Επιχειρήσεις

Α.Ε. ΚΥΚΝΟΣ: Ενώνοντας την τεχνολογία με την γεωργία για ένα καινοτόμο τρόπο καλλιέργειας

Ακούστε το άρθρο

Επιβεβαιώνεται και αυξάνεται καθημερινά το μέγεθος των ζημιών στην καλλιέργεια βιομηχανικής τομάτας, λόγω των έκτακτων και ακραίων καιρικών συνθηκών που έπληξαν πρόσφατα την περιοχή Ηλείας & Αχαΐας, τον Ιούνιο.

Επισημαίνεται το γεγονός, ότι η καλλιέργεια και η μεταποίηση της βιομηχανικής τομάτας πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμβολαιακής γεωργίας.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΝΣΕΡΒΩΝ ΑΕ ΚΥΚΝΟΣ από την έναρξη της φετινής καλλιέργειας βιομηχανικής τομάτας, επένδυσε στην συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρεία στην τηλεσκόπηση και στη γεωπληροφορική, ενώνοντας τις δυνάμεις της τεχνολογίας με την γεωργία, για να δώσει ένα καινοτόμο τρόπο καλλιέργειας, ο οποίος προσφέρει σημαντικές δυνατότητες στους παραγωγούς βιομηχανικής τομάτας. Η υιοθέτηση των νέων αυτών τεχνολογιών, της γεωργίας ακριβείας όπως ονομάζεται, ανοίγει νέους δρόμους στην καλλιέργεια βιομηχανικής τομάτας. Με τη βοήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) γίνεται τηλεσκοπική αποτύπωση της κατάστασης των καλλιεργειών βιομηχανικής τομάτας και με την χρήση κατάλληλων διακριβωμένων πολυφασματικών αισθητήρων για παραγωγή εξειδικευμένων γεωαναφερόμενων χαρτών και δεικτών βλάστησης, παράγεται ψηφιακή απεικόνιση ενός χάρτη αναφοράς, ο οποίος μετατρέπεται σε ένα χρήσιμο εργαλείο παροχής πληροφοριών, για τη βέλτιστη διαχείριση της γεωργικής εκμετάλλευσης και για τον ακριβή προσδιορισμό των επιπέδων της παραγωγής.

Η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 1915 και δραστηριοποιήθηκε στη δυτική Πελοπόννησο το 1963, ιδρύοντας το πρώτο εργοστάσιο μεταποίησης βιομηχανικής τομάτας στο νομό Ηλείας, προσφέροντας εργασία κάθε χρόνο σε 400 εργαζόμενους, συμβάλλοντας στην τοπική και ευρύτερα ελληνική οικονομία.

Προκειμένου να συμβάλλουμε στην γρήγορη και αποτελεσματική εκτίμηση των ζημιών, θέτουμε υπόψιν των αρμοδίων αρχών την τεχνολογική αυτή δυνατότητα, ελπίζοντας ότι θα αξιοποιηθεί άμεσα και κατάλληλα.

Για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΝΣΕΡΒΩΝ ΑΕ ΚΥΚΝΟΣ
Γεώργιος Μανουσάκης
Διευθύνων Σύμβουλος

Όλη η επικαιρότητα