Χωρίς κατηγορία

«Α.Ο. Αρίων» Αμαλιάδας: Κολύμβηση για παιδιά με ασφάλεια

kolibu.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

 

Δεκαέξι χρόνια δράσης στο χώρο της κολύμβησης συμπληρώνει φέτος ο «Α.Ο. Αρίων» Αμαλιάδας, που συνεχίζει αδιαλείπτως να επιτελεί το στόχο του που δεν είναι άλλος από το να μαθαίνουν τα παιδιά να συμπεριφέρονται στην θάλασσα και να κολυμπούν με ασφάλεια.

Ο «Α.Ο. Αρίων» δραστηριοποιείται από το 1997 και ανήκει στην Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία. Τα μαθήματα κολύμβησης, που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών, διεξάγονται αναγκαστικά μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, αφού δεν έχει ξεκινήσει ακόμη την λειτουργία του το κολυμβητήριο Αμαλιάδας, που αποτελεί αίτημα των κατοίκων της Αμαλιάδας και της ευρύτερης περιοχής.

 

Ξεκινά η τέταρτη περίοδος

Τα μαθήματα διεξάγονται στην παραλία της Κουρούτας και ήδη ολοκληρώνεται η Τρίτη περίοδος και από αύριο Πέμπτη 1η Αυγούστου και έως τις 12 Αυγούστου θα διεξαχθεί η τέταρτη περίοδος.

Τα μαθήματα έχουν αναλάβει οι γυμναστές κ. Γιάννης Βυθούλκας και κα Βικτωρία Καπελετιώτη και κάθε χρόνο, όπως και φέτος, η συμμετοχή παιδιών είναι πολύ μεγάλη, καθώς οι γονείς και τα παιδιά εμπιστεύονται το πρόγραμμα.

Άλλωστε, όπως λένε οι δύο γυμναστές, πρόκειται για ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα το οποίο διεξάγεται στην θάλασσα και συνδυάζει το παιχνίδι, την άσκηση και την εκμάθηση. Τα παιδιά διαπαιδαγωγούνται αναφορικά με την συμπεριφορά τους στην θάλασσα και φυσικά μαθαίνουν να κολυμπούν με ασφάλεια.

 

Ενθουσιάζονται τα παιδιά

Τα παιδιά που δεν γνωρίζουν καθόλου κολύμπι, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα μαθαίνουν μέσα σε ένα καλοκαίρι να κολυμπούν ελεύθερο και ύπτιο, ενώ γίνονται πολλές ασκήσεις εξοικείωσης με το νερό, επίπλευσης και πολλά παιχνίδια, έτσι ώστε τα παιδιά ξεπερνούν τους όποιους φόβους.

Είναι ένα πρόγραμμα που αρέσει πολύ στα παιδιά, γι’ αυτό και τα περισσότερα δεν περιορίζονται μόνο σε μία συμμετοχή αλλά επαναλαμβάνουν το πρόγραμμα κάθε καλοκαίρι.

Όπως επεσήμαναν ο κ. Βυθούλκας και η κα Καπελετιώτη, ο «Α.Ο. Αρίων» είναι έτοιμος να αναπτύξει το άθλημα της κολύμβησης για τα παιδιά της Αμαλιάδας και της ευρύτερης περιοχής και συμπλήρωσαν  ότι μεγάλη επιθυμία του Συλλόγου αλλά των γονέων και φυσικά των παιδιών, είναι να λειτουργήσει το κολυμβητήριο στην Αμαλιάδα, που θα συμβάλλει τα μέγιστα στον τομέα της κολύμβησης.

Όσοι ενδιαφέρονται για συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο: 6983940914.

Όλη η επικαιρότητα