Γ Εθνική

Α.Π.Σ. ΠΑΤΡΑΙ – ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ – 0 – 0: Δεν «Χ»άνεται η άνοδος!

Με 12ο παίκτη του τον κόσμο του, ο Πανηλειακός έμεινε όρθιος και αήττητος και στην Πάτρα, και θέλει ένα βαθμό, ίσως… και κανένα (αν δεν κερδίσει ο Παλληξουριακός στο Άστρος), για να πανηγυρίσει την επιστροφή του στη Γ΄ Εθνική
Ακούστε το άρθρο

Όρθιοι και στο γήπεδο των Προσφυγικών στην Πάτρα έμειναν οι «ερυθρόλευκοι» του Αν. Τρυφωνόπουλου , και είναι πλέον μια «ανάσα» από την επιστροφή τους στη Γ΄ εθνική Με τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0), επέστρεψε χθες από το γήπεδο των Προσφυγικών ο Πανηλειακός, καθώς κόντρα στον ΑΠΣ Πάτραι, παρέμεινε αήττητος στην διαδικασία των μπαράζ ανόδου (3 νίκες-2 ισοπαλίες) και με 11 βαθμούς είναι πλέον μια ανάσα από την άνοδο στην Γ΄ Εθνική.

Οι «ερυθρόλευκοι», που παρατάχθηκαν χωρίς τον τραυματία Σάκη Τζανέτο, ενώ στο 30΄αποχώρησε τραυματίας και ο Σπ. Γκρίλλας, έχουν μπροστά τους την ερχόμενη Κυριακή το τελευταίο τους παιχνίδι στην Καλαμάτα με τον Πανθουριακό, όπου με άλλον έναν βαθμό θα εξασφαλίσουν και μαθηματικά την άνοδο. Μάλιστα, δεν θα τον χρειαστούν στην περίπτωση που ο Παλληξουριακός δεν κερδίσει στο Άστρος.

Οι φάσεις του χθεσινού αγώνα:

Χωρίς την μεγάλη φάση κύλισε το πρώτο δεκάλεπτο στο ματς, με το Πάτραι, να μπαίνει δυνατά. Καθώς στο 15΄ είχαμε την πρώτη καλή ευκαιρία για το Πάτραι, με τον Καπετανάκη να διώχνει το καλό σουτ του Αυγερινού Δημητρακοπούλου. Στο 31΄ είχαμε αναγκαστική αλλαγή για τους Πυργιώτες, με τον Σπ. Γκριλλα να αφήνει την θέση του στον Μπατζακόπουλο. Ενώ στο 32΄ καλό σουτ του γνωστού μας από την παρουσία του στον ΠΑΟΒ, Θ. Σαμπανέι, η μπάλα φεύγει άουτ. Όμως στο 37΄ τεράστια ευκαιρία για το Πάτραι, όταν σε φάουλ του Γραμματικοπούλου, ο Καπετανάκης έχασε την μπάλα, αλλά από κοντά ο Δημητρακόπουλος δεν μπόρεσε να σκοράρει, σε κενή εστία. Στο 43’καλό σουτ του Γεωργοπούλου, η μπάλα περνάει λίγο άουτ. Ενώ στο 44’ , είχαμε την πρώτη ευκαιρία για τον Πανηλειακό, με τον Αναστασοβίτη να μπλοκάρει το καλό σουτ του Μπάλλα.

Τελευταία καλή στιγμή για το α΄ ημίχρονο στο 45’ για το Πάτραι, όταν ωραία κεφαλιά του Γεωργοπούλου από φάουλ του Γραμματικόπουλου, βρίσκει το δοκάρι του Καπετανάκη. Στην επανάληψη ο Πανηλειακός ηταν αυτός που μπήκε δυνατά! Έτσι στο 51’, γύρισμα του Φούφουλα στον τερματοφύλακα παραλίγο ο Κακόγιαννος να προλάβει. Ενώ στο 55 , μεγάλη ευκαιρία για τον Πανηλειακό, με τον Αναστασοβίτη να διώχνει σωτηρία σε κόρνερ το φάουλ του Μπάλλα. Στο 80’ τεράστια ευκαιρία για τον Πανηλειακό, με το σουτ του Τσάγκαρη να περνάει ελάχιστα σουτ. Στο 82’, αντεπίθεση της Πάτρας, σουτ του Γραμματικόπουλου μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε ο Καπετανάκης. Και στην τελευταία φαση του ματς στο 88’, συρτό σουτ του Ζέλου άουτ!

