Aπό καρδιάς: Το αληθινό μας πρόσωπο με τη φτώχεια δίπλα μας

Share

Γράφει η Σοφία Βαρουξή

Τη φετινή περίοδο των Αποκριών «μεταμφιεσμένοι» ΟΛΟΙ μας κάτω από την μάσκα που επιβάλλει ο Covid-19, μείναμε με την αληθινή μας ταυτότητα, με την μάσκα της ζωής μας.

Θέλετε στην κουβεντούλα μας αυτή την Κυριακή να δούμε χωρίς μάσκα μια συγκινητική προσφορά για τους ανθρώπους που αυτή τη χρονιά και όχι μόνο ζουν δύσκολες ώρες αυτοί και τα μικρά παιδιά τους;

Ευαισθησία βαθιά από τον Δήμαρχο Γαστούνης Ανδρέα Μαρίνο που ένιωσε τη φτώχεια και την πείνα δίπλα του σε ανθρώπους του Δήμου του. Ενδυναμώθηκε με το πείσμα του για την αλλαγή, μια αληθινή αλλαγή με την ομάδα στήριξής του, αγκαλιάζοντας όλους όσους δυσκολεύονται και βιώνουν την φτώχεια, επίπονα και οδυνηρά.

Άνοιξε λοιπόν 35.000 ευρώ στο λογαριασμό βοήθειας για εκείνους και κάνει ένα μαραθώνιο «Δίπλα σου & κοντά σου».

Όταν συγκινημένη τον ρώτησα: «Γιατί το κάνεις αυτό Δήμαρχε;» μου είπε: «Είδα την πείνα κοντά μου» και στην ερώτησή μου: «Τα χρήματα από που τα πήρες Δήμαρχε;» μου απάντησε «Υπάρχουν σε κάθε Δήμο, από το Ταμείο του πολιτισμού».
Τα έχασα. «Ναι», του λέω, «και γιατί δεν τα ξόδεψες στο Καρναβάλι;» και εκείνος μου απάντησε: «Δεν έχει νόημα, το Καρναβάλι φεύγει, οι καρδιές μένουν και η πικρή αλήθεια είναι δίπλα σου, κοντά σου…».
Και τον θαύμασα!

Aυτό πράγματι έχει την πιο μεγάλη αξία, να βγάλουμε το αληθινό μας πρόσωπο, όταν η πείνα είναι δίπλα μας, κοντά μας…