Μεσσηνία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

9o Σύνταγμα Πεζικού & 120 ΠΕΑ: Ορκίστηκαν οι οπλίτες, πετάνε οι Ίκαροι

Ακούστε το άρθρο

Ημέρα που θα θυμούνται για πάντα ήταν η χθεσινή για τους 252 οπλίτες που ορκίστηκαν στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού, καθώς και για τους Ίκαρους Ανθυποσμηναγούς της 86ης σειράς, αφού χθες ολοκλήρωσαν την πτητική τους εκπαίδευση στην 120 ΠΕΑ.

Η ορκωμοσία στο στρατόπεδο ξεκίνησε λίγο μετά τις 10.00 το πρωί και οι 252 οπλίτες έδωσαν όρκο πίστης στην πατρίδα και υπακοής στο Σύνταγμα και στους νόμους.
Στην ορκωμοσία το «παρών», μεταξύ άλλων, έδωσαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκπροσώπησε ο ταξίαρχος Ιωάννης Κολυβάς, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στους νέους οπλίτες, ενώ καθησύχασε τις οικογένειές τους για την ομαλή θητεία τους.

Στο μεταξύ, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΑ, αντιπτεράρχου Χρήστου Χριστοδούλου, πραγματοποιήθηκε στη Διασπορά η Τελετή Πέρατος Πτητικής Εκπαίδευσης της 86ης Σειράς Ιπταμένων. Μια τελετή ιδιαίτερα σημαντική για τους ανθυποσμηναγούς, αφού ουσιαστικά έπειτα από αυτή εισέρχονται στην αεροπορική οικογένεια.

Την Ημερήσια Διαταγή διάβασε ο διοικητής της Πτέρυγας, σμήναρχος Κωνσταντίνος Χίνης, που απευθυνόμενος στην 86η Σειρά Ιπταμένων δήλωσε περήφανος για αυτούς, ενώ τους ενημέρωσε για την αποστολή τους από εδώ και πέρα.

Κλείνοντας τους ευχήθηκε καλές και ασφαλείς πτήσεις. Από την πλευρά του, ο αρχηγός του ΓΕΑ έδωσε επίσης συγχαρητήρια στους ανθυποσμηναγούς και τους καλωσόρισε στην αεροπορική οικογένεια.

Ανέφερε δε ότι το ζητούμενο σε αυτό το επάγγελμα είναι η αποτελεσματικότητα, ενώ προέχει ο επαγγελματισμός και η ασφάλεια, στην οποία δεν πρέπει να κάνουν εκπτώσεις.
Επίσης, τους κάλεσε να μην επηρεαστούν από τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που καθημερινά δέχεται η χώρα.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η τελετή δόθηκαν βραβεία και έπαινοι στον αρχαιότερο Έλληνα ανθυποσμηναγό της 86ης Σειράς, Δημήτριο Ρέψη, καθώς και στον πρωτεύσαντα ανθυποσμηναγό στην πτητική εκπαίδευση Αριστοτέλη Σίμο.

tharrosnews.gr

Όλη η επικαιρότητα