Ηλεία

Α. Νικολακόπουλος: Στις πυρόπληκτες περιοχές κοντά στους πληγέντες και τα προβλήματά τους

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
Ακούστε το άρθρο

Η ταχύτητα και το ύψος της καταβολής χρημάτων δεν έχει προηγούμενο σε παρόμοιες περιπτώσεις – Μικρές εκκρεμότητες θα αντιμετωπισθούν και αυτές στο πλαίσιο των κυβερνητικών δεσμεύσεων.

Τις πυρόπληκτες περιοχές, που τον περασμένο Αύγουστο έζησαν τον εφιάλτη των πυρκαγιών και σήμερα προσπαθούν να ανασυγκροτηθούν, να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που άφησε πίσω της η καταστροφή της φωτιάς και να μπορέσουν να συνεχίσουν ξαναβρίσκοντας τον βηματισμό τους, επισκέπτεται ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Ο Ηλείος βουλευτής βρέθηκε το περασμένο Σάββατο στο Λάλα, περιοχή για την οποία έχει προγραμματίσει άμεσα και νέα επίσκεψη  μαζί με άλλες κοινότητες  του πρώην Δήμου Φολόης, ενώ την Παρασκευή είχε την ευκαιρία να μιλήσει από κοντά με τους κατοίκους του Πελοπίου και του Πλατάνου.

Ο κ. Νικολακόπουλος ενημερώθηκε για τα ζητήματα της αποκατάστασης αλλά και για την πορεία καταβολής των αποζημιώσεων των πληγέντων, καταγράφοντας εκκρεμότητες ή αστοχίες για τις οποίες μπορούν να υπάρξουν διορθωτικές παρεμβάσεις.

Όπως διαπιστώνεται, οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες έχουν ήδη λάβει την σχετική

 προκαταβολή αποζημίωσης, πλην ελαχίστων περιπτώσεων που αντιμετωπίζουν κάποιο ειδικότερο πρόβλημα και για το οποίο θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια αντιμετώπισής του. 

Από εκεί και πέρα, το επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει και η καταβολή αποζημίωσης για όσους δεν είναι στο κύριο επάγγελμα αγρότες, σύμφωνα πάντα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις χωρίς να υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους δικαιούχους.

ΟΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ

Στο σημείο αυτό ο κ. Νικολακόπουλος ανέφερε, και στις δύο αυτές κοινότητες που επισκέφθηκε, ότι δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες αυτής της περιόδου και τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα που έχουν προκύψει από διάφορες απροσδόκητες καταστάσεις, η κυβέρνηση αποδίδει στον πλέον σύντομο χρόνο τις αποζημιώσεις αλλά και στο μεγαλύτερο ποσοστό από ποτέ σε σύγκριση με άλλες ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν!

Αν υπολογίσουμε τί γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, όπου πληγέντες περίμεναν να πάρουν τα χρήματά τους όχι μόνο κάποιους μήνες αλλά επί σειρά ετών  και τα οποία σε καμία περίπτωση δεν έφθαναν στο ύψος των σημερινών αριθμών, τότε θα καταλάβουμε πόσο μεθοδικά, ευέλικτα και οργανωμένα λειτούργησε αυτή η κυβέρνηση, ώστε να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα, είπε ο βουλευτής της ΝΔ απαντώντας παράλληλα και στις όποιες αντιπολιτευτικές «κορώνες» που θέλησαν να κάνουν μικροπολιτική στην πλάτη των ίδιων των κατοίκων της περιοχής.

ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ…

Ωστόσο, τόσο στο Πελόπιο όσο και στον Πλάτανο ο κ. Νικολακόπουλος είχε την δυνατότητα να τα συζητήσει όλα αυτά με τους πληγέντες, που έδειξαν να γνωρίζουν την πραγματικότητα με τις αποζημιώσεις και πολύ περισσότερο να συγκρίνουν την αμεσότητα που υπήρξε κάποτε με αυτήν που βλέπουν σήμερα. Ζήτησαν εξάλλου από τον βουλευτή να μεριμνήσει για όποια  θέματα αποκατάστασης δεν έχουν ακόμη προχωρήσει σε προοδευτική εξέλιξη.

Τέλος, έγινε με μεγάλο ενδιαφέρον επισήμανση  και στο Σχέδιο Ανασυγκρότησης που αποτελεί μια μεγάλη αναπτυξιακή υπόθεση για την περιοχή και ήδη βρίσκεται σε ουσιαστικό στάδιο επεξεργασία από τα κυβερνητικά και όχι μόνο στελέχη. Άλλωστε και ο κ. Νικολακόπουλος έχει διατυπώσει και  ο ίδιος τις δικές του προτάσεις, κάτι που θα κάνει και τις επόμενες ημέρες ακούγοντας τις απόψεις και λαμβάνοντας υπόψιν ότι του έχουν θέσει και οι κάτοικοι της πυρόπληκτης περιοχής.

Όλη η επικαιρότητα