ΕΠΣ Ηλείας

Α1 Κατηγορία – Duomo-Monk: Οριστικά σε δύο ομίλους

Μέσω  Πλέι Οφ  θα  αναδειχθεί  ο  Πρωταθλητής  Ηλείας στο  φινάλε της κανονικής περιόδου   με τέσσερις ομάδες, δηλ. τις δύο πρώτες από κάθε όμιλο.
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκαν   και επίσημα οι δηλώσεις  συμμετοχής των ομάδων της Α1 κατηγορίας, ενόψει του νέου πρωταθλήματος της σεζόν 2021 – 22.

Η μόνη ομάδα που δεν  δήλωσε συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Α1, απ’ όσες είχαν δικαίωμα συμμετοχής, είναι ο Ερμής Πλατάνου. Ο οποίος  δεν θα δηλώσει   ούτε  στην Α2, παρά μόνο στη Β΄ κατηγορία της ΕΠΣΗ.

Τη Δευτέρα η Ε.Ε./ΕΠΣΗ θα επικυρώσει τις συμμετοχές Α1, και Α2 κατηγορίας

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Πατρίς – Σπορ» το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας 11 Οκτωβρίου, θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣΗ, και θα επικυρώσει της δηλώσεις συμμετοχών, τόσο της Α1 κατηγορίας, όσο και της Α2, οι δηλώσεις της οποίας ολοκληρώνονται της ερχόμενη Παρασκευή. Κατόπιν θα προχωρήσει και επίσημα στον καταρτισμό των δυο ομίλων της Α1 με γεωγραφικά φυσικά κριτήρια, καθώς  και  του μοναδικού ομίλου της Α2 κατηγορίας.

Πως θα διαμορφωθούν οι δύο όμιλοι της Α1 κατηγορίας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣΗ πάντως το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, εισηγήθηκε  να διεξαχθεί το Πρωτάθλημα σε δυο ομίλους. Απόφαση επιβεβλημένη λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν πλέον τα χρονικά περιθώρια για να διεξαχθεί σε έναν όμιλο. Με δεδομένο ότι το νέο πρωτάθλημα της Α1 της ΕΠΣΗ έχει οριστεί να ξεκινήσει εκτός απροόπτου στις  30 Οκτωβρίου, και έως τις 23 Απριλίου (καταληκτική ημερομηνία) θα πρέπει η ΕΠΣ Ηλείας να έχει δηλώσει στην ΕΠΟ τον πρωταθλητή της Α1 που θα συμμετάσχει στα μπαράζ ανόδου τα οποία ως γνωστό, από φέτος επανέρχονται. Επειδή δε έχουμε μονό αριθμό ομάδων, θα έχουμε έναν όμιλο με 8 ομάδες (αυτές δηλ. από τον Πύργο έως τη Βρίνα), και έναν όμιλο των 7 ομάδων (αυτές του κάμπου, δηλ. από τη Ν. Μανωλάδα έως την Αμαλιάδα).

Η ΠΙΘΑΝΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΙΛΩΝ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΞΗΣ:

1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:

Πανηλειακός, Θύελλα Πύργου, Πέλοπας Πύργου, Αλφειός Επιταλίου, Ολυμπιάδα Γουμέρου, Πέλοπας Πελοπίου, Ξενοφών Κρεστένων και Κεραυνός Βρίνας.

2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ:

Αστέρας Αμαλιάδας, Ολυμπιακός Σαβαλίων, Νίκη Τραγανού, Ηλειακός Βαρθολομιού, Δάφνη Ανδραβίδας, Δόξα Ν. Μανωλάδας, Προοδευτική Μανωλάδας.

Πως θα γίνουν  τα πλέι – οφ για την ανάδειξη πρωταθλητή!

Ο Πρόεδρος της Ε.Ε. κ. Άρης Κουλούρης, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες της «Πατρίς – Σπορ», προχώρησε σε εισήγηση για Πλέι Οφ Πρωταθλητή με τέσσερις ομάδες, δύο από κάθε όμιλο. Ο πρώτος του νότου θα παίξει με τον δεύτερο του βορρά και ο πρώτος του βορρά με τον δεύτερο του νότου. Θα παίξουν δύο ματς και αν υπάρξει ισοβαθμία, τότε θα διεξάγεται και τρίτο ματς στη έδρα των πρώτων. Σε περίπτωση ισοβαθμίας και εκεί, στον τελικό θα προκρίνονται οι πρώτοι. Ο τελικός για την ανάδειξη του Πρωταθλητή, θα είναι με τον ίδιο τρόπο. Αν στον τελικό προκριθούν δυο πρώτοι ή δυο δεύτεροι, τότε το τρίτο ματς θα διεξάγεται σε ουδέτερο έδαφος και θα ισχύει ο ΚΑΠ, που προβλέπει παράταση και πέναλτι για την ανάδειξη του Πρωταθλητή.

Όλη η επικαιρότητα