Εκλογές Εκλογικά Νέα Ηλεία Πολιτική

Α. Νικολακόπουλος: «Αγρότες και κτηνοτρόφοι χρειάζονται τον σεβασμό και την στήριξη μας – Να γίνουν «πρωταγωνιστές» στην Ηλεία της Νέας Εποχής»

Ακούστε το άρθρο

Οι άνθρωποι της υπαίθρου  είναι οι καλύτεροι «πρεσβευτές»

της αξεπέραστα ποιοτικής παραγωγής μας!!

Στην Ηλεία μας οι άνθρωποι της Γης είναι οι μεγάλοι «πρωταγωνιστές» μας  Οφείλουμε με σεβασμό  να πιστέψουμε στη δουλειά τους και να τους στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Είναι οι συμπατριώτες μας που μπορούν στην βάση των όσων ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ σχεδιάζουν για τον Πρωτογενή Τομέα  να φέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα και να ενδυναμώσουν τη νωχελική τοπική μας οικονομία.

Τα παραπάνω τόνισε επισκεπτόμενος αγροτοκτηνοτροφικές περιοχές του Νομού μας, ο υποψήφιος βουλευτής  Ανδρέας Νικολακόπουλος  ο οποίος   γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα της ηλειακής υπαίθρου καθώς πολλές φορές έχει ασχοληθεί με τον χειρισμό τους πάντα στο πλευρό και στην υπηστήριξη των αγροτών μας.

Ο κ. Νικολακόπουλος αναφέρθηκε και σε βασικούς άξονες  για τους οποίους η ΝΔ θα πάρει έμεσα ως κυβέρνηση η παράταξή του επισημαίνοντας και τα εξής:

Στο πλαίσιο της συνολικής οικονομικής μας πολιτικής, βάζουμε τέλος στην εποχή της υπερφορολόγησης, με δραστική μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για τους αγρότες από το 22% στο 9%, για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, μείωση του φόρου των αγροτικών επιχειρήσεων από το 28% στο 20% και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

Εισάγουμε νέο νόμο για τους συνεταιρισμούς και μειώνουμε τη φορολογία στο 10% για τις ομάδες παραγωγών και τα συνεργατικά σχήματα, δίνοντας έτσι κίνητρα μέσα από τη συνεργασία να μειώσουν τα έξοδα παραγωγής και να αυξήσουν τη διαπραγματευτική τους δύναμη επιτυγχάνοντας καλύτερους όρους και καλύτερες τιμές.

Διασφαλίζουμε σταθερούς πόρους από τη νέα ΚΑΠ. Σχεδιάζουμε ειδικά προγράμματα ενίσχυσης των αγροτών και κτηνοτρόφων που αξιοποιούν τη νέα τεχνολογία και συμμετέχουν ενεργά σε προγράμματα κατάρτισης για να κάνουν τις μονάδες τους εξωστρεφείς κι ανταγωνιστικές.

Φροντίζουμε να μπουν ξανά το ταχύτερο πίσω στην παραγωγή ανενεργοί πόροι -εγκαταστάσεις, υποδομές και γη- που σήμερα λιμνάζουν στα χέρια του κράτους κι άλλων φορέων (π.χ. τοπική αυτοδιοίκηση, εκκαθαριστής Αγροτικής Τράπεζας κ.α.).

Προωθούμε την παρουσία του ιδιωτικού ασφαλιστικού τομέα, συνδυαστικά με τον κρατικό ΕΛΓΑ και τα ΠΣΕΑ, για την κάλυψη των ζημιών στους παραγωγούς, ειδικά τις ζημιές που προέρχονται από τις κλιματικές αλλαγές, ώστε η σοδειά να ασφαλίζεται για τους πραγματικούς κινδύνους, τα ασφάλιστρα να είναι πιο ορθολογικά και οι αποζημιώσεις στην ώρα τους.

Εντατικοποιούμε τους ελέγχους και αντιμετωπίζουμε τις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων.

Δίνουμε επιτελικό ρόλο στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενισχύουμε τον ρόλο των Περιφερειών και θέτουμε τις κτηνιατρικές και γεωπονικές υπηρεσίες στην υπηρεσία των αγροτών και κτηνοτρόφων, με ουσιαστικό υποστηρικτικό και συμβουλευτικό χαρακτήρα, και όχι απλή καταγραφή και μέτρηση των επιδοτήσεων.

Καθιερώνουμε τακτικό, δομημένο διάλογο της Κυβέρνησης με τις διεπαγγελματικές οργανώσεις των παραγωγών κατά προϊόν. Με τη συμμετοχή όλης της παραγωγικής αλυσίδας στο ίδιο τραπέζι (έμποροι, μεταποιητές, παραγωγοί κλπ.) δημιουργούνται συνέργειες, συμφωνίες, κοινοί τρόποι εμπορίας και επιχειρηματικά-επενδυτικά σχήματα, που είναι απαραίτητα για την στρατηγική ανάπτυξη κάθε προϊόντος.

Όλη η επικαιρότητα