ΕΠΣ Ηλείας

Πανηλειακός – Αστέρας Αμαλιάδας 3-1: Έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση!

Ακούστε το άρθρο

Ο σαφώς ανώτερος και πιο έτοιμος Πανηλειακός νίκησε εύκολα τον Αστέρα Αμαλιάδας με 3-1 την Δευτέρα, στον Πύργο και στο καλύτερο φετινό παιχνίδι του έστειλε μήνυμα πως παραμένει το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στην Α1 κατηγορία και την άνοδο στην Γ’ Εθνική, ανεβαίνοντας ξανά στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την Νίκη Τραγανού.

Οι ερυθρόλευκοι με πρωταγωνιστή τον Έλιοτ που «πλήγωσε» δυο φορές την παλιά του ομάδα του και τον Τζανέτο να βρίσκει μια ακόμα φορά δίχτυα προηγήθηκαν με 3-0 στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου και κάπου εκεί τελείωσε και το ματς, με τον Καμαρινό απλά να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής.

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις του στο «Χ. Βιλάετης» και μόλις στο 5’ άνοιξαν το σκορ όταν μετά από γέμισμα του Πολίτη και διαδοχικά λάθη στην άμυνα των «βυσσινί» από Χοτζάι και Γιαννόπουλο που δεν κατάφεραν να διώξουν τη μπάλα, ο Έλιοτ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σταθόπουλου για το 1-0. Με τον αέρα του γρήγορου γκολ , ο Πανηλειακός συνέχιζε να πιέζει και στο 9’ ο Σταθόπουλος μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία το σουτ του Τσαγκάρη από το ύψος της περιοχής. Στη συνέχεια ο Αστέρας προσπάθησε να αντιδράσει και στο 13’ μετά από σέντρα του Μπογονικολού το πλασέ στην κίνηση του Ζαφειρόπουλου κόντραρε στον Κωτσάκη και έφυγε κόρνερ ενώ στο 15’ η κεφαλιά του Κυριαζή μετά από φάουλ του Παρασκευόπουλου πέρασε δίπλα από τα δοκάρια. Στο 20’ μετά από μακρινή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πολίτη και ασταθή επέμβαση του Σταθόπουλου, ο Έλιοτ δε μπόρεσε εξ’ επαφής  να σκοράρει και στο 25’ ο Μπάρκας δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα μετά από επικίνδυνη σέντρα σουτ του Παρασκευόπουλου από τα δεξιά. Στο 37’ οι ερυθρόλευκοι άγγιξαν το δεύτερο τέρμα όταν ο Έλιοτ έφυγε στην αντεπίθεση, έδωσε στον Τζανέτο και αυτός έβγαλε τετ α τετ τον Τσαγκάρη, το πλασέ του οποίου όμως απομάκρυνε σε κόρνερ πάνω στη γραμμή ο Αρβανίτης.  Την εκτέλεση ανέλαβε  Πολίτης που έστειλε την μπάλα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, εκεί όπου ο αμαρκάριστος Τζανέτος με προβολή έγραψε το 2-0. Στο 40’ μετά από νέα σύγχυση στα καρέ των βυσσινί, ο Έλιοτ με δυνατό σουτ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη, η σέντρα σουτ του Παρασκευόπουλου στο 47’ κατέληξε στην πάνω πλευρά του οριζόντιου δοκαριού και έφυγε άουτ και στο 49’ ο Σταθόπουλος είπε «όχι» στο δυνατό σουτ του Τσαγκάρη. Ένα λεπτό αργότερα, ο Πανηλειακός έκανε τρία τα τέρματά του όταν ο Τσαγκάρης βρήκε μέσα στην περιοχή τον Έλιοτ ο οποίος αρχικά νικήθηκε από τον Σταθόπουλο όμως στην επαναφορά σκόραρε για το 3-0 πετυχαίνοντας το δεύτερο του τέρμα στην αναμέτρηση. Στο 55’ ο Αστέρας μείωσε σε 3-1 με τον Καμαρινό να βρίσκει δίχτυα με προβολή έπειτα από κόρνερ του Παρασκευόπουλου και στο 73’ ο Σταυρούλιας μόνος του απέναντι από τον Καπετάνακη έστειλε με διαγώνιο σουτ τη μπάλα άουτ σπαταλώντας μεγάλη ευκαιρία για να ξαναβάλει στο ματς την ομάδα του. Στην τελευταία καλή φάση του ματς, ο νεοεισελθών Ντάβαρης στην πρώτη του επαφή με την μπάλα είχε ένα καλό σουτ από το ύψος του πέναλτι που όμως δεν βρήκε στόχο.

Αυτοί που ξεχώρισαν

Κορυφαίος του Πανηλειακού ο Έλιοτ και από κοντά σε απόδοση οι Τσαγκάρης, Τζανέτος, Πολίτης, Πρέντι και Δαλαβούρας ενώ από πλευράς Αστέρα «διασώθηκαν» οι Καμαρινός, Ζαφειρόπουλος και ο ορεξάτος Σταυρούλιας στο λίγο διάστημα που αγωνίστηκε.

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Καπετανάκης, Γαλανόπουλος, Δαλαβούρας (90′ Κανάνι), Κολόκας, Κωτσάκης, Πολίτης, Πρέντι, Τζανέτος (80′ Ντάβαρης), Έλιοτ (90′ Μάζης), Τσαγκάρης (82′ Διονυσόπουλος), Πλαστουργός (46′ Κακόγιαννος).

ΑΣΤΕΡΑΣ: Σταθόπουλος, Μπουγονικολός, Γιαννόπουλος (37′ Γεωργόπουλος), Αρβανίτης, Χοτζάι, Καμαρινός (60′ λ.τ. Αβραμόπουλος), Παρασκευόπουλος (70′ λ.τ. Σταυρούλιας), Στασινόπουλος, Μπάρκας, Μπατζακόπουλος, Κυριαζής (37′ Σιούλας).

Η Βαθμολογία (σε 5 αγώνες)

Πανηλειακός             15      17-3

Νίκη Τραγανού         15      17-3

Ξενοφών Κρεστ.       12        10-4

Αστέρας Αμαλ.         12       13-8

Προοδευτική Μαν.  10       7-8

Ολυμπ. Σαβαλίων    9      14-7

Κεραυνός Βρίν.        9       11-6

Δόξα Ν.Μ.                 9       7-5

Αλφειός Επιτ.           6      5-10

Πέλοπας Πύργ.       6       8-6

Ηλειακός Βαρθ.       4        8-12

Ολυμπιάδα Γουμ.   4       8-13

Θύελλα Π.                4        4-10

Πέλοπας Πελοπ.     1       1-11

Δάφνη Ανδρ.           1        4-16

Ερμής Πλατ.            0      4-16


Διαβάστε σε γραπτή ροή μέσα από το patrisnews.com, το πως εξελίχθηκε ο αγώνας.

(Παρακαλούμε περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να φορτωθεί το live)

Όλη η επικαιρότητα