ΕΠΣ Ηλείας

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – DEDALOS SECURITY : Πρωταθλητής «χειμώνα» ο Ενιπέας αλλά όλα θα κριθούν στο «μίνι»… πρωτάθλημα !

Χωρίς νικητή  έληξε  λοιπόν το ντέρμπι κορυφής της Α1 κατηγορίας, Ενιπέας – Ξενοφών, με τον Ενιπέα Λαντζοίου να παίρνει έτσι τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή «χειμώνα», που  όμως  δεν σημαίνει τίποτα, όπως το ίδιο θα ήταν αν έληγε τώρα το πρωτάθλημα!

Καθώς για όσους δεν γνωρίζουν…,  για να κερδίσει  την άνοδο  στη Γ΄ εθνική, θα πρέπει να περάσει το φετινό σύστημα ανάδειξης του πρωταθλητή στην Α1 Ηλείας (που κερδίζει και απευθείας εισιτήριο ανόδου για τη Γ’ Εθνική), καθώς φέτος δεν θα ισχύσει το σύστημα που γνωρίζαμε έως τώρα. Αλλά αυτή τη φορά, οι τέσσερεις πρώτοι της βαθμολογίας της κανονικής  περιόδου του πρωταθλήματος, θα αγωνιστούν σε ένα  «μίνι» πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών!  Δηλ. όλοι εναντίων όλων σε έναν όμιλο , και φυσικά σε διπλούς αγώνες στα γήπεδα της κάθε ομάδας, με βαθμολογία όπως στην κανονική περίοδο! Το σωματείο που θα τερματίσει πρώτο, θα είναι και ο πρωταθλητής της ΕΠΣ για την περίοδο 2018-2019, που θα ανέλθει στη Γ΄ εθνική.

Πως βγαίνει η βαθμολογία που θα ξεκινήσουν οι 4 πρώτες ομάδες:

Το σωματείο που κατέλαβε την τέταρτη (4η) θέση θα ξεκινήσει με μηδέν (0) βαθμούς. Στη συνέχεια θα γίνεται αφαίρεση των βαθμών που συγκέντρωσε το κάθε σωματείο από αυτά που κατέλαβαν την 1η, 2η και 3η θέση στην κανονική περίοδο με τους βαθμούς που συγκέντρωσε το σωματείο που κατέλαβε την 4η θέση και η διαφορά αυτή θα διαιρείται δια του 3. Το πηλίκο που θα προκύπτει θα είναι οι βαθμοί με τους οποίους θα ξεκινήσουν τα σωματεία τους αγώνες play–offs. Σε περίπτωση που το πηλίκο είναι δεκαδικός αριθμός, εάν είναι 0,5 και άνω το κλάσμα θα προσμετράτε σε ακέραια μονάδα, υπέρ του σωματείου (π.χ. 2,5 το σωματείο θα ξεκινήσει με 3 βαθμούς), ενώ εάν είναι κάτω από 0,5 θα προσμετράτε κατά του σωματείου (π.χ. 2,4 το σωματείο θα ξεκινήσει με 2 βαθμούς).

Σε περίπτωση ισοβαθμίας στους αγώνες Play–offs ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών ομάδων (στα αποτελέσματα των play–offs).

Το Πρόγραμμα της σειράς αγώνων πλέι-οφ

1η αγωνιστική: 1ος – 3ος, 4ος – 2ος

2η αγωνιστική: 2ος – 1ος, 3ος – 4ος

3η αγωνιστική: 4ος – 1ος, 3ος – 2ος

4η αγωνιστική: 1ος – 4ος, 2ος – 3ος

5η αγωνιστική: 3ος – 1ος, 2ος – 4ος

6η αγωνιστική: 1ος – 2ος, 4ος – 3ος

Όλη η επικαιρότητα