Μπάσκετ

Α1 ΕΣΚΑΗ: Το πανόραμα της 14ης αγωνιστικής

Ακούστε το άρθρο

Αναλλοίωτη η κορυφή, μόνος τρίτος ο ΑΣΣ Αμαλιάδας – Πάντα πρώτος σκόρερ ο Μαναβόπουλος, από κοντά στα τρίποντα ο Λαμπρόπουλος

Αναλλοίωτη έμεινε η κορυφή μετά την διεξαγωγή της 14ης αγωνιστικής της Α1 ΕΣΚΑΗ, μιας και οι Προμηθέας 2014, Αίολος Αγυιάς και Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους και κέρδισαν αντίστοιχα Ολυμπιονίκη, Κεραυνό Αιγίου και Παναχαϊκό.

Στο κόλπο της τέταρτης θέσης τυπικά και ουσιαστικά της τρίτης μπήκε ο Ήφαιστος/Αχιλλέας κερδίζοντας την Ε.Α. Πατρών, μιας και μείωσε στην μια νίκη την μεταξύ τους διαφορά και πλέον έχει πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, μιας και είχε χάσει στον πρώτο γύρο μόλις με ένα πόντο.

Η άλλη ομάδα που διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδο στα πλέι οφ είναι ο Έσπερος Α.Ο.Π.Α. που κέρδισε εύκολα τον Αίαντα Α.Σ.Α.Α. Τέλος, Ολυμπιάδα και Γαλήνη πήραν σημαντικές εκτός έδρας νίκες με Α.Γ.Ε. Ζακύνθου και Απολλωνιάδα και απομακρύνθηκαν από την διακεκαυμένη ζώνη.

Πάντα πρώτος ο Μαναβόπουλος

Ο Σωκράτης Μαναβόπουλος του Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας παραμένει στην κορυφή των σκόρερ της Α1 ΕΣΚΑ-Η, με τον Λουκά Αδαμόπουλο της Γαλήνης να ακολουθεί. Δείτε τους πρώτους πέντε σκόρερ μετά από δεκατέσσερις αγωνιστικές:

1 Μαναβόπουλος Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας 293

2 Αδαμόπουλος Α.Ο. Γαλήνη 269

3 Πολυδωρόπουλος Ολυμπιάδα 244

4 Μαντζούκας Προμηθέας 2014 241

5 Βαγγέλης Αίαντας Α.Σ.Α.Α. 233

Ακολουθεί τον Ντουλέ στα τρίποντα ο Λαμπρόπουλος

Στον πίνακα των μπομπέρ στην κορυφή παρέμεινε ο Γιάννης Ντούλες του Κεραυνού Αιγίου με τον Γιάννη Λαμπρόπουλο του Ολυμπιονίκη να τον ακολουθεί. Δείτε πως έχει διαμορφωθεί η κατάταξη μετά από δεκατέσσερις αγωνιστικές:

1 Ντούλες Κεραυνός Αιγίου 40

2 Λαμπρόπουλος Ολυμπιονίκης 37

3 Πολυδωρόπουλος Ολυμπιάδα 32

4 Τσιακμάς Απολλωνιάδα 31

5 Παπαφωτίου Απολλωνιάδα 29

Όλη η επικαιρότητα