Αρθρογραφία

Aπό καρδιάς: Όνειρο ζω μην με ξυπνάτε….

Γράφει η Σοφία Βαρουξή

Αγαπημένοι μου.

Ο τίτλος εστιάζεται σ’ αυτό που ζήσαμε, βλέποντας όλους μαζί πολιτικούς και εκκλησία να είναι «ενωμένοι» για ένα σκοπό.

Αυτό που ζητούσαμε χρόνια έγινε, ήταν τελικά μια πραγματικότητα.
ΓΙΑΤΙ όμως τόσα χρόνια δεν γινόταν;

ΓΙΑΤΙ αυτό να μην κυριαρχούσε για όλα τα θέματα που απασχολούν τον Νομό μας; Από το Νοσοκομείο που θα χτιστεί, από το εργοστάσιο Σκουπιδιών, από το Αεροδρόμιο, από τις «κατακτήσεις» στις μαγευτικές παραλίες μας και την αξιοποίηση τους, από το τρένο που δεν κινείται πια και δεν τελειώνει η περιγραφή των προβλημάτων της Ηλείας.

Πιάσαμε πάτο και τώρα τί κάνουμε αγαπημένοι μου «άρχοντες» της Ηλείας; Τί μπορούμε να σώσουμε από αυτά που μας απέμειναν; Τώρα πια μόνο οι Σχολές έχουν τον κύριο λόγο για την «μικροανάπτυξη» της Ηλείας, γιατί γίνεται λόγος για 100 φοιτητές και όχι για εκατοντάδες.

Γιατί τόσα χρόνια δεν φροντίσατε «άρχοντες» μου εσείς, που είστε «η δική μας φωνή», αντί να δημιουργείτε όλοι σας ομηρικές μάχες μεταξύ σας, να είστε απλοί, επικοινωνιακοί και ενωμένοι;

Μην κρυβόμαστε! Ο κάθε ένας από εσάς σκεπτόταν πως θα επιτύχει με το δικό του «εγώ» τη συνέχεια της εξουσίας του, χωρίς να κρίνετε ότι όλοι μαζί θα πετύχετε καλύτερη Ηλεία ενωμένοι όπως την περ. εβδομάδα.

Γιατί αργήσατε να είστε ο ένας κοντά στον άλλον;

Μήπως καθόριζαν τις θέσεις σας οι πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός σας και φτάνουμε εμείς που αγαπάμε τον τόπο μας να είμαστε οι «αδικημένοι»;
Γιατί η «Μεγάλη σας καρδιά» να μην χωράει όλους;

Mήπως τελικά είναι ο «φόβος» που σας κυριαρχεί, όχι για το αποτέλεσμα το θετικό για μια σημαντική απόφαση, αλλά για το ποιος το έκανε;
Άρα θέλετε να κυριαρχείτε μόνοι σας, χωρίς εμάς.

Φτάνει πια.
Ας κοιτάξουμε όλοι μας το χθες και ας μείνουμε στην εικόνα του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» με τη δύναμη της εκκλησίας μας, γιατί αυτή την φoρά ήταν αυτή που ένωσε τους «Άρχοντες της Ηλείας».

Η σημαντική παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Γερμανού, του ανθρώπου που αφουγκράζεται κάθε χτύπο της καρδιάς των Ηλείων, ήταν τελικά ο συνδετικός κρίκος μεταξύ τους.

Το καθαρό και έξυπνο μυαλό του θέλει πάντα τη σωστή οργάνωση για το καλύτερο της Ηλείας. Παρατηρεί και κρίνει και λέει πάντα τα πράγματα με το όνομά τους…
Εκτός από το αποκλειστικά δικό του ΜΕΓΑΛΟ φιλανθρωπικό έργο, προσπαθεί για την Ηλεία, για την οποία νοιάζεται και ευλογεί.

Διακατέχεται ο ίδιος από το παράπονο για την απαξίωση των σχολών της Ηλείας, σ’ έναν τόπο που έχει ανάγκη ανάπτυξης.

Αγαπημένοι μου «άρχοντες» αν τελικά το όνειρο που είδα βγει αληθινό και στην πραγματικότητα κερδίσουμε ενωμένοι, μέσα σας ποτέ μην πείτε ότι κάποιος από εσάς το πέτυχε, γιατί είχε την ιδέα.

ΟΧΙ ποτέ μην το νιώσετε αυτό.

Θα θυμάστε ότι ζήσατε αυτό που όλοι το ονειρευτήκαμε και θα πιστέψετε ότι αιτία ήταν ότι «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Χωρίς «κομματικά» χρώματα, ένα χρώμα, ένας σκοπός, μια αλήθεια, με αγάπη και καλοσύνη.

Όλη η επικαιρότητα