ΕΠΣ Ηλείας

A1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ – DEDALOS SECURITY: Σήμερα η εξ’ αναβολής πρεμιέρα του β’ γύρου

Ακούστε το άρθρο

Σήμερα θα διεξαχθεί τελικά η 16η αγωνιστική στην Α1 κατηγορία, που είναι η πρώτη του 2019 αλλά και η πρώτη του β’ γύρου και είχε αναβληθεί την περασμένη Τετάρτη λόγω των άσχημων καιρικών φαινομένων.

Ο πρωταθλητής Χειμώνα, Ενιπέας θα υποδεχτεί τα Σαβάλια, ο δεύτερος Ξενοφών θα φιλοξενήσει την Δόξα ενώ η ομάδα που συμπληρώνει την τετράδα, ο Ολυμπιακός Ζαχάρως θα ταξιδέψει στα Λεχαινά.

Στην Μανολάδα, η Προοδευτική θα παίξει με τα Μακρίσια και στο Κουρτέσι, ο ΑΠΟΚ θα διασταυρώσει τα ξίφη του με τον Αίαντα. Στο Γούμερο τέλος, η Ολυμπιάδα θα αντιμετωπίσει την Θύελλα. Ο Αλφειός είναι η πρώτη ομάδα που θα πάρει άνευ αγώνα τους βαθμούς από ΑΕ Πηνείας μετά την αποχώρησή της από το πρωτάθλημα.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 3 μ.μ.

Αναλυτικά παίζουν:

Ενιπέας Λαντζοΐου – Ολυμπιακός Σαβαλίων: Στοχεύοντας να μείνει  στην κορυφή και να κάνει καλό ποδαρικό σήμερα στο νέο έτος θα παραταχθεί ο πρωταθητής Χειμώνα Ενιπέας Λαντζοΐου. Αντίπαλος του, ο σκληροτράχηλος Ολυμπιακός Σαβαλίων που θα ταξιδέψει στο Λαντζόι με στόχο να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τον διατηρήσει εντός τετράδας έχοντας σε απόσταση ασφαλείας τους διώκτες  του.

Ξενοφών Κρεστένων – Δόξα Ν. Μανολάδας: Ο Ξενοφών  συνεχίζει και το 2019 το κυνήγι του Ενιπέα και σήμερα θέλει να μπει με το δεξί στη νέα χρονιά και να εκμεταλλευτεί ενδεχόμενη γκέλα του Λαντζοΐου αν και θα στερηθεί των υπηρεσιών του πρώτου σκόρερ του, Π. Κωνσταντόπουλου. Για να γίνει αυτό όμως, πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της ανεβασμένης και ενισχυμένης Δόξας που έχει ξεκινήσει την αντεπίθεσή της και θέλει να φύγει αλώβητη από την Κρέστενα.

Ηλειακός Λεχαινών – Ολυμπιακός Ζαχάρως:  Με τον Γιάννη Δούμα για πρώτη φορά στον πάγκο και δίχως άλλα περιθώρια για νέες απώλειες βαθμών, ο Ηλειακός Λεχαινών θα υποδεχθεί σήμερα τον Ολυμπιακό Ζαχάρως που με τον Φώτη Παναγόπουλο στη σύνθεσή του δείχνει ότι δεν αρκείται με μια απλή είσοδο στην τετράδα και ονειρεύεται κάτι παραπάνω.

Προοδευτική Μανολάδας – Μακρίσια: Ένα ακόμα σπουδαίο ματς θα διεξαχθεί σήμερα στη Μανολάδα, εκεί όπου η Προοδευτική που διανύει περίοδο φόρμας θέλει τη νίκη επί των Μακρισίων για να προσπεράσει τον αντίπαλό της. Ο ΑΟΜ στην αντίπερα, αγνοεί για αρκετά παιχνίδια τη χαρά της νίκης και αυτό είναι κάτι που θέλει να αλλάξει με την είσοδο της νέας χρονιάς προκειμένου να μην χάσει κι άλλο έδαφος. Στα συν για την ομάδα του Άρη Ρουμελιώτη η επιστροφή ποδοσφαιριστών που απουσίαζαν τελευταία.

ΑΠΟ Κουρτεσίου – Αίας Γαστούνης: Με φόντο την απευθείας παραμονή θα διεξαχθεί ο σημερινός αγώνας ανάμεσα στον ΑΠΟΚ και τον Αίαντα. Η ομάδα του Κουρτεσίου έχει μείνει λίγο πίσω και το σημερινό τρίποντο είναι επιτακτικό κόντρα στην ομάδας της Γαστούνης που πλέον έχει περάσει πάνω από τη ζώνη και θέλει να μείνει εκεί και το 2019.

Ολυμπιάδα Γουμέρου – Θύελλα Καταραχίου: Σε δύσκολη θέση βρίσκονται Ολυμπιάδα και Θύελλα γι’ αυτό και η νίκη σήμερα θα αποτελέσει μια μεγάλη ανάσα για όποιον την πάρει. Σαν γηπεδούχος η Ολυμπιάδα – και με τον νεοαποκτηθεντά Γ. Μπίρμπα στη σύνθεσή της- , αν θέλει να ελπίζει στην παραμονή το σημερινό ματς πρέπει να το κερδίσει ενώ η Θύελλα από την πλευρά της βρίσκεται στην τελευταία θέση και οφείλει να ψάχνει βαθμό ή βαθμούς σε κάθε γήπεδο.

 

Βαθμολογία (σε 15 αγώνες) 

Ενιπέας Λ.   36   40-12

Ξενοφών Κρ.  34   30-10

Ολυμπ. Σαβαλίων  32   30-10

Ολυμπ. Ζαχάρως  32   33-12

———————————–

Αλφειός  27   23-17

Δόξα Ν.Μ.   26   22-15

Μακρίσια  24   26-24

Προοδευτική  22   32-23

Αίας Γ.   20   24-31

———————————–

Ηλειακός Λ.  18   20-22

Κουρτέσι  18   25-28

Λ. Αστέρας  17   11-18

Ολυμπιάδα   16   16-22

———————————–

Θύελλα   10    13-35

Α.Ε. Πηνείας  6   10-31

Κένταυρος Μ. —  –

Όλη η επικαιρότητα