Μπάσκετ

A1 ΕΣΚΑΗ: Απόλυτο για Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας, Έσπερο Α.Ο.Π.Α. και Ε.Α.Π.

Ακούστε το άρθρο

Το πανόραμα της 2ης αγωνιστικής

Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ημέρας στην Α1 ΕΣΚΑΗ έχουμε τρεις ομάδες με το «απόλυτο», τους Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας-Ε.Α. Πατρών και Έσπερος Α.Ο.Π.Α., κάτι που φανερώνει ότι θα είναι ένα πέραν του δέοντος ενδιαφέρον πρωτάθλημα.

Το ντέρμπι της αγωνιστικής στην Αλεξιώτισσα βρήκε νικητή τον Έσπερο Α.Ο.Π.Α. σε ένα φινάλε γκραν γκινιόλ, με τους Αιγιώτες να έχουν παράπονα από τους διαιτητές. Μάλιστα μετά το τέλος της αναμέτρησης στο τρίτο ημίχρονο έξω από το γήπεδο υπήρξε ένταση όπου φρόντισαν οι ψυχραιμότεροι να μην πάρει έκταση.

Ο Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας κέρδισε σχετικά εύκολα την Γαλήνη με την επιστροφή του Πίκιου, που συνοδεύτηκε από καλή εμφάνιση, ενώ η Ε.Α. Πατρών , μπήκε πολύ δυνατά στο κλειστό της Περιβόλας παίρνοντας μεγάλη διαφορά από το πρώτο ημίχρονο, με τους παίκτες του Ανδρέα Μπερδέση να μειώνουν στο δεύτερο ημίχρονο, που ακόμα δεν έχουν μονταριστεί με αρκετούς αθλητές να μην έχουν πάρει το βάπτισμα του πυρός, παρά στο ότι υπήρχαν στο σχεδιασμό να έχουν ρόλο στην ομάδα(!), ελέω καθυστέρησης έκδοσης των δελτίων τους.

Προμηθέας 2014, Αίολος Αγυιά, -Ήφαιστος/Αχιλλέας και Α.Γ.Ε. Ζακύνθου έκαμψαν στις έδρες τους Παναχαϊκό, Ολυμπιάδα, Αίαντα Α.Σ.Α.Α. και Ολυμπιονίκη αντίστοιχα, πετυχαίνοντας την πρώτη τους νίκη στον φετινό μαραθώνιο.

Οι σκόρερ

Ο Λουκάς Αδαμόπουλος ξεκίνησε εξαιρετικά το φετινό πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η με την νεοφώτιστη ομάδα της Γαλήνης και φιγουράρει στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ, με τον Παναγιώτη Διαμαντόπουλο της Ε.Α. Πατρών να ακολουθεί. Δείτε τους δέκα πρώτους σκόρερ μετά το πέρας δύο αγωνιστικών:

1 Αδαμόπουλος Α.Ο. Γαλήνη 46

2 Διαμαντόπουλος Ε.Α. Πατρών 42

3 Πολυδωρόπουλος Ολυμπιάδα 40

4 Μαναβόπουλος Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας 38

5 Γιαννικόπουλος Αίολος Αγυιάς 37

6 Ντούλες Κεραυνός Αιγίου 36

7 Δούβος Ήφαιστος/Αχιλλέας 36

8 Βαγγέλης Αίαντας Α.Σ.Α.Α. 36

9 Κάλλης Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας 33

10 Σακελλαρίου Ολυμπιονίκης 32

Οι «μπομπέρ»

Στην πρώτη θέση των μπομπέρ βρίσκεται ο Γιάννης Ντούλες Κεραυνού Αιγίου που σημείωσε άλλα τέσσερα τρίποντα στο παιχνίδι με τον Έσπερο Α.Ο.Π.Α., με τον Διονύση Πολυδωρόπουλο της Ολυμπιάδας και τον Παναγιώτη Διαμαντόπουλο της Ε.Α. Πατρών να ακολουθούν. Δείτε τους δέκα πρώτους τριποντάκηδες τις δύο πρώτες αγωνιστικές:

1 Ντούλες Κεραυνός Αιγίου 8

2 Πολυδωρόπουλος Ολυμπιάδα 6

3 Διαμαντόπουλος Ε.Α. Πατρών 6

4 Τσιακμάς Απολλωνιάδα 6

5 Κοτσέτας Α.Γ.Ε. Ζακύνθου 5

6 Κολιός Προμηθέας 2014 5

7 Γκορτζίλας Παναχαϊκός 5

8 Κιούφης Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας 4

9 Καψαμπέλης Α.Γ.Ε. Ζακύνθου 4

10 Σαβ. Ματαράς Απολλωνιάδα 4

Όλη η επικαιρότητα