Categories: ΕΠΣ Ηλείας

A1 κατηγορία: Φινάλε Α’ γύρου με ντέρμπι σε Κρέστενα, Κατσαρού, Λαντζόι και Σαβάλια!

Share

Με πέντε αναμετρήσεις πέφτει σήμερα η αυλαία του πρώτου γύρου στην Α1 κατηγορία ενώ τα σημερινά παιχνίδια είναι και τα τελευταία για το 2019, με τις ομάδες να θέλουν να κάνουν καλές γιορτές.

Του Γ. Μικελόπουλου

Στο σημαντικότερο ματς της ημέρας, στην Κρέστενα, ο Ξενοφών θα υποδεχθεί τον Αστέρα Αμαλιάδας στο ντέρμπι της τετράδας, ενώ στην «ουρά» της βαθμολογίας ιδιαίτερα κομβική είναι η συνάντηση στο Κατσαρού ανάμεσα σε Ν. Κόροιβο και Πέλοπα Πελοπίου για το ποια ομάδα λογικά θα αποχαιρετίσει πρόωρα την κατηγορία. Στη Γαστούνη, ο πρωτοπόρος και πρωταθλητής Χειμώνα, Αίας θα φιλοξενήσει το Κουρτέσι ενώ στα Σαβάλια, θα παίξουν το τοπικός Ολυμπιακός με την Προοδευτική Μανωλάδας. Στο Λαντζοί τέλος, η Ολυμπιάδα θα διασταυρώσει τα ξίφη της με τον Ηλειακό Βαρθολομιού.

Οι αγώνες
θα ξεκινήσουν στις 3 μ.μ.

Aναλυτικά παίζουν:

Ξενοφών Κρεστένων – Αστέρας Αμαλιάδας: Με ένα μεγάλο ματς ανάμεσα σε δυο διεκδικητές της τετράδας και εν δυνάμει και του τίτλου θα αποχαιρετίσουμε το 2019. Ξενοφών και Αστέρας Αμαλιάδας θα τεθούν σήμερα αντιμέτωποι στην Κρέστενα με τους γηπεδούχους να θέλουν να κλείσουν την ψαλίδα από την 3η θέση και τους φιλοξενούμενους να μείνουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην κορυφή. Οι Νταμπλούχοι Ηλείας θα στερηθούν των υπηρεσιών του τιμωρημένου Πετρόπουλου ενώ δύσκολα θα δώσει το «παρών» ο στρατευμένος Μούτσος ενώ απών για τους «βυσσινί» ο τραυματίας Μαρκόπουλος  οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση αποκατάστασης χιαστού.

Διαιτητής ο Παναγόπουλος με βοηθούς τους Κοιλιομενιάτη και Ασημακόπουλο.

Νέος Κόροιβος Κατσαρού – Πέλοπας Πελοπίου: Αγώνας ζωής ή θανάτου σήμερα στο Κατσαρού ανάμεσα σε Νέο Κόροιβο και Πέλοπα Πελοπίου με την ομάδα που θα κερδίσει να κρατά ζωντανές τις όποιες ελπίδες για παραμονή στην κατηγορία και αυτήν που θα χάσει να αποχαιρετά μάλλον πρόωρα την Α1. Με πολλές απουσίες οι γηπεδούχοι αφού δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Σπηλιωτόπουλος, Οικονομίδης, Τζανέτος και ο τιμωρημένος Ψάρρης ενώ για τους φιλοξενούμενους κάρτες έχει συμπληρώσει ο Δρουβιώτης ενώ ο γκολκίπερ Αθανασόπουλος δεν είναι ακόμα απόλυτα έτοιμος μετά τον τραυματισμό του στο χέρι την 2η αγωνιστική.

Σφυρίζει ο Β. Τσάκαλης με βοηθούς τους Δουλαβέρη και Κωτσόπουλο.

Αίας Γαστούνης – ΑΠΟ Κουρτεσίου:  Πρωταθλητής Χειμώνα είναι και μαθηματικά εδώ και μια αγωνιστική ο Αίας Γαστούνης που θέλει να το 2020 να τον βρει με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά από τους διώκτες του και σήμερα θεωρητικά έχει εύκολο έργο ακόμα και αν δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Αρβανίτης και ο Χριστοφοράτος είναι αμφίβολος. Αντίπαλος του ο ΑΠΟ Κουρτεσίου που κουβαλά κόπωση από τα 120 λεπτά του μεσοβδόμαδου αγώνα Κυπέλλου και συν τοις άλλοις  θα λείπουν λόγω καρτών ο Διαμαντόπουλος και  ο Κόσκορης που αποβλήθηκε την περασμένη Τετάρτη.

Διευθύνει ο Ρηγόπουλος με βοηθούς τον Ξυδού και Πανδή.

Ολυμπιακός Σαβαλίων – Προοδευτική Μανωλάδας: «Ήσυχες» γιορτές θέλουν να κάνουν Ολυμπιακός και Προοδευτική που σήμερα θα συγκρουστούν στα Σαβάλια με έπαθλο μια νίκη που θα απομακρύνει αυτόν που θα την πάρει από την ζώνη των πλέι άουτ. Σε καλύτερη μοίρα πάντως, βαθμολογικά, οι γηπεδούχοι που τόσο στο σημερινό ματς όσο και στο επόμενο δεν θα έχουν διαθέσιμο τον Μπογονικολό που συμπλήρωσε 7 κάρτες. Αντίθετα, δεν αποκλείεται για πρώτη φορά να πάρει χρόνο συμμετοχής ο Νικολόπουλος. Η ομάδα της Μανωλάδας από την άλλη, δεν θα έχει τον Μούζο ο οποίος αποβλήθηκε στο Κουρτέσι, καθώς επίσης και τον Λιακόπουλο ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες. Αντίθετα, εξέτισε και επιστρέφει ο Ζ. Βαλογιάννης.

Διαιτητής ο Σφυρής με βοηθούς τους Καραλή και Γούργουρα.

Ολυμπιάδα Γουμέρου – Ηλειακός Βαρθολομιού: Το δικό τους αγώνα για να ξεφύγουν από τις επικίνδυνες θέσεις και για την απευθείας παραμονή δίνουν Ολυμπιάδα Γουμέρου και Ηλειακός Βαρθολομιού που σήμερα θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο Λαντζόι με έπαθλο μια νίκη που μπορεί να αποδειχθεί… έξι πόντων. Ο Αλέκος Τομαρόπουλος «πονοκεφαλιάζει» για την συμμετοχή του Σ. Στροφύλλα ο οποίος αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα τραυματισμού ενώ τάσεις φυγής εξέφρασε ο Νικολόπουλος. Ο Μ. Καλαρύτης από την άλλη, δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Π. Τσουκαλά ενώ ουσιαστικά παρελθόν αποτελεί ο Μπελεκούκιας που ζήτησε να αποχωρήσει.

Σφυρίζει ο Καραβίδας με βοηθούς τους Λιάπη και Βλάχο.