Αρθρογραφία Ηλεία Πολιτική

A. Μαρία Βλαγκούλη: Η 6η ΥΠΕ μπορεί να εξετάσει την δυνατότητα άμεσης συνδρομής σε έκτακτα περιστατικά

Η ΑΝΝΑ- ΜΑΡΙΑ ΒΛΑΓΚΟΥΛΗ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΕ ΛΑΜΠΕΙΑ - ΛΑΣΙΩΝΑ.
Ακούστε το άρθρο

Για τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ορεινές δημοτικές ενότητες της Λαμπείας και της Λασιώνας στο θέμα της υγειονομικής έκτακτης κάλυψης και περίθαλψης, ενδιαφέρθηκε κάνοντας σχετική αναφορά, η υποψήφια βουλευτής Ηλείας Άννα- Μαρία Βλαγκούλη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η ίδια μετά από κάποια περιστατικά στις συγκεκριμένες περιοχές, δήλωσε ότι από πλευράς 6ης ΥΠΕ θα πρέπει να δοθεί μια βαρύτητα για την όσο το δυνατόν εφικτή κάλυψη υγειονομικά των δύο πρώην ορεινών δήμων που σήμερα αυτοδιοικητικά ανήκουν στην Αρχαία Ολυμπία.

Όπως τόνισε η κα Βλαγκούλη, το θέμα συζητήθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ολυμπίας, έχοντας ήδη προβληματίσει αρκετούς συμβούλους που κατάγονται από τις δύο περιοχές και δικαιολογημένα ζητούν κάποια λύση.

Η κυβέρνηση που πολλές φορές μέχρι τώρα έχει δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο και εξετάζει τα θέματα σε ανθρώπινη ευαισθησία, μπορεί να δει τι συμβαίνει και σε αυτήν την περίπτωση. 

Γνωρίζουμε όλοι τις δυσκολίες που διέρχεται ο δημόσιος τομέας υγείας, ειδικά μετά τις εξελίξεις με τον covid-19 και την πανδημική κρίση, ωστόσο καθώς ξεπερνιούνται κάποια ζητήματα ήδη, είναι επιβεβλημένο να δούμε πλέον και τις ανάγκες ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών.

Λασιώνα και Λαμπεία βρίσκονται πράγματι μακριά από τα νοσοκομεία είτε του Νομού μας είτε των γειτονικών Νομών, και ένα σοβαρό περιστατικό μπορεί να γίνει αυτομάτως και επικίνδυνο για τη ζωή των συνανθρώπων μας, από τον χρόνο που θα απαιτηθεί για την μεταφορά τους. Χρειάζεται έτσι να υπάρξουν παρεμβάσεις όπως η μόνιμη παρουσία ασθενοφόρου εκεί, η λειτουργία πλήρως εξοπλισμένου ιατρείου ή Κέντρου Υγείας και οπωσδήποτε η παρουσία ιατρού. Σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα γίνονται δύσκολα, αλλά και η ταλαιπωρία των ασθενών και των συγγενών τους είναι πολύ μεγάλη.

Διερμηνεύοντας λοιπόν τα συναισθήματά της, εκφράζω και εγώ έκκληση για την εξεύρεση λύσης από την Υγειονομική Περιφέρεια ή το Υπουργείο Υγείας.

Όλη η επικαιρότητα