ΕΠΣ Ηλείας

A1 KATHΓΟΡΙΑ – DEDALOS SECURITY: Στου δρόμου τα μισά…

Ο πρώτος γύρος ολοκληρώθηκε στην Α1 κατηγορία, με τον Ενιπέα Λαντζοΐου να παίρνει τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή Χειμώνα καθώς βρίσκεται δύο βαθμούς πάνω από τον δεύτερο Ξενοφώντα Κρεστένων και 4 από τους Ολυμπιακό Σαβαλίων και Ολυμπιακό Ζαχάρως που συμπληρώνουν την προνομιούχο πρώτη τετράδα.

Η ΕΠΣ Ηλείας δεν όρισε αγώνες  αυτό το Σαββατοκύριακο, με την 16η αγωνιστική και πρώτη του β’ γύρου να είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τετάρτη.

Με αφορμή λοιπόν την απουσία αγωνιστικής δράσης, πάμε να δούμε με την γλώσσα των αριθμών τα πεπραγμένα στο πρώτο μισό του κορυφαίου τη τάξει ερασιτεχνικού μας πρωταθλήματος.

Πιο παραγωγική η 8η αγωνιστική

Πιο παραγωγική αποδείχθηκε η 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος αφού σημειωθήκαν συνολικά 33 γκολ, 18 από τους γηπεδούχους και 15 από τους φιλοξενούμενους ενώ ακολούθησε η 12η με 29 τέρματα, 15  από πλευράς γηπεδούχων και 14 από πλευράς φιλοξενούμενων. Πιο «φτωχή» συγκομιδή τερμάτων παρατηρήθηκε την 7η αγωνιστική αφού μόλις 14 φορές μπήκε η μπάλα στα δίχτυα, 5 από γηπεδούχους, 9 από φιλοξενούμενους.

 «Φορτσάρουν» στο τελευταίο τέταρτο

Στο διάστημα 76’ – 90’, δηλ. στο τελευταίο τέταρτο των αγώνων έχουν σημειωθεί τα περισσότερα γκολ σε αυτόν τον πρώτο γύρο, 64 συνολικά και ακολουθεί το διάστημα 61’ – 75’ όπου έχουν μπει 61 γκολ. 51 τέρματα έχουν επιτευχθεί από το 46’ έως το 60’. Από 50 φορές έχει μπει η μπάλα στα δίχτυα  στα διαστήματα 31’-45’ και 16’-30’ ενώ μόνο 34 γκολ έχουμε δει στο πρώτο τέταρτο των αγώνων.

«Αγριεύουν» στο φινάλε

Τεντωμένα φαίνεται πως είναι τα νεύρα στο φινάλε των αγώνων της Α1 κατηγορίας με τους διαιτητές να έχουν βγάλει από το τσεπάκι τους συνολικά 23 κόκκινες στο διάστημα από 76’ έως 90’ ενώ πολύ πίσω με μόλις 11 αποβολές βρίσκεται το τέταρτο 61’ -75’. Δυο παίκτες έχουν πάρει την άγουσα για τα αποδυτήρια από το 46’ έως το 60’.

Καλύτερη επίθεση ο Ενιπέας

Η πρωτοπορία του Ενιπέα στη βαθμολογία αποτυπώνεται και στην ειδική βαθμολογία της καλύτερης επίθεσης του πρωταθλήματος με την ομάδα του Ν. Γκρίλλα να έχει σημειώσει 40 γκολ, 7 περισσότερα από τον Ολυμπιακό Ζαχάρως, 8 περισσότερα από την Προοδευτική και 10 από τον Ξενοφώντα και τον Ολυμπιακό Σαβαλίων.

Ούτε με αίτηση Ξενοφών και Σαβάλια

Λένε πως η άμυνα δίνει τα πρωταθλήματα και Ξενοφών Κρεστένων και Ολυμπιακός Σαβαλίων φαίνονται πιστή σε αυτό το δόγμα αφού έχουν δεχθεί μόλις 10 γκολ. Ακολουθεί η Ζαχάρω  και ο Ενιπέας με 12 τέρματα παθητικό.

Οι σκόρερ

13 γκολ: Σ. Στροφύλλας(Ενιπέας Λαντζοίου), Χρ. Νικολετάκης(Προοδευτική Π. Μανωλάδας)

12 γκολ: Π. Κωνσταντόπουλος(Ξενοφών Κρεστένων)

11 γκολ: Αγ. Μούτσος(Α.Ο. Μακρίσια)

10 γκολ: Σταυρούλιας(Ολυμπιακός  Σαβαλίων), Έλιοτ (Ολυμπιακός  Ζαχάρως)

9 γκολ: Παπαγεωργίου(Ολυμπιακός  Ζαχάρως),  Δ.  Παναγιωτόπουλος(Αίας Γαστούνης)

8 γκολ:  Ηλ. Μπατζακόπουλος (Ενιπέας Λαντζοίου), Δ. Παναγόπουλος (Δόξα  Ν. Μανωλάδας)

6 γκολ: Αν. Κωστόπουλος(ΑΠΟ Κουρτεσίου), Μπουρλάκης (Προοδευτική)

(Με πληροφορίες και από το σάιτ της ΕΠΣ Ηλείας)

Όλη η επικαιρότητα