ΕΠΣ Ηλείας

Α.Ο. Μακρισίων – Κένραυρος Σωστίου: Η επόµενη ηµέρα της διακοπής…

Τι αναφέρει το φύλλο αγώνα, και τι ισχυρίζεται το Σώστι!
Ακούστε το άρθρο

Στα έδρανα της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Ηλείας, η οποία θα καλέσει σε απολογία τις δύο πλευρές την ερχόμενη Τετάρτη, σύμφωνα με έγκυρες πηγές της «Πατρίς – Σπορ»,  θα κριθεί η τύχη του διακοπέντα αγώνα, Α.Ο. Μακρισίων – Κένταυρος Σωστίου.

Επί της απόφασης της υπόθεσης, το θιγόμενο σωματείο, έχει το δικαίωμα  της προσφυγής στη  δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία είναι και ο τελικός βαθμός εκδίκασης σε υποθέσεις τέτοιες εντός της Ελλάδας.

  Το φύλλο αγώνα…

« Ο διαιτητής του αγώνα κ. Βασίλης Αποστολόπουλος, έχει γράψει στο Φύλλο Αγώνα ότι στο 18΄, διέκοψα προσωρινά τον αγώνα, κατόπιν υπόδειξης του βοηθού μου κ. Λάζαρη από τη Βρίνα, που μου είπε ότι είδε καπνό από κροτίδα που έπεσε εκτός του αγωνιστικού χώρου, και τον γκολκίπερ του Σωστίου πεσμένο στον αγωνιστικό χώρο. Πήγα κοντά στον παίκτη ο οποίος μου είπε ότι πονάω στο τύμπανό μου. Κάλεσα αμέσως τον γιατρό του αγώνα, ο οποίος αποφάνθηκε ότι εξωτερικά ο ποδοσφαιριστής δεν είχε κάποιο τραυματισμό η έγκαυμα. Ο παίκτης μεταφέρθηκε στα αποδυτήρια της ομάδας του. Διέκοψα προσωρινά το ματς, και όταν ηρέμησαν τα πνεύματα, ζήτησα να συνεχιστεί το ματς, και μπήκα στο γήπεδο, όπου βρισκόταν μόνο η ομάδα  των Μακρισίων. Απευθύνθηκα στον παράγοντα του Σωστίου κ. Ηλία Σταυρόπουλο, ο οποίος μου είπε, ότι ο γκολκίπερ του,  μεταφέρθηκε στο Γεν. Νοσ. Πύργου για τα περεταίρω, και ότι δεν έχει άλλο γκολκίπερ να βάλει στο ματς, ενώ βέβαια όλοι οι παίκτες του είναι τρομοκρατημένοι, και φοβούνται για την σωματική τους ακεραιότητα να βγουν να συνεχίσουν. Ως εκ τούτου αποχώρησα από το γήπεδο και έκλεισα το Φ.Α.».

Τι λέει ο Πειθαρχικός Κώδικα για τις περιπτώσεις τραυματισμού?

Ο πειθαρχικός Κώδικας αναφέρει ότι αν ο γιατρός αγώνα αποφανθεί ότι ο ποδοσφαιριστής αδυνατεί να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του, ο διαιτητής είναι υποχρεωμένος να διακόψει το παιχνίδι. Η απάντηση του γιατρού βέβαια εδώ, βάσει το Φύλλου Αγώνα, είναι τέτοια που επιδέχεται πολλές ερμηνείες, και για αυτό ο διαιτητής Αποστολόπουλος ζήτησε να συνεχιστεί το ματς. Και εκεί ακριβώς εστιάζει πλέον ο Κένταυρος, ο οποίος μιλάει για αποδεδειγμένο τραυματισμό, ο οποίος δεν ήταν δυνατόν να διαγνωστεί στο γήπεδο, διαφορετικά ο διαιτητής θα ήταν υποχρεωμένος να διακόψει το παιχνίδι.

Τι δήλωσε στην «Πατρίς Σπορ» ο Ηλ. Σταυρόπουλος (Κένταυρος Σωστίου):

«Περιμέναμε  τι θα ζήσουμε… στο γήπεδο των Μακρισίων, επειδή μας είχαν προειδοποιήσει  μετά το μεταξύ μας ματς του α΄ γύρου. Για την επικινδυνότητα της αναμέτρησης, είχαν ενημερωθεί από τον Κένταυρο Σωστίου, με χαρτί η Εισαγγελία, η Αστυνομική Διεύθυνση και η ΕΠΣΗ, γι’ αυτό και υπήρχαν στο γήπεδο δύο αστυνομικοί, παρά την απουσία ως γνωστόν της Αστυνομίας από παιχνίδια τοπικών πρωταθλημάτων.  Με το που φτάσαμε στο γήπεδο  έπεσαν πάνω από 100 βαρελότα, και χτυπήθηκε η αποστολή της ομάδας από άγνωστους για εμάς φιλάθλους. Απόδειξη ότι ο βοηθός προπονητή του Κενταύρου Σωστίου, Γιώργος Τσεριώνης, υπέβαλλε μήνυση κατά αγνώστων, για χτυπήματα τα οποία δέχθηκε κατά την άφιξη της αποστολής στο γήπεδο, ενώ οι υπάρχοντες αστυνομικοί ζήτησαν ενισχύσεις, με αποτέλεσμα να καταφθάσει δύναμη ΟΠΚΕ, η οποία συνόδευσε την αποστολή του Κενταύρου κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο στις 8.30 το βράδυ. Ο δε Κένταυρος, υπέγραψε με επιφύλαξη το Φ.Α.. Σύμφωνα με τους ιθύνοντες του Κενταύρου Σωστίου, ο τραυματισμός του 17χρονου τερματοφύλακα της ομάδας αποδεικνύεται από τη διάγνωση που έγινε στον νεαρό στο Νοσοκομείο Πύργου και η οποία κάνει λόγο για «κάταγμα στον αυχενικό σπόνδυλο». Όσο για την ακοή του, οι γιατροί στον Πύργο, τον παρέπεμψαν σε ωτορινολαρυγγολόγο. Και κάνουν λόγο για αδυναμία του ποδοσφαιριστή να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του, ο οποίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο».

 Τι προβλέπει  ο ΚΑΠ για τη διακοπή αγώνα!

Ο ΚΑΠ, για παραβάσεις των περιπτώσεων του άρθρου 15 του Πειθαρχικού Κώδικα, τιμωρεί το υπαίτιο σωματείο για τη διακοπή ή τη μη τέλεση του αγώνα, με μηδενισμό από τον αγώνα,  και αφαίρεση ενός βαθμού.

 

Όλη η επικαιρότητα