ΕΠΣ Ηλείας

Α1 Κατηγορία – Dedalos Security: Στη Ζαχάρω τα βλέμματα!

Ακούστε το άρθρο

Με τέσσερα παιχνίδια ανοίγει σήμερα η αυλαία της  19ης αγωνιστικής στην Α1 κατηγορία. Στο σημαντικότερο ματς της ημέρας, στην Ζαχάρω, ο Ολυμπιακός θα φιλοξενήσει την Δόξα Ν. Μανωλάδας ενώ σε μια ακόμα δυνατή αναμέτρηση στη Μανωλάδα, η Προοδευτική θα υποδεχθεί τον Ηλειακό Λεχαινών. Στο Κουρτέσι, ο ΑΠΟΚ θα παίξει με τον Αλφειό και τέλος, στα Μακρίσια, αντιμέτωποι θα τεθούν ΑΟΜ και Θύελλα. Σέντρα στις 3 μ.μ.

Αναλυτικά παίζουν:

Ολυμπιακός Ζαχάρως – Δόξα Ν. Μανωλάδας: Τρίτο σερί ντέρμπι για τον Ολυμπιακό που η συγκομιδή του ενός βαθμού στα ματς με Κρέστενα και Ζαχάρω δεν κρίνεται ικανοποιητική γι’ αυτό και η επιστροφή στις νίκες σήμερα κόντρα στη Δόξα είναι μονόδρομος προκειμένου οι ερυθρόλευκοι να συνεχίσουν εντός τετράδας. Οι Μαυραετοί από την άλλη, παραμένουν για δέκα ολόκληρα ματς αήττητοι και στόχο έχουν αν επεκτείνουν αυτό το σερί στην προσπάθεια που κάνουν να προλάβουν το τρένο των πλέι-οφ.

Προοδευτική Μανωλάδας – Ηλειακός Λεχαινών: Το σπουδαίο διπλό στο Κουρτέσι ρέφαρε την ήττα στο Σκουροχώρι για την Προοδευτική που σήμερα κόντρα στον Ηλειακό θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να παραμείνει σε θέση… ασφαλείας. Οι «Καβαλάρηδες» όμως δεν έχουν πολλά περιθώρια για απώλειες και πρέπει να ανακάμψουν αν θέλουν να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις που οδηγούν στα πλέι – άουτ.

ΑΠΟ Κουρτεσίου – Αλφειός Επιταλίου: Με τον Μ. Παπουτσή για πρώτη φορά στον πάγκο και άμεση ανάγκη για επιστροφή στις νίκες αφού έχει μείνει πίσω, ο ΑΠΟΚ θα υποδεχθεί σήμερα στην έδρα του τον Αλφειό. Στο Επιτάλιο έκαναν πισωγύρισμα μετά την εντός έδρας ήττα από το Σκουροχώρι και σήμερα θέλουν να ρεφάρουν ώστε να μην χάσουν επαφή με την τετράδα, αφού με διπλό και συνδυασμό αποτελεσμάτων μπορούν να μπουν σε αυτή.

Μακρίσια – Θύελλα Καταραχίου: Αν εξαιρέσουμε τους άνευ αγώνα βαθμούς με τη Μαγούλα, τα Μακρίσια αγνοούν τη χαρά της νίκης για 9 συνεχόμενα παιχνίδια και αυτό αποτυπώνεται πλέον και στη βαθμολογία. Αν θέλουν να αποφύγουν τυχόν περιπέτειες στον ΑΟΜ πρέπει να ανακάμψουν αρχής γενομένης από το σημερινό ματς με τη Θύελλα όπου εύλογα έχουν τον  πρώτο λόγο. Η ομάδα του Κ. Γκότση βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και δύσκολα θα αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό ωστόσο θα παλέψει και ότι βγει.

Βαθμολογία (σε 18 αγώνες) 

Ενιπέας Λατζ.        42   48-17

Ξενοφών Κρεστ.    39   34-13

Ολυμπ. Σαβαλίων  36   38-17

Ολυμπ. Ζαχάρως   34   36-18

———————————–

Αλφειός                  33   28-19

Δόξα Ν.Μ.              31   23-15

Προοδευτική           28   38-28

Λ. Αστέρας             26  16-18

Μακρίσια                25   31-31

———————————–

Αίας Γαστ.              24   30-36

Ολυμπιάδα             23   22-24

Κουρτέσι                 22   30-31

Ηλειακός Λ.            22   26-27

———————————–

Θύελλα                  13    19-41

Α.Ε. Πηνείας                —   –

Κένταυρος Μ.               —   –

* Βαθμούς στο β’ γύρο με τη Μαγούλα έχουν πάρει: Λ. Αστέρας, Κουρτέσι, Ηλ. Λεχαινών

* Βαθμούς στο β’ γύρο με την Πηνεία έχουν πάρει: Αλφειός, Ολυμπιάδα, Θύελλα

Όλη η επικαιρότητα