Ηλεία Πολιτική

Α. Νικολακόπουλος: “Ενισχύεται ο ρόλος της γυναίκας στην κοινωνία και την πολιτική ζωή του τόπου”

Συνάντηση με την πρόεδρο και Συν-ιδρύτρια Μαίη Ζαννή-Συζητήθηκε πλάνο δράσεων στην Ηλεία
Ακούστε το άρθρο

Η αξιοποίηση των ευκαιριών και η ισότιμη πρόσβαση σε αυτές, σε συνδυασμό με την ανάδειξη των ικανοτήτων που διαθέτει κάθε γυναίκα και τον ρόλο που μπορεί να έχει στην πολιτική, την οικονομική, την κοινωνική και πολιτιστική ζωή του τόπου, είναι στοιχεία που οφείλουμε  να υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο, τόσο σε Πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, ενισχύοντας τον ρόλο των γυναικών και στο νομό Ηλείας. 

Με γνώμονα τα ανωτέρω ο βουλευτής του νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος συμμετέχει ενεργά πλέον, ως Champion στον Οργανισμό “Women Act” και ήδη έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την ανάπτυξη δράσεων στο νομό μας, προκειμένου οι γυναίκες να αναπτύξουν πρωτοβουλίες και να αποκτήσουν ρόλο στο δημόσιο βίο. 

Ο ίδιος άλλωστε, είχε ευαισθητοποιηθεί ιδιαίτερα από το κίνημα
#MeToo μέσω του οποίου πολλές γυναίκες, και άνδρες φυσικά, βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν κακοποιητικές συμπεριφορές και πράξεις, κατονομάζοντας τους θύτες τους. 

Μέσω του Οργανισμού “Women Act”, δημιουργείται μία νέα προοπτική και δίνεται η δυνατότητα στις γυναίκες να αποκτήσουν ισότιμο ρόλο στην κοινωνία. 

Οι στόχοι και πλάνο για το νομό

Η αποστολή, το όραμα, οι στόχοι που έχει θέσει ο Οργανισμός, συζητήθηκαν εκτενώς στην συνάντηση που είχε ο κ. Νικολακόπουλος με την πρόεδρο και Συν-ιδρύτρια του “Women Act” κα Μαίη Ζαννή, όπου τέθηκαν οι βάσεις της συνεργασίας και συζητήθηκε το πλάνο των δράσεων στην Ηλεία. 

Το Women Act είναι ένας μη κερδοσκοπικός μη κομματικός οργανισμός που στοχεύει στην ενδυνάμωση των γυναικών στην εκπλήρωση των πολιτικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και οικονομικών δυνατοτήτων τους μέσω της παραγωγής γνώσης, της παροχής κατάρτισης και της σύνδεσης με την κοινωνία των πολιτών.

Δημιουργήθηκε το 2017 και αντιπροσωπεύει την ενσάρκωση μιας ομάδας της δια βίου ελπίδας και φιλοδοξίας των γυναικών για μια πραγματικά ισότιμη κοινωνία.

Αποστολή του Οργανισμού είναι να δώσει την δυνατότητα στις γυναίκες να ενστερνιστούν πλήρως το πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και οικονομικό δυναμικό τους συμμετέχοντας ενεργά στη δημόσια σφαίρα, μέσω των ίσων ευκαιριών, προκειμένου να προαχθούν σε ηγέτες και φορείς αλλαγής. 

“Οι γυναίκες από την φύση τους είναι δυνατές και αυτό που πρέπει να κάνουμε ως κοινωνία είναι να τις ενισχύσουμε και να τις παρακινήσουμε να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους σε όλους τους επαγγελματικούς φορείς,  να ενισχύσουμε το θάρρος και την αισιοδοξία τους, να ενθαρρύνουμε την συμμετοχή τους στις δομές εξουσίας και να προάγουμε την ισότητα  γυναικών και ανδρών στον πολιτικό βίο” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νικολακόπουλος και το αμέσως επόμενο διάστημα θα αναπτυχθούν σχετικές δράσεις σε επίπεδο νομού, ενεργοποιώντας γυναίκες σε όλους τους δήμους και ευχαρίστησε ιδιαίτερα την κα Ζαννή για το ξεκίνημα αυτής της συνεργασίας. 

Όλη η επικαιρότητα