Πάτραι: Αναστασοβίτης, Γερογιάννης, Μιχαλόπουλος, Γιαννόπουλος, Φούφουλας, Γεωργόπουλος, Ζέλος, Γραμματικόπουλος (87’ Αλεξανδρής), Σαμπανέι (60’ Μπακάλης), Αγριμάκης (78’ Παπαγεωργίου), Δημητρακόπουλος.

Πανηλειακός: Καπετανάκης, Γαλανόπουλος, Κανάνι (74’ Τσαγκάρης), Κολόκας, Δ. Τσίγκρηλας, Δημάκης, Μπάλλας, Έλιοτ, Π. Τσίγκρηλας, Γκρίλλας (30’ λ.τ. Μπατζακόπουλος- 90΄ Μάζης ), Κακόγιαννος.

Τους ερυθρόλευκους του Πύργου, ακολούθησαν 50 οπαδοί, που αναχώρησαν με πούλμαν από το Στάδιο Πύργου και ενίσχυσαν την ομάδα με την φωνή τους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα( 5ης αγωνιστικής): ΑΠΣ Πάτραι-Πανηλειακός 0-0 Πανθυρεατικός-Πανθουριακός 1-3 Παλληξουριακός- Τσιλιβή 3-0 α.α. Ρεπό: Πανγυθεατικός

Η βαθμολογία (σε 5 αγωνιστικές)

Πάτραι 11 9-2 Πανηλειακός 11 6-1 Πανθουριακός 8 8-3 Παλληξουριακός 5 4-2 Πανγυθεατικός 3 1-2 Πανθυρεατικός 1 1-6 Α.Ο. Τσιλιβί – * Οι 3 πρώτοι κερδίζουν άνοδο στη Γ’ Εθνική * Βαθμούς με το Τσιλιβί δεν έχουν πάρει: Πανγυθεατικός, Πανθυρεατικός

Η επόμενη 6η αγωνιστική – Κυριακή 29/5

Πανθουριακός – Πανηλειακός Πανθυρεατικός – Παλληξουριακός Πανγυθεατικός – Τσιλιβί 3-0 α.α. Ρεπό: Πάτραι

Η τελευταία 7η αγωνιστική – Κυριακή 5/6

Παλληξουριακός – Πάτραι Πανγυθεατικός – Πανθουριακός Τσιλιβί – Πανθυρεατικός 0-3 α.α. Ρεπό: Πανηλειακός

Τα «σενάρια» που μπορούν να συμβούν τις δυο τελευταίας αγωνιστικές!

«Αντίπαλος» του Πανηλειακού αυτή τη στιγμή δείχνει να είναι ο Παλληξουριακός, ο οποίος έχει μεν πέντε βαθμούς, και έχει ακόμα τον Πανθυρεατικό στο Άστρος και το Πάτραι εντός. Αν οι Κεφαλονίτες νικήσουν Πανθυρεατικό και Πάτραι φτάνουν τους 11 βαθμούς, οπότε ο Πανηλειακός θέλει ακόμα έναν βαθμό για να είναι σίγουρος ακόμα και στην περίπτωση ισοβαθμίας, όπου μετρά η διαφορά τερμάτων. Αν όμως ο Παλληξουριακός δεν κερδίσει την προσεχή Κυριακή στο Άστρος, αυτόματα ο Πανηλειακός εξασφαλίζει την άνοδο ακόμα κι αν χάσει στην Καλαμάτα από τον Πανθουριακό εκείνη την ημέρα. Ο Πανγυθεατικός μπορεί να έχει τρεις βαθμούς, αλλά το ανώτερο που μπορεί να φτάσει είναι 9, ενώ ο Πανθυρεατικός με μόλις 1 βαθμό , πλέον δεν έχει καμία τύχη! Το γεγονός, πάντως, ότι ο Πανηλειακός την τελευταία αγωνιστική έχει ρεπό, τον αναγκάζει να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και… επαγρύπνηση και να αναζητήσει το «Χ» στην Καλαμάτα την Κυριακή, καθώς την τελευταία αγωνιστική τα πάντα μπορούν να συμβούν, ερήμην του, καθώς στην Ελλάδα ζούμε.

Όλη η επικαιρότητα