Categories: Ηλεία

9ο Tour du Peloponnese: Εντυπωσιακή εκκίνηση από την Αρχαία Ολυμπία

Share

Γύρισαν τον χρόνο πίσω δεκάδες εκθαμβωτικά αυτοκίνητα άλλων εποχών στην Αρχαία Ολυμπία, κατά την εκκίνηση του 9ου Tour du Peloponnese το πρωί της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου 2022.

Με 75, κυρίως διεθνή αλλά και ελληνικά πληρώματα να έχουν δηλώσει συμμετοχή, ξεκίνησε ο ιδιαίτερος αυτός αγώνας που διαρκεί μέχρι τις 8 Οκτωβρίου. Τον αγώνα διοργάνωσε η ΕΛΙΑ (Ελληνική Λέσχη Ιστορικού Αυτοκινήτου) με την αρωγή του συλλόγου «ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ» και τη συνεργασία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Βασίλης Αρβανίτης δίνοντας την εκκίνηση του αγώνα, ευχήθηκε στα πληρώματα να έχουν καλό και ασφαλή αγώνα. Τόνισε ότι το Tour du Peloponnese έχει καθιερωθεί να ξεκινά από την Ολυμπία, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η καλή συνεργασία του Δήμου με τους διοργανωτές του σπουδαίου αυτού αγώνα θα έχει συνέχεια και στο μέλλον. Παρόντες στη γραμμή εκκίνησης ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σωτήρης Παπαηλιού, οι Αντιδήμαρχοι Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού κ. Πέτρος Γιαννακόπουλος, Διοικητικών Υπηρεσιών, Ψηφιακής Μετάβασης και Παιδείας & Πρόεδρος της ΚΕΔΑΟ κα Ρόη Αντωνοπούλου, Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Παναγιώτης Φλέσσας, κ.α.

Το Tour du Peloponnese είναι η μεγαλύτερη ετήσια διοργάνωση κλασικού αυτοκινήτου σε συνολική διάρκεια και χιλιομετρική απόσταση στην Ελλάδα και φιλοδοξεί να καταστεί ένα από τα μεγαλύτερα event του είδους στην Ευρώπη. Η εκκίνηση έγινε στην Αρχαία Ολυμπία και ο τερματισμός θα γίνει στο Ναύπλιο την ερχόμενη Παρασκευή 8 Οκτωβρίου. Ενδιάμεσες στάσεις του αγώνα, η Καρύταινα, η Βυτίνα, η Βλαχοκερασιά, η Σπάρτη, η Αρεόπολη, το Λιμένι, η Πλύτρα, η Μονεμβασιά και το Κυπαρίσσι Λακωνίας. «Δημιουργήστε τη μεγαλύτερη εκδήλωση κλασικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα και προσφέρουμε ένα μοναδικό ταξίδι στο πλούσιο ελληνικό τοπίο και στην ιστορία του τόπου μας», αναφέρει μεταξύ άλλων η οργανωτική επιτροπή.