ΕΠΣ Ηλείας

Α1 Κατηγορία Dedalos Security: «Γκέλα» Ενιπέα, «Χ» στο ντέρμπι της Ζαχάρως

Ακούστε το άρθρο

ΔΟΞΑ  Ν. ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ – ΕΝΙΠΕΑΣ  ΛΑΝΤΖΟΙΟΥ: 1 – 0

 

Ο  Παναγόπουλος  «φρέναρε»… τους πρωτοπόρους!

 

Του  Γ. Παπαφωτόπουλου

 

«Φωτιά»… έβαλε εκ νέου στην κορυφή της βαθμολογίας της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣΗ η Δόξα Ν. Μανωλάδας, κερδίζοντας χθες το απόγευμα στην έδρα της με σκορ 1 – 0 τον πρωτοπόρο Ενιπέα Λατζοίου, που για ακόμα μια χρονιά, συνέχισε την «άσχημη» παράδοση που έχει μέσα στην Ν. Μανωλάδα, στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας ! Ήταν ένα ματς,  που από την αρχή φάνηκε ότι όποιος έφτανε πρώτος στο γκολ θα κέρδιζε, όπως και έγινε στο 28΄ με τον Διαμαντή Παναγόπουλο! Με  τη Δόξα  να μένει έτσι «ζωντανή» στο κυνήγι των πλει – οφ ανόδου , και τον Ενιπέα να προβληματίζει με την εμφάνισή του κυρίως στο  β΄ μέρος, καθώς στο α΄ είχε τις ευκαιρίες να προηγηθεί αυτός πρώτος! Και βέβαια πολύ σημαντική για τον Ενιπέα η απουσία του Νίκου Δούλου στη μεσαία γραμμή, με την ομάδα να είναι «κομμένη» στα δυο,  προσπαθώντας  να φτάσει στο γκολ με «γιόμες», απέναντι στην πολύ καλά στημένη άμυνα  της Δόξας, όπου δέσποζαν…, οι Μούζος και Κυριαζής!

                   Οι  φάσεις και  το γκολ που έκρινε  το ματς!

 

Πρώτη καλή  στιγμή στο 10΄ όταν ο Μπατζακόπουλος έφυγε ωραία από αριστερά, και αντί να δώσει τη  μπάλα στον αμαρκάριστο Στροφύλλα, σούταρε στην κλειστή γωνία του Σταθόπουλου που έσωσε με τα πόδια! Στο 19΄ο Τσαντίλης  έφυγε  ωραία από  δεξιά και σούταρε  με τους αμυντικούς να διώχνουν όπως – όπως! Πρώτη καλή στιγμή για τη Δόξα στο 22΄, όταν ο Αχαιός Κουλούρης  έπιασε το σουτ σύριζα άουτ! Όμως στη δεύτερη καλή στιγμή στο 28΄ ο Ν. Μπακάλης έφυγε ωραία από δεξιά και σέντραρε στην  περιοχή, με τον επερχόμενο Δ. Παναγόπουλο να  πιάνει το σούτ, κάνοντας το 1 – 0! Στο 42ο ο Ενιπέας πλησίασε το γκολ, όταν ο Γκρίλλας εκτέλεσε το φάουλ ο Καλαντζής έπιασε  την κεφαλιά , με τους αμυντικούς να διώχνουν επί της γραμμής τέρματος! Έτσι οι δυο ομάδες  πήγαν στα αποδυτήρια, και στο 50΄από φάουλ του Τσαντίλη  ο Κωτσάκης έπιασε την κεφαλιά σύριζα άουτ! Όμως στο 51΄η Δόξα πλησίασε το γκολ, όταν  ωραίο σουτ του Κουλούρη έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Κουρλός! Στο 53΄ακυρώθηκε σωστά για οφ – σαιντ  γκολ του Τσαντίλη, με το ματς στη συνέχεια να παίζεται με «φλύαρη» υπεροχή του Ενιπέα.  Όμως στο 76΄η Δόξα ήταν αυτή που εκ νέου πλησίασε το 2 – 0, όταν ο Κουλούρης  έφυγε στην αντεπίθεση και προ του Κουρλού, σούταρε σύριζα άουτ! Έκτοτε και όσο το ματς πλησίαζε προς τη λήξη ο Ενιπέας ανέβηκε και πίεσε. Έτσι στο 80΄ σε έξοχη  σέντρα του Τσαντίλη από δεξιά σε κενή εστία ο Στροφύλλας  εξ επαφής δεν μπόρεσε να προωθήσει τη μπάλα στα δίχτυα. Ενώ  στο 85΄ ωραία  κεφαλιά  του Γκρίλλα εξ επαφής, έσωσε επί της γραμμής τέρματος ο Σταθόπουλος με τα πόδια, στην μοναδική ευκαιρία του Ενιπέα να φτάσει στην ισοφάριση!

