ΕΠΣ Ηλείας

A1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – DEDALOS SECURITY: Ο non stop Ολυμπιακός και η ευχάριστη έκπληξη του Λ. Αστέρα

Ακούστε το άρθρο

Έκτη αγωνιστική ήταν και… πάει στην Α1 κατηγορία, με τον Ολυμπιακό Σαβαλίων να μην καταλαβαίνει τίποτα και να συνεχίζει μόνος στην κορυφή έχοντας απολέσει μόνο δύο βαθμούς στα έξι παιχνίδια που έχει δώσει ως τώρα.

Στα Μακρίσια, θεωρητικά είχε μια από τις πιο δύσκολες φετινές αποστολές του, ωστόσο οι ερυθρόλευκοι έκαναν το απόρθητο κάστρο των γηπεδούχων να μοιάζει με κάστρο… στην άμμο αφού με τρία γκολ στο πρώτο μέρος από τους Χοτζάι και Σταυρούλια (2) καθάρισαν ουσιαστικά το ματς από το ημίχρονο, αφού το 1-3 που έγινε από τον Μούτσο στο 75’ ήταν απλά προσωρινό αφού ο Μπούτσι επανέφερε λίγο πριν το φινάλε την διαφορά στα τρία τέρματα.

Στην Κρέστενα, και πιο εύκολα από ότι και ο ίδιος ίσως θα περίμενε, ο Ξενοφών νίκησε με 2-0 τον Αλφειό, που έχασε νωρίς τον Αβραμόπουλο λόγω τραυματισμού και αυτό έπαιξε το ρόλο του. Το σκορ άνοιξε ο Μπακατσέλος και το έκλεισε ο Λιαμπότης που πέτυχε γκολ μετά από 4 χρόνια και η ηρεμία στους ερυθρόλευκους επανήλθε που συνεχίζουν σε απόσταση μιας νίκης από την κορυφή.

Ανάμεσα στους δυο προαναφερθέντες νικητές, βρίσκεται ο Ενιπέας. Η ομάδα του Νίκου Γκρίλλα, αγωνιζόμενη στη Μαγούλα, λόγω των εργασιών στην φυσική της έδρα ξεπέρασε πιο δύσκολα απ’ ότι στα προηγούμενα παιχνίδια, με 1-0 το εμπόδιο της Προοδευτικής που κανείς δεν περίμενε μετά από έξι ματς να είναι τόσο χαμηλά. Ο Τριανταφύλλης έκανε τη δουλειά για τους πράσινους, με τον Τσαντίλη να αστοχεί σε πέναλτι, σε ένα ασυνήθιστο φαινόμενο γι’ αυτόν καθώς νικήθηκε από τον Κυριακόπουλο.

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και στη Ζαχάρω, ο Ολυμπιακός δεν άφησε το ματς να μπει πάλι στις «καταραμένες» για αυτούς καθυστερήσεις αφού επικράτησε με 3-0 επί του Αίαντα και επέστρεψε στις νίκες. Παπαγεωργιου από τη βούλα, Έλιοτ και Μπιμπής τα γκολ για την ομάδα του Στ. Μεντή που χρειαζόταν πάση θυσία τη νίκη.

Και πάμε τώρα στην Πηνεία, εκεί όπου η ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, Λευκός Αστέρας, απέδρασε με το διπλό στις καθυστερήσεις χάρη στο γκολ του Χριστακόπουλου, έφτασε τους 11 βαθμούς, επέκτεινε το αήττητο σερί στα 4 ματς, ρέφαρε την εντός έδρας απώλεια βαθμών με τη Θύελλα και δείχνει προς το παρόν ότι ήρθε για να μείνει.

Μια και είπαμε Θύελλα, ένα από τα απρόσμενα αποτελέσματα του  Σαββατοκύριακού, βάση των όσων έχουμε δει ως τώρα ήταν αυτό του Ενωσιακού. Εκεί, οι «Γενναίοι» αν και έμειναν πίσω στο σκορ από τον μέχρι πρότινος φορτσάτο ΑΠΟ Κουρτεσίου με το γκολ του Κωστόπουλου έφτασαν σε μια νίκη – πραγματική ανάσα χάρη στα γκολ του Κάρδαρη και το αυτογκόλ του Σωτηρόπουλου.

Αφήσαμε για το τέλος το μοναδικό 0-0 της έκτης ημέρας. Στο Γούμερο, Ολυμπιάδα και Ηλειακός είχαν τις ευκαιριούλες τους αλλά δεν τις έκαναν γκολ με συνέπεια τα… κουλούρια. Αναταραχή προκλήθηκε περίπου στο μισάωρο όταν ο Χρ. Αγγελόπουλος ανατράπηκε από τον Φλίγκο, ο διαιτητής Γκατζόπουλος έδειξε πέναλτι και κόκκινη όμως με υπόδειξη του Γούργουρα η φάση θεωρήθηκε ως μη γενόμενη υποδεικνύοντας τον επιθετικό των γηπεδούχων οφ-σάιντ.

Όλη η επικαιρότητα