ΕΠΣ Ηλείας

Α1 Κατηγορία – Dedalos Security: Αρχίζουν το Σαββατοκύριακο πλέι – οφ τίτλου & πλέι – άουτ παραμονής!

Το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων Πλέι οφ τίτλου (ημιτελικά) και των πρώτων αγώνων Πλέι άουτ παραμονής, κατάρτισε και ανακοίνωσε χθες η ΕΠΣ Ηλείας.

Έτσι λοιπόν σε ότι αφορά τα πλέι – οφ τίτλου, το ερχόμενο Σάββατο 6/5 αγωνίζονται Δόξα Ν.Μ. – Νίκη Τραγανού (ώρα 5.30 μ. μ.), ενώ την Κυριακή 7/5 Πανηλειακός – Ξενοφών Κρεστένων (και ώρα 7.00 μ. μ., μετά από αίτημα του Πανηλειακού και σύμφωνη γνώμη του Ξενοφώντα, για διευκόλυνση στην προσέλευση φιλάθλων): Σε ότι αφορά τους πρώτους ημιτελικούς των Πλει οφ.

Το ερχόμενο Σάββατο θα παίξουν Εθνικός Αμπελοκάμπου – Κένταυρος Μαγούλας στο πρώτο ματς Πλέι άουτ παραμονής (ώρα 5.30 μ. μ.) και την Κυριακή, ΑΟ Χάβαρι – Ηλειακός Βαρθολομιού στο άλλο ζευγάρι (ώρα 5.30 μ.μ.). * Για τους δεύτερους αγώνες (που θα γίνουν σίγουρα και στα τέσσερα παραπάνω ζευγάρια, και Πλέι οφ και Πλέι άουτ, λόγω συστήματος διεξαγωγής), δεν ανακοινώθηκαν ακόμα οι ακριβείς ημερομηνίες.

*Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται… για την διεξαγωγή των πλέι – οφ!

Στα Πλέι οφ τίτλου θα αγωνιστούν, αρχικά, ο 1ος Πανηλειακός με τον 4ο Ξενοφώντα Κρεστένων και η 2η Δόξα Νέας Μανωλάδας με την 3η Νίκη Τραγανού. Σε δυο αγώνες το λιγότερο, δηλαδή π.χ. ο πρώτος στον Πύργο και ο δεύτερος στην Κρέστενα και τρεις το περισσότερο – αν χρειαστεί τρίτος γίνεται στην έδρα του βαθμολογικά υψηλότερου. Η ανώτερη βαθμολογικά ομάδα χρειάζεται τουλάχιστον τέσσερις (4) βαθμούς, η δε κατώτερη βαθμολογικά ομάδα χρειάζεται τουλάχιστον πέντε (5) βαθμούς, για να υπερισχύει. Η σειρά δηλαδή, τελειώνει στα δυο ματς αν η ομάδα που βρίσκεται πιο ψηλά κάνει μια νίκη και μια ισοπαλία (ή δυο νίκες). Σε περίπτωση τριών (3) ισοπαλιών, ευνοείται η ανώτερη βαθμολογικά ομάδα της γενικής κατάταξης της κανονικής περιόδου. Ακολούθως, οι δυο νικητές των ζευγαριών των ημιτελικών παίζουν στον τελικό (πάλι με το ίδιο σύστημα, σε δυο αγώνες το λιγότερο και τρεις το περισσότερο).

Στα Πλέι άουτ παραμονής (σε δυο αγώνες το λιγότερο και τρεις το περισσότερο – και θα έχει πλεονέκτημα έδρας, αν χρειαστεί, ο βαθμολογικά υψηλότερος) τα ζευγάρια που θα αναμετρηθούν είναι: ΑΟ ΧΑΒΑΡΙ – ΗΛΕΙΑΚΟΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΙΟΥ και ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΑΜΠΟΥ – ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ !  Καθώς με την βαθμολογική διαφορά και βάση της προκήρυξης, δεν πέφτει απευθείας ο τρίτος από το τέλος (16ος). Αφού αντίστοιχα, οι βαθμοί διαφοράς δεν είναι πάνω από έξι στο σχετικό ζευγάρι (του 16ου με τον 13ο) που μέχρι αυτό το όριο γίνεται πλέι άουτ σε αυτό – Ενώ δεν πέφτει απευθείας και ο τέταρτος από το τέλος (15ος). Αφού οι βαθμοί διαφοράς δεν είναι πάνω από πέντε (του 14ου με τον 15ο) που μέχρι αυτά τα όρια γίνεται πλέι άουτ σε αυτό. Υποβιβάστηκαν βέβαια απευθείας ο Αίας Γαστούνης και ο Κεραυνός Χειμαδιού! Η ανώτερη βαθμολογικά ομάδα χρειάζεται τουλάχιστον τέσσερις (4) βαθμούς, η δε κατώτερη βαθμολογικά ομάδα χρειάζεται τουλάχιστον πέντε (5) βαθμούς, για να υπερισχύει. Η σειρά δηλαδή, τελειώνει στα δυο ματς αν η ομάδα που βρίσκεται πιο ψηλά κάνει μια νίκη και μια ισοπαλία (ή δυο νίκες). Σε περίπτωση τριών (3) ισοπαλιών, ευνοείται η ανώτερη βαθμολογικά ομάδα της γενικής κατάταξης της κανονικής περιόδου.

Όλη η επικαιρότητα