Ηλεία

Α. Μαρίνος: «Προσηλωμένοι στους δημότες και στην ποιότητα της ζωής τους

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΗΝΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΣΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ
Ακούστε το άρθρο

Μια σειρά έργων τα οποία έχει υλοποιήσει και υλοποιεί η δημοτική αρχή του δήμου Πηνειού, παρέθεσε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος, Ανδρέας Μαρίνος, μιλώντας στην ΕΡΑ Πύργου και τον δημοσιογράφο, Χρίστο Πλευριά.

Ο κ. Μαρίνος, στάθηκε ειδικά στο σχέδιο πόλης της Γαστούνης, που, όπως είπε, ήταν ένα ζήτημα το οποίο ταλαιπωρούσε χρόνια τον δήμο όπως και άλλους δήμους της Ηλείας, αναφερόμενος και στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής του Κώστα Λούρμπα, που ήταν και ο «εμπνευστής» αυτής της μακρόχρονης προσπάθειας.

«Παρά το γεγονός ότι είναι χρόνος εκλογών», είπε ο κ. Μαρίνος, «εμείς είμαστε προσηλωμένοι στην υποχρέωση που έχουμε απέναντι στους δημότες να τους υπηρετούμε σωστά και να προχωράμε μεγάλα και μικρά έργα για να βελτιώνεται η ποιότητα ζωής τους». Σε ότι αφορά το Σχέδιο Πόλης Γαστούνης ο κ. Μαρίνος επεσήμανε ότι: «Ευχαριστώ τον αναπληρωτή υπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκο Ταγαρά που βοήθησε ταμάλα στην εξελικτική πορεία αυτού του έργου και με την υπογραφή του έδωσε τέλος σε μια μακρόσυρτη και μακροχρόνια διαδικασία». «Πήρε το πολυπόθητο ΦΕΚ το Σχέδιο Πόλης», σημείωσε ο δήμαρχος «ώστε να προχωρήσουμε στις πράξεις εφαρμογής. Ο δήμος μας ήταν ένας δήμος που ταλαιπωρήθηκε με αυτό το σχέδιο πόλης όσον αφορά την έδρα του τη Γαστούνη. Εδώ δεν πρόκειται να εξαιρέσω από αυτή την προσπάθεια τις προηγούμενες δημοτικές αρχές κυρίως του Κώστα Λούρμπα που το εμπνεύστηκε αλλά κάπου έμεινε στα αζήτητα με αποτέλεσμα να έρθουμε εμείς, ήταν και προγραμματική μας δέσμευση και την υλοποιήσαμε».

Ο κ. Μαρίνος, για την υλοποίηση του έργου του Σχεδίου Πόλης, τόνισε δε ότι: «Το ΦΕΚ δεν φτάνει αν από εδώ και πέρα δεν ενεργοποιήσουμε τις υπηρεσίες του δήμου αλλά και τις διαδικασίες που πρέπει να κάνουμε έτσι ώστε να εφαρμοστεί το επί του χάρτου Σχέδιο και στη γη. Θα βάλουμε εξωτερικούς συνεργάτες γιατί οι υπηρεσίες του δήμου δεν αντέχουν παρά τις πολύ φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν και η Τεχνική Υπηρεσία και η Οικονομική Υπηρεσία και συναρμόδιες υπηρεσίες για τα ζητήματα αυτά τις οποίες θέλω να συγχαρώ από βάθους καρδιάς για την προσπάθεια που κάνουν».

Όλη η επικαιρότητα