγώνες έγιναν σε 2 ομίλους – Α Open και Β για παιδιά έως 12 ετών.

Για 3 ημέρες σε 9 γύρους 20’+5” αγωνίστηκαν με πάθος και διάθεση για την νίκη στον φιλόξενο χώρο του Καφέ Επαρχείον στην κεντρική πλατεία Πύργου οι αθλητές ενώ οι συνοδοί αγωνιούσαν περισσότερο από τους ίδιους τους αθλητές.

Με την συμμετοχή 3 FM -2 OM και πρωταθλητών Ελλάδος σε αγόρια και κορίτσια οι αγώνες είχαν μεγάλες εκπλήξεις ανατροπές και υψηλό ανταγωνισμό.

Εντυπωσιακή εμφάνιση από τον μεγάλο νικητή των αγώνων τον 19χρονο Λουτραγώτη Δημ. από τον ΑΟ Ζήνων Γλυφάδας που κατάφερε το απόλυτο 9 νίκες σε 9 αγώνες με απόδοση 2727 ενώ τον ακολούθησαν 2 FM οι Νικολακόπουλος Ν. και Νικολάου Γ.

Από τους μικρούς εξαιρετική παρουσία είχαν οι Μακρίδης Δημ. – Αγριόπουλος Κων. – Κορμάς Γ. – Λουτραγώτης Πάρης. – Στεφάνου Δημ. και Κων/νος – Καλύβα Κυριακή και ο 11χρονος Μπερκουτάκης Νεκτ.-Ραφ.

Με τόσους μικρούς διακριθέντες οι αγώνες αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρoν αφού όχι μόνο κοιτούν στα μάτια τους μεγάλους αλλά και τους κερδίζουν κάτι που από όλα τα αθλήματα συμβαίνει μόνο στο σκάκι.

Στον Β όμιλο στην 1η θέση είχαμε 3πλή ισοβαθμία με τα κριτήρια να αποφασίζουν 1η Μπερκουτάκη Φιλοθέη 2ο Ζέρβα Διον. και 3ο Σπηλιωτόπουλος Σπ.

Στην Διασυλλογική βαθμολογία στον Α όμιλο:

1η ΣΑ Πύργου (Περιφάνη Γ – Μπερκουτάκη Ν.Ρ. – Καββαδία Δ)

2η ΑΟ Κρανιδίου (Αυδούλη Ευαγ – Χρυσάφης Αργ – Λυκουριώτης Παντ)

3η ΑΟ Ζήνων Γλυφάδας (Πέρρου Σ – Λουτραγώτης Δ – Λουτραγώτης Π)

Στον Β όμιλο

1η ΣΑ Πύργου (Μπερκουτάκη Φιλοθέη – Ζέρβας Διον – Γεωργίου Βασ)

2η ΣΟ Άστρους ( Μπάρλα Αικ – Μαντικος Ιωαν-Ευγεν)

3η Εν Σπάρτης Μ Ασίας ( Σπηλιωτόπουλος Σπ – Σπηλιωτόπουλος Δημ)

Τις απονομές στο Α Όμιλο έκανε ο νέος Δήμαρχος Πύργου κ. Αντωνακόπουλος Τάκης ο οποίος υποσχέθηκε την στήριξη του Δήμου σε διοργανώσεις πολιτισμού και αθλητισμού και ιδίως στο σκάκι.

Στον Β όμιλο τις απονομές έκανε η πρόεδρος της ΕΣΣΠΕΠ κ. Αυδούλη Ευαγγελία.