Ηλεία

Α. Νικολακόπουλος: Δρομολόγηση συγκεκριμένων λύσεων για τους ΤΟΕΒ

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΣΑΒΑΛΙΩΝ
Ακούστε το άρθρο

Πρωτοβουλία για την δρομολόγηση λύσεων προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα οξυμένα προβλήματα των ΤΟΕΒ έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα, σε συνεργασία με συναδέλφους του βουλευτές και από άλλους νομούς της χώρας,  ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Για τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, όπως ήταν η συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Γεωργαντά, ενημέρωσε εκτενώς τον πρόεδρο του ΤΟΕΒ Σαβαλίων κ. Τάσο Τσακοπιάκο και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, παρουσία και του προέδρου του ΤΟΕΒ Αμαλιάδας- Ροβιάτας κ. Παναγιώτη Μάσσαλα.

Ο Ηλείος κοινοβουλευτικός, ο οποίος έχει ήδη συναντηθεί με προέδρους και μέλη και άλλων ΤΟΕΒ του νομού, παρευρέθηκε στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΟΕΒ Σαβαλίων και άκουσε από κοντά τα προβλήματα, τα οποία είναι αντίστοιχα με των υπολοίπων Οργανισμών και εστιάζονται στις υπέρογκες οφειλές των ΤΟΕΒ προς την ΔΕΗ, γεγονός που καθιστά επισφαλή τη νέα αρδευτική περίοδο, καθώς επίσης και στις ανεξόφλητες οφειλές των αρδευτών.

Στόχος η εξυγίανση των Οργανισμών

Προβλήματα τα οποία έχουν ήδη τεθεί στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα τεθούν από τους βουλευτές και σε συναρμόδιους Υπουργούς. Πέραν της παρουσίασης των προβλημάτων όμως, υπάρχει και πλάνο συγκεκριμένων προτάσεων για την επίλυσή τους με απώτερο στόχο και την εξυγίανση των ΤΟΕΒ.

Οι λύσεις που προκρίνονται παρουσιάστηκαν από τον κ. Νικολακόπουλο στο Δ.Σ. του ΤΟΕΒ Σαβαλίων και βρήκαν θετική ανταπόκριση, καθώς η εφαρμογή τους είναι εφικτή καθώς θα αντιμετωπιστούν χρονίζοντα προβλήματα και θα καταστήσουν βιώσιμους και λειτουργικούς τους ΤΟΕΒ.

Επισημάνθηκε παράλληλα η αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών, καθώς η ενεργειακή κρίση έχει προκαλέσει επιπλέον προβλήματα και δόθηκε βαρύτητα στο θέμα της αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε η σημασία του έργου υπογειοποίσησης του αρδευτικού δικτύου. Πρόκειται για ένα αίτημα ετών του αγροτικού κόσμου και το έργο θα ενταχθεί για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Όλη η επικαιρότητα