                       Οι κορυφαίοι της αναμέτρησης:

 

Από πλευράς  των γηπεδούχων κορυφαίος ο νεοαποκτηθείς Ηλ. Κουλούρης, και τον ακολούθησαν οι Σταθόπουλος, Μούζος , Κυριαζής και Παναγόπουλος. Από τον Ενιπέα  που «χώλαινε» στο κέντρο και  χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση,  φάνηκαν οι, Κωτσάκης, Γκρίλλας, και Κουρλός!

 

                          Οι συνθέσεις  των ομάδων:

 

ΔΟΞΑ: Σταθόπουλος, Χριστόπουλος, Μπλετσάκης, Μούζος, Κυριαζής, Καμαρινός,  Δημητρόπουλος, Κουλούρης(84΄ Χαβαριώτης), Καλαντζής (93΄ Φωτόπουλος), Παναγόπουλος, Μπακάλης Ν.

ΕΝΙΠΕΑΣ: Κουρλός, Γκουβέρος, Βαγγόπουλος, Τσαντίλης, Κωτσάκης, Γιαννακόπουλος, Γκρίλλας, Καλαντζής(75΄ Αστερόπουλος), Στροφύλλας, Τριανταφύλλης, Μπατζακόπουλος (62΄ Δαλαβούρας).

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ – ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ 1-1

Η παράδοση συνε-Χ-ίστηκε!

Την παράδοση που θέλει τον Ξενοφώντα να δέχεται γκολ στα τελευταία λεπτά των εκτός έδρας αγώνων ενάντια στον Ολυμπιακό Ζαχάρως και να μη φεύγει νικητής από αυτό το γήπεδο συνεχίστηκε και χθες, αφού οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 89’ και πήραν το βαθμό της ισοπαλίας. Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, μόλις στο 5’ ο Μούτσος ξεκίνησε να κάνει απόσβεση για τη νέα του ομάδα, αφού μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Αλεξανδρόπουλο κερδίζοντας πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος και από τα έντεκα βήματα νίκησε τον Τσάμπρα για το 0-1. Ο Ξενοφών συνέχισε να έχει υπεροχή και στο 20’ μια επικίνδυνη σέντρα σουτ του Γαλανόπουλου έφυγε λίγο άουτ ενώ στο 35’ ο Τσάμπρας απομάκρυνε την εκτέλεση φάουλ του Μιλοσέσκι και στην επαναφορά ο Αναμουρλίδης δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Στην δική του καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, ο Ολυμπιακός στο 40’, είδε τον Έλιοτ να βρίσκει από τα δεξιά μέσα στην μικρή περιοχή τον Παπαγεωργίου όμως η κεφαλιά του τελευταίου πέρασε άουτ.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα και οι φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες ήταν ελάχιστες, με τον Ολυμπιακό πριν την ισοφάριση να έχει δυο σουτ από Τζέιμς και Έλιοτ που έφυγαν ψηλά. Τελικά στο 89’ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Ξενοφώντα και αφού Αναμοπυρλίδης και Κουτρουμπής δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν, ο Παπαγεωργίου με κεφαλιά ισοφάρισε για το τελικό 1-1.

Οι συνθέσεις

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τσάμπρας, Γκούσκος, Χριστόπουλος, Κύτταρης, Αλεξανδρόπουλος, Οικονομίδης, Τζέιμς (46′ Στροφύλλας), Έλιοτ (70′ Μπιμπής), Παναγόπουλος, Παπαγεωργίου, Κατσιώλης.

ΞΕΝΟΦΩΝ: Κουτρουμπής, Γαλανόπουλος, Π. Κουτσογιαννάκης, Αναμουρλίδης, Κολόκας, Δημάκης, Κωνσταντόπουλος, Μιλοσέσκι, Μούτσος (87′ Λιαμπότης), Παναγόπουλος (75′ Ηλιόπουλος), Μπουτσικάκης (67′ Α.  Κουτσογιαννάκης).

 

ΑΟ ΜΑΚΡΙΣΙΩΝ – ΑΛΦΕΙΟΣ ΕΠΙΤΑΛΙΟΥ 1-2

Μια ανάσα από την τετράδα!

Η αντεπίθεση του Αλφειού με τελικό στόχο την προνομιούχο πρώτη τετράδα συνεχίζεται, αφού η ομάδα του Λ. Τζαβάρα πέρασε και από τα Μακρίσια, επικρατώντας με 2-1 του ΑΟΜ και πλέον απέχει μόλις ένα βαθμό από τον τέταρτο, αυτή τη στιγμή, Ολυμπιακό Ζαχάρως. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 40’ με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο Πεσκελίδης, με το 0-1 να είναι σκορ ημιχρόνου. Πέντε λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, ο Αλφειός έκανε δύο τα τέρματά του με τον Αγριδιώτη, βάζοντας τις βάσεις για το σπουδαίο διπλό. Οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο τελικό 1-2 με τον Μπατζάκα στο 88’.

Οι συνθέσεις
ΜΑΚΡΙΣΙΑ: Παπαζώης, Μπατζάκας, Μπαλαούρας, Διονυσόπουλος, Τσίτσος, Καρβουνιάρης, Μυλωνάς, Καββαθάς, Σταματελάτος, Πετρόπουλος, Ρουμελιώτης(65’ Γαλάνης)
ΑΛΦΕΙΟΣ: Θεοδωρακόπουλος, Πρίφτης, Ντάβαρης(75’ λ.τ. Καλαντζής), Δρογγίτης, Μανέτας, Δαβουρλής, Αγριδιώτης(70’ Κανάνι), Αβραμόπουλος, Μπάρκας, Πεσκελίδης(80’ Μακρής), Κακολύρης(85’ Σεμπέκος)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΑΒΑΛΙΩΝ – ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΑΡΑΧΙΟΥ 4-2

Ξανά στην τρίτη θέση!

Χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες, ο Ολυμπιακός Σαβαλίων νίκησε χθες με 4-2 την Θύελλα Καταραχίου στην έδρα του και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Ζαχάρως ανέβηκε ξανά στην 3η θέση. Μόλις στο 4’ ο Κατσίγιαννος έβαλε μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους, και δυο λεπτά αργότερα ο Κάσσας έγραψε το 2-0. Στο 30’ ο ίδιος παίκτης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 3-1 στο 37’ με τον Κωστόπουλο ενώ το 4-1 που ήταν και σκορ ημιχρόνου διαμόρφωσε στο 42’ ο Σταυρούλιας. Στην επανάληψη, το παιχνίδι απέκτησε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα, και η Θύελλα κατάφερε να μειώσει εκ νέου με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αγγελόπουλου στο τελικό 4-2, μετά από παράβαση που κέρδισε ο Κότσι.Ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος των φιλοξενούμενων αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Οι συνθέσεις
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κόλλιας, Κατσίγιαννος (63΄ Θ. Τσακοπιάκος), Μ. Μαρκόπουλος, Λ. Μαρκόπουλος, Κ. Τσακοπιάκος, Κουμουκέλης, Γεωργίου (75΄ Πρίφτι), Γιαννακόπουλος, Χοτζάι, Σταυρούλιας, Κάσσας.
ΘΥΕΛΛΑ: Κατελούζος, Κορδός (30΄ Κότσι), Γρηγορόπουλος (30΄ Σούφης), Τόλιας, Φώτης, Τζουβάνι, Αγγελόπουλος, Τσιγκούνης, Κωστόπουλος (70΄ λ.τρ. Αθανασόπουλος), Τσιμάνης, Κάρδαρης (30΄ Παναγιωτόπουλος).

ΑΙΑΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ –ΗΛΕΙΑΚΟΣ ΛΕΧΑΙΝΩΝ 3-1

Ένα βήμα πιο κοντά στην απευθείας παραμονή

Πολύ σπουδαία νίκη με σκορ 3-1 επί του Ηλειακού Λεχαινών σημείωσε χθες στην έδρα του ο Αίας Γαστούνης στην προσπάθεια που κάνει για απευθείας παραμονή στην Α1 κατηγορία. Στα καθαρά αγωνιστικά, η ομάδα του Δ. Διαμαντόπουλου προηγήθηκε στο 25’ με τον Παναγιωτόπουλο με το 1-0 να είναι σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 50’, οι «Γαλάζιοι Καβαλάρηδες» έφεραν το ματς στα ίσια με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκίνη, όμως η χαρά της ισοφάρισης κράτησε μόλις  επτά λεπτά, αφού στο 57’,  ο Μπράβος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Αίαντα με 2-1. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 80’ και πάλι ο Παναγιωτόπουλος πετυχαίνοντας  το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση.

Οι συνθέσεις

ΑΙΑΣ: Λούρμπας, Γιαννακόπουλος, Σκαρτσιάνης(70’ Μάριο), Κλάδης, Μπελεκούκιας, Κορκός, Ζώντος, Μπράβος, Λόξας(55’ Καράμπελας), Ραυτόπουλος(90’ Λαγανόπουλος), Παναγιωτόπουλος

ΗΛΕΙΑΚΟΣ: Σερέτης, Χριστοφοράτος, Κόστα Β, Στριγγάς, Μουσερής, Κόστα Λ. Κουρλός, Μπουρούκης, Ράλλης, Κασσιανός(60’ Κωστόπουλος), Γκίνης

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

17η αγωνιστική – Τα αποτελέσματα

Ολυμπιακός Ζ.-Ξενοφών 1-1

Δόξα Ν.Μανολάδας-Ενιπέας 1-0

Ολυμπιακός Σ.-Θύελλα 4-2

Μακρίσια-Αλφειός 1-2

Λ. Αστέρας-Προοδευτική 1-0

Αίας Γ.-Ηλειακός Λ. 3-1

Α.Ε. Πηνείας-Ολυμπιάδα 0-3 α.α.

Κένταυρος Μ.-Κουρτέσι 0-3 α.α.

Η βαθμολογία (Σε 17 αγώνες)

Ενιπέας 45-17 39
Ξενοφών 31-11 36
Ολυμπιακός Σαβ. 38-17 35
Ολυμπιακός Ζαχ. 36-15 34
———————————————–
Αλφειός 28-18 33
Δόξα Ν.Μ. 23-15 30
Προοδευτική 36-27 25
Μακρίσια 30-30 24
Αίας Γ. 28-33 24
Λ. Αστέρας 15-18 23
————————————
Κουρτέσι 29-29 22
Ολυμπιάδα 21-23 22
Ηλειακός Λ. 23-27 19
Θύελλα 16-41 10
——————————————
Α.Ε. Πηνείας — —
Κένταυρος Μ.– —
*Κένταυρος και Α.Ε. Πηνείας έχουν αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.

Επόμενη αγωνιστική (18η)

Ενιπέας -Ολυμπιακός Ζ.
Δόξα Ν.Μ.-Ολυμπιακός Σ.
Ξενοφών -Αίας Γαστούνης
ΑΠΟ Κουρτεσίου-Προοδευτική
Αλφειός -Λ. Αστέρας
Ολυμπιάδα -Μακρίσια
Ηλειακός Λ.-Κένταυρος Μ. 3-0 α.α.
Θύελλα-Πηνεία 3-0 α.α.

 

Όλη η επικαιρότητα