Μπάσκετ

A’2 Εθνική Μπάσκετ: Θετικοί αλλά θέλουν να ξέρουν τον τρόπο!

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι Δελέγκος – Παπαδιονυσίου από πλευράς Κοροίβου

Η απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων να δώσουν το «πράσινο» φως ώστε όσοι εμπλέκονται στην Α2 να μπούνε στο παρκέ, και να ξεκινήσουν προπονήσεις, τη δεδομένη χρονική στιγμή αιφνιδίασε και προβλημάτισε εκ νέου παράγοντες, προπονητές και αθλητές των ομάδων της κατηγορίας.

Ολυμπιακός, Ελευθερούπολη και Πανερυθραϊκός δηλώνουν έτοιμοι, με το μεγάλο πρόβλημα να έρχεται στις ομάδες κυρίως της επαρχίας μια εκ των οποίων είναι και ο Κόροιβος, και στην εύρεση πόρων. Όλες οι ομάδες, θέλουν να μάθουν πως θα γίνονται τα τεστ, αναφέροντας ότι θα τηρήσουν τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα αλλά τα προβλήματα έρχονται σε ζωτικά σημεία λειτουργίας τους.

Το πρόβλημα βρίσκεται στα σπίτια, με αρκετές ομάδες να τα έχουν αφήσει, ενώ πρόβλημα υπάρχει και στην σίτιση, με την εστίαση, η οποία κάλυπτε συνήθως μέσω χορηγιών αυτό το ζωτικό ζήτημα να μην βρίσκεται σε λειτουργία. Επίσης, υπάρχει ομάδα που έχει ξενοικιάσει όλα τα σπίτια της, ενώ άλλη θα μπορεί να έχει διαθέσιμα τα καταλύματα μετά τις 15 Μαρτίου.

Οι περισσότεροι αναφέρονται στο πως θα καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα, και θεωρούν απαραίτητη την προϋπόθεση να συνεχίσουν να υπάρξει βοήθεια και επιχορήγηση από την Πολιτεία.

Αρκετοί αιφνιδιάστηκαν όντας επαναπαυμένοι ότι τα πρωταθλήματα δεν θα συνεχιστούν, ενώ το σημαντικότερο θέμα όπως επαναλάβαμε είναι ο τρόπος διεξαγωγής, για το αν θα είναι ένας γύρος σε ουδέτερη έδρα, και όλα όσα έχουν αναφερθεί. Για αυτό το λόγο οι προπονητές επιδιώκουν να έχουν μια ακόμη τηλεδιάσκεψη για να συζητήσουν αυτά τα θέματα και να προτείνουν λύσεις.

Όλοι όμως, μα όλοι ήταν θετικοί στην επανεκκίνηση, όλοι ανέφεραν ότι το μπάσκετ και η καθημερινότητα τους έλλειψε, απλά μέχρι να μπούνε στο γήπεδο θέλουν αρκετοί προβληματισμοί τους να έχουν λυθεί, και να γνωρίζουν και τι αγωνιστικό κίνητρο θα έχουν, πόσοι θα δικαιούνται άνοδο, και τι θα γίνει με τους υποβιβασμούς.

Η «Πατρίς σπορ» επικοινώνησε με τον προπονητή του Κοροίβου, Κώστα Δελέγκο και με τον εκ των αρχηγών της ομάδας, Γιώργο Παπαδιονυσίου, για το πώς υποδέθηκαν την ανακοίνωση της επιστροφής στις προπονήσεις.

Κώστας Δελέγκος (Προπονητής Κοροίβου): «Είναι ένα βήμα αλλά πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα!»

«Η επιστροφή στις προπονήσεις είναι ένