ΕΠΣ Ηλείας

Α1 Κατηγορία – Dedalos Security: Όλα τα σενάρια… στην «ουρά» της βαθμολογίας!

Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώνεται με τα ματς της 30ης (τελευταία) αγωνιστικής το ερχόμενο Σάββατο, το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας Ηλείας ποδοσφαίρου, και το ενδιαφέρον για την τελική διαμόρφωση των ισορροπιών , εστιάζεται πλέον στις “κάτω” θέσεις, και στην λεγόμενη «ουρά» της βαθμολογίας, καθώς στην κορυφή η κατάσταση έχει ξεκαθαρίσει!  Φτάνοντας πλέον στο φινάλε, η εικόνα και τα βασικά στοιχεία, έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

            Ποια  είναι η κατάσταση των ομάδων που εμπλέκονται: 

* Η Προοδευτική εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή την περασμένη Κυριακή κερδίζοντας στο Ενωσιακό την Θύελλα Πύργου, καθώς την τελευταία αγωνιστική θα πάρει άνευ αγώνα τρίποντο κόντρα στην Α.Ε. Πηνείας, και θα φτάσει στους 45 βαθμούς.

* Ο ΑΟ Μακρίσια  εξασφαλίστηκε με το «Χ» που πήρε την προηγούμενη Κυριακή στην εδρα του από τον Αίαντα Γαστούνης , καθώς με το άνευ αγώνα τρίποντο στο φινάλε από τον Κένταυρο Μαγούλας, θα πάει στους 43 βαθμούς και σώζεται, αφού σε κάθε περίπτωση θα έχει τουλάχιστον άλλες δυο ομάδες από κάτω (για να μείνουν αυτές 11η και 12η).

* Ο ΑΠΟ Κουρτεσίου, παίζει εντός με τον Ολυμπιακό Ζαχάρως (που έχει εξασφαλίσει την είσοδο  του στα πλέι-οφ) , και με νίκη πάει 43 βαθμούς, οπότε έτσι παραμένει απευθείας στην Α1, όποιο αποτέλεσμα κι αν έρθει στο Λ. Αστέρας-Αίας! Καθώς σε κάθε περίπτωση θα έχει τουλάχιστον άλλες δυο ομάδες από κάτω (για να μείνουν αυτές 11η και 12η).

* Η Ολυμπιάδα Γουμέρου θέλει νίκη δική της υποδεχόμενη στο Γούμερο τον «αδιάφορο»  Ολυμπιακό Σαβαλίων(έχει πλέον το μυαλό του στον τελικό του κυπέλλου),  και ισοπαλία  η ήττα του Κουρτεσίου,  για να μείνει στην Α1 απευθείας χωρίς πλέι-άουτ, χωρίς να την ενδιαφέρει το αποτέλεσμα του : Λ. Αστέρας-Αίας, καθώς υπερισχύει στις ισοβαθμίες, τόσο  με τον Αίαντα, όσο  και με τον Λ. Αστέρα! Σε διαφορετική περίπτωση (δηλαδή νίκη δική της, αλλά και νίκη Κουρτεσίου),  η Ολυμπιάδα θα πάει σε πλέι άουτ αλλά με πλεονέκτημα έδρας.

* Ο Αίας Γαστούνης, παίζοντας στο Σκουροχώρι με τον Λ. Αστέρα, θέλει νίκη ή  ισοπαλία!  Αν χάσει, θα παίξει πλέι άουτ, εφόσον έρθουν δυο “άσοι” στα παραπάνω (αλλιώς σώζεται και με ήττα)!

* Ο Λευκός Αστέρας παίζοντας στο Σκουροχώρι με τον Αίαντα, θέλει νίκη και μόνο νίκη,  για τη δική του παραμονή. Αν έρθει ισόπαλος ή αν χάσει, θα παίξει πλέι άουτ εφόσον έρθουν δυο “άσοι” στα παραπάνω (αλλιώς σώζεται και με ήττα, αν χάσουν ταυτόχρονα και Κουρτέσι και Ολυμπιάδα).

* Ο Ηλειακός, παίζοντας στα Λεχαινά με τη Δόξα Ν. Μανωλάδας, για να μπει σε Πλέι άουτ πρέπει ο ίδιος να νικήσει και ταυτόχρονα ο 10ος να έχει διαφορά μαζί του μέχρι (και) έξι βαθμούς. Που για να γίνει αυτό πρέπει να κάνουν κι άλλοι ήττες (από τους παραπάνω)…

Τι γινεται σε περίπτωση ισοβαθμιών:

Λ. Αστέρας – Ολυμπιάδα, κρίνεται στη διαφορά τερμάτων των δυο ομάδων,  και υπερισχύει η Ολυμπιάδα έως τώρα, έχοντας συντελεστή -1 έναντι -6 (δηλαδή 5 γκολ διαφορά υπέρ της, πριν και τα τελευταία ματς) !

Λ. Αστέρας – Κουρτέσι, υπερισχύει το Κουρτέσι στη  διαφορά τερμάτων!

Ολυμπιάδα Γουμέρου – Αίας Γαστούνης , υπερισχύει η Ολυμπιάδα!

Ολυμπιάδα – Κουρτέσι, υπερισχύει το Κουρτέσι!

Όλη η επικαιρότητα