Ηλεία Πολιτική

Α. Νικολακόπουλος: Συνάντηση με τον ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας Α. Κόπτση

Σημείο αναφοράς οι νέες τεχνολογίες για την αναβάθμιση στην εκπαίδευση
Ακούστε το άρθρο

Παρεμβάσεις που στοχεύουν στην αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και θα δώσουν ώθηση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές για περαιτέρω αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν στην συνάντηση που είχαν ο βουλευτής του νομού μας Ανδρέας Νικολακόπουλος με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρο Κόπτση. 

Η Γραμματεία της οποίας προΐσταται ο κ. Κόπτσης έχει αρμοδιότητα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς και στην Ειδική Αγωγή και εκπαίδευση και ο κ. Νικολακόπουλος έθεσε ζητήματα των σχολικών μονάδων του νομού. 

Με δεδομένο άλλωστε ότι η τρέχουσα σχολική χρονιά οδεύει στην λήξη της, ο Ηλείος κοινοβουλευτικός εστίασε στα προβλήματα που καταγράφηκαν ώστε έγκαιρα να γίνει ο σχεδιασμός για το επόμενο σχολικό έτος, προκειμένου οι σχολικές μονάδες του νομού να είναι άρτια προετοιμασμένες και οργανωμένες από την στιγμή που θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι, αξιοποιώντας παράλληλα και όλα τα προγράμματα που ‘τρέχουν’ από το Υπουργείο Παιδείας. 

Εξοικείωση από μαθητές και εκπαιδευτικούς

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην προσπάθεια που κατέβαλαν κατά το τρέχον σχολικό έτος εκπαιδευτικοί, μαθητές αλλά και γονείς, καθώς εξαιτίας της πανδημίας πολλές διδακτικές ώρες χρειάστηκε να γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης, ενώ τα self tests, η χρήση μάσκας και η τήρηση των μέτρων προστασίας εντάχθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην καθημερινότητα της εκπαίδευσης. Χάρη όμως στη διάθεση συνεργασίας και το αίσθημα ευθύνης που επέδειξαν όλες οι πλευρές όλα κύλησαν ομαλά, γεγονός που σχολιάστηκε θετικά  τόσο από τον κ. Νικολακόπουλο όσο και από τον κ. Κόπτσης.  

Ως θετικό ωστόσο από αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, εκλαμβάνεται η εξοικείωση μαθητών και εκπαιδευτικών με τις νέες τεχνολογίες και κατά την διάρκεια της συνάντησης δόθηκε βαρύτητα στην εφαρμογή του προγράμματος «Ψηφιακή Μέριμνα II», στο πλαίσιο της ευρύτερης επένδυσης στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εκπαίδευσης.   

160.000  εκπαιδευτικοί που διδάσκουν σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής, μόνιμοι και αναπληρωτές, δικαιούνται voucher 200 ευρώ για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού. Επιπλέον, το Πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» ύψους 140 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, έχει ήδη εξασφαλίσει voucher για τον ίδιο σκοπό σε 560.000 νέους ηλικίας 4-24 ετών, για την προμήθεια tablet. 

Ήδη, στα έργα που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προβλέπεται και η προμήθεια εξοπλισμού ρομποτικής και STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά) για την εκπαίδευση  με 30.122.049 €. 

Ο κ. Νικολακόπουλος έδωσε βαρύτητα και στα προγράμματα ειδικής αγωγής στα σχολεία και θα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον κ. Κόπτση για τον καλύτερο συντονισμό και την επίλυση προβλημάτων των σχολικών μας μονάδων. 

Όλη η επικαιρότητα