Ξεκινά σήμερα, έστω και με καθυστέρηση μιας εβδομάδας, λόγω του γνωστού προβλήματος που προέκυψε με τους απινιδωτές, ο β’ γύρος στο συγκλονιστικό φετινό πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας με την διεξαγωγή, της εμβόλιμης 16ης αγωνιστικής που είναι και η πρώτη του δεύτερου μισού του φετινού μαραθωνίου.
Όσο περνούν οι αγωνιστικές η αγωνία ειδικά στην «ουρά» κορυφώνεται αφού ούτε λίγο ούτε πολύ καμία ομάδα από την 4η θέση και κάτω δεν μπορεί να αισθάνεται εξασφαλισμένη και τα σημερινά παιχνίδια αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού εκτός από αυτά στα οποία υπάρχει φαβορί, υπάρχουν και κάποια που είναι «ο θάνατός σου, η ζωή μου».
Στο «Γρ. Καλάκος» ο ΠΑΟ Βάρδας δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες απέναντι στην Ολυμπιάδα Γουμέρου που όσο φορμαρισμένη και να είναι δύσκολα θα μπορέσει να ακολουθήσει τον ρυθμό των πρωτοπόρων.
Την ίδια ώρα, στα Μακρίσια, ο Αστέρας Αμαλιάδας δοκιμάζεται στην δύσκολη έδρα του τοπικού ΑΟΜ που είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός φέτος διεκδικώντας με αξιώσεις την παραμονή του και σήμερα θέλει να βάλει δύσκολα στους «βυσσινί» που με την σειρά τους θέλουν να παραμείνουν σε απόσταση βολής από την κορυφή.
Στο Σκουροχώρι, ο Λευκός Αστέρας που προέρχεται από τέσσερις συνεχόμενες ήττες που του έχουν βάλει «φρένο» στο εξαιρετικό ξεκίνημα, θέλει να επανέλθει στον δρόμο των επιτυχιών όμως το εμπόδιο της Δόξας Νέας Μανωλάδας μόνο εύκολο δεν θα είναι καθώς οι «Μαυαρετοί» του Μιχάλη Παπουτσή προέρχονται από συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα και σήμερα θέλουν να δώσουν συνέχεια σε αυτά.
Στην Ανδραβίδα, η Δάφνη μετά τις μεγάλες νίκες επί των Ξενοφώντα και Αλφειού, έχει αναθαρρήσει και σήμερα θα υποδεχτεί με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία τον Ηλειακό Βαρθολομιού με στόχο ένα ακόμα μεγάλο τρίποντο «ανάσα». Η ομάδα του Τάκη Δρακόπουλου από την άλλη, προέρχεται από την απρόσμενη εντός έδρας ήττα από τη Δόξα, αγνοεί τη χαρά της νίκης για τρία διαδοχικά ματς και σήμερα θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα.
Στο Τραγανό αναμένεται ένα από τα σπουδαιότερα ματς της ημέρας. Η γηπεδούχος Νίκη μετά το διπλό στα Λεχαινά θέλει ένα ακόμα τρίποντο για να ξεκολλήσει από τα χαμηλά της βαθμολογίας όμως κόντρα στην ιδιαίτερα ανεβασμένη Θύελλα δεν θα έχει εύκολη αποστολή, με τους Πυργιώτες να πηγαίνουν στο Τραγανό με στόχο ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα.
Στα Σαβάλια , ο Ολυμπιακός που μετά την ισοπαλία στο Γούμερο παρέμεινε για τέταρτο σερί ματς αήττητος υποδέχεται τον Αλφειό Επιταλίου που «ξεμπούκωσε» κόντρα στον Πέλοπα Πύργου και επανήλθε στις νίκες. Στόχος και για τους δυο το τρίποντο που θα τους διατηρήσει σε απόσταση ασφαλείας από τις επικίνδυνες θέσεις.
Στο Ενωσιακό, η αναμέτρηση του Πέλοπα Πύργου με τον Ξενοφώντα Κρεστένων , είναι «ο θάνατός σου, η ζωή μου». Τέλος ενώ άνευ αγώνα, θα πάρει τους βαθμούς με το Σώστι αυτή την αγωνιστική ο Ηλειακός Λεχαινών. Οι σημερινές αναμετρήσεις θα ξεκινήσουν στις 3.13 μ. μ.
Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής
Σήμερα (3. 30 μ. μ.)
Λευκός Αστήρ Σκουροχωρίου – Δόξα Νέας Μανωλάδας
ΑΟ Μακρισίων – Αστέρας Αμαλιάδας
Δάφνη Ανδραβίδας – Ηλειακός Βαρθολομιού
Νίκη Τραγανού – Θύελλα Πύργου
ΠΑΟ Βάρδας – Ολυμπιάδα Γουμέρου
Κένταυρος Σωστίου – Ηλειακός Λεχαινών 0-3 α. α.
Πέλοπας Πύργου – Ξενοφών Κρεστένων
Βαθμολογία (σε 15 αγώνες)
ΠΑΟ Βάρδας 41 48–6
—————————————
Αστέρας Αμαλ. 38 43–8
Ηλειακός Βαρθ. 28 30-16
Ολυμπιακός Σαβαλ. 27 24–18
Δόξα Ν. Μαν. 23 18–18
Θύελλα Πύργου 22 29-18
Αλφειός Επιτ. 22 19-16
Λευκ. Αστέρας Σκουρ. 19 22-25
Ηλειακός Λεχ. 19 20-26
Μακρίσια 17 14–23
—————————————
Δάφνη Ανδρ. 17 18–32
Ολυμπιάδα Γουμ. 17 13-20
Νίκη Τραγανού 16 18–22
Πέλοπας Πύργ. 14 13-25
—————————————
Ξενοφών Κρεστ. 14 19-26
Κένταυρος Σωστ. – –