Ηλεία Πολιτική

Α. Νικολακόπουλος: Απλοποίηση στη διαδικασία πρόσληψης αλλοδαπών εργατών γης

Ακούστε το άρθρο

ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Ικανοποίηση του βουλευτή της ΝΔ που είχε θέσει ο σοβαρό θέμα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η πρωτοβουλία μετά από σύσκεψη με Ηλείους αγρότες.

Ένα από τα πιο βασικά αιτήματα που είχαν διατυπώσει εδώ και πολύ καιρό οι αγρότες μας και ιδιαίτερα οι καλλιεργητές μας, φαίνεται πλέον να ικανοποιείται από την κυβέρνηση κατά τη δύσκολη περίοδο του κορωνοϊού με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ομαλοποιώντας έτσι και ένα ζήτημα που αποτέλεσε πολλές φορές σημείο αρνητικής αναφοράς για την περιοχή μας.

Πρόκειται ειδικότερα για την απλοποίηση των διαδικασιών σχετικά με την πρόσληψη από τους αγρότες μας, αλλοδαπών εργατών γης που θα βάλει πέραν των άλλων τάξη στην κατάσταση σύγχυσης που επικρατούσε και θα δώσει λύση σε ένα από τα βασικά προβλήματα που συχνά εμφανίζεται στις αγροτικές καλλιέργειες.

Την ικανοποίησή του για τη συγκεκριμένη ρύθμιση εξέφρασε χθες και ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο οποίος είχε θέσει από την πρώτη στιγμή το πρόβλημα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, τόσο σε προηγούμενες επιστολές του όσο και στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις τους.

Το ίδιο θέμα είχε συζητηθεί και σε παλαιότερη σύσκεψη(φωτο) που είχε κάνει ο κ. Νικολακόπουλος με Ηλείους παραγωγούς, στην οποία είχε αναλυτική ενημέρωση δεσμευόμενος ότι θα βοηθήσει πιέζοντας για την εξεύρεση λύσης που θα βγάλει από περιπέτειες τον αγροτικό μας κόσμο.

Ο Ηλείος βουλευτής ωστόσο επεσήμανε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια και για την απασχόληση ανέργων μας που έχουν καταγραφεί από τον ΟΑΕΔ και παίρνουν το επίδομα ανεργίας, ώστε να εργασθούν παράλληλα και στις αγροτικές ενασχολήσεις. Είναι κάτι που αφορά αρκετούς πολίτες στην κατ’ εξοχήν αγροτική περιοχή μας, χαρακτηρίζεται από τον κ. Νικολακόπουλο ως δίκαιο αίτημα και θα επισημανθεί στα συναρμόδια υπουργεία.

Όλη η επικαιρότητα