Ηλεία

Α΄ Παιδικός Σταθμός Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας «Ο Μικρός Αρκούδος» – Ποδαρικό από 15 λιλιπούτειους μαθητές

«Ποδαρικό» έκαναν χθες το πρωί οι 15 πρώτοι λιλιπούτειοι μαθητές στον Α΄ Παιδικό Σταθμό του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας «Ο Μικρός Αρκούδος», στο Πελόπιο.

Ο Α΄ Παιδικός Σταθμός στεγάζεται στο ισόγειο του πρώην Γηροκομείου Πελοπίου (σ.σ πρωτολειτούργησε ως Οικοτροφείο), το οποίο έχει παραχωρήσει η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, που έχει και την ευθύνη για τη λειτουργία του Παιδικού Σταθμού.

Στον Παιδικό Σταθμό απασχολούνται δυο νηπιαγωγοί και ένα άτομο ως βοηθητικό προσωπικό, ενώ φοιτούν 15 συνολικά μαθητές από 2,5 και άνω. Δικαίωμα φοίτησης έχουν έχω την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Ο Σταθμός λειτουργεί καθημερινά – Δευτέρα έως Παρασκευή – από τις 7:30 το πρωί μέχρι 3:30 το μεσημέρι.

Η πρώτη συνάντηση

Την περασμένη Παρασκευή 30 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση μεταξύ εκπαιδευτικού προσωπικού, γονέων και νηπίων καθώς και του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, Αριστείδη Παναγιωτοπούλου στο χώρο του νέου Παιδικού Σταθμού, με σκοπό την γνωριμία του εκπαιδευτικού προσωπικού με τους ενδιαφερομένους γονείς αλλά και την εξοικείωση των νηπίων με το χώρο.

Έγινε η αρχή

Η χθεσινή πρώτη ημέρα ήταν ενδιαφέρουσα και διασκεδαστικά για τα παιδιά, που με την καθοδήγηση των δασκάλων τους πέρασαν ευχάριστα και δημιουργικά την πρώτη ημέρα, τόσο που, στο τέλος της ημέρας έδειξαν να ανυπομονούν για την επόμενη.

Όλη η επικαιρότητα