Ηλεία Πολιτική

Α. Νικολακόπουλος: Ουσιαστική και μεγαλύτερη ενίσχυση της Π.Υ. στην Ηλεία

Ακούστε το άρθρο

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

  • Η δημιουργία πυρ. Κλιμακίων-οι επιπρόσθετοι φέτος εποχικοί πυροσβέστες-τα νέα οχήματα-η διάθεση αρκετών αεροσκαφών και η μέριμνα για εξοπλισμό δείχνουν το έμπρακτο κυβερνητικό ενδιαφέρον.
  • Οι συναντήσεις του βουλευτή της ΝΔ στον Πύργο και η ικανοποίηση για το αποτέλεσμα που έφεραν οι διαρκείς πιέσεις και πρωτοβουλίες.

Βρισκόμαστε σε ένα υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και ενίσχυσης και αυτό αναμένεται να έχει την ανάλογη θετική επίδραση στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών του καλοκαιριού. Είμαστε ίσως από τους πρώτους νομούς που φροντίσαμε προληπτικά να ενεργήσουμε κατάλληλα και έγκαιρα για την αντιπυρική περίοδο και μπορούμε να επισημάνουμε ότι η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με την εικόνα που γνωρίζαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Η ανωτέρω διαπίστωση έγινε κατά τη διάρκεια της συνάντησης του βουλευτή Ηλείας Ανδρέα Νικολακόπουλου με το Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Βασίλη Σολδάτο, όπως και το Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου Γιώργο Κωνσταντακόπουλο, στο πλαίσιο της οποίας ο κοινοβουλευτικός της ΝΔ επισκέφθηκε ανταλλάσσοντας απόψεις με το προσωπικό, μόνιμους και εποχικούς πυροσβέστες.

Ο αριθμός των εποχικών

Ειδικότερα για τους τελευταίους, ο κ. Νικολακόπουλος εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του γιατί ενώ πέρυσι είχαν έρθει 42 συνολικά άτομα, καταφέραμε και φέτος να έχουμε μεγάλο αριθμό αφού στους ήδη προαναφερόμενους προσελήφθησαν ακόμα 30 εποχικοί πυροσβέστες. Κάποιοι από αυτούς μάλιστα θα επανδρώσουν και τα νέα Πυροσβεστικά Κλιμάκια που δημιουργήθηκαν επίσης κατά την τρέχουσα περίοδο σε Ανδρίτσαινα και Λαμπεία δείγμα της βαρύτητας που δίνεται από την πολιτεία τόσο για την Ηλεία, όσο και για τις συγκεκριμένες περιοχές.

Αεροσκάφη και νέα οχήματα

Όπως τονίσθηκε εξάλλου στις συναντήσεις του βουλευτή της ΝΔ με τα στελέχη της Πυροσβεστικής, στα αξιοσημείωτα της φετινής ενίσχυσης και προετοιμασίας είναι και το γεγονός ότι η Ηλεία έχει παραλάβει οκτώ νέα πυροσβεστικά οχήματα μεγάλης δυναμικότητας που με τον ανάλογο σύγχρονο εξοπλισμό θα ριχθούν στη μάχη κατά των πυρκαγιών. Επίσης, στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας αυτή τη φορά θα βρίσκονται πανέτοιμα για να παρέμβουν όταν χρειασθεί δυο αεροσκάφη Canadair, ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο και δυο PZL!

Για την παρουσία των παραπάνω αεροσκαφών πρέπει να αναφερθεί ότι υπήρχε μια διαρκής προσπάθεια τις προηγούμενες μέρες, η οποία τελικά απέδωσε αφού τα αρμόδια Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Πολιτικής Προστασίας, όπως και το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος κατανόησαν την αναγκαιότητα και ικανοποίησαν το αίτημα για την ενίσχυση και από αέρος του νομού μας.

Αλλάζουν και λάστιχα

Αξίζει τέλος να επισημανθεί ότι επιτέλους μετά από πολλά χρόνια, η Πολιτεία φροντίζει και για απαραίτητες αλλαγές ή επισκευές που αποτελούσαν χρόνιο αίτημα των πυροσβεστικών υπηρεσιών μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι ξεκινά η διαδικασία για να μπουν νέα λάστιχα και άλλα εξαρτήματα στα πυροσβεστικά οχήματα που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα κάθε φορά όταν βρισκόμασταν στην έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Μακάρι όλες αυτές οι πρωτοβουλίες να εξασφαλίσουν την αποτελεσματική καταπολέμηση κάθε φωτιάς και να έχουμε έτσι την καλύτερη δυνατή προστασία των δασών μας, αλλά και των περιουσιών των Ηλείων συμπατριωτών μας, δήλωσε ο κ. Νικολακόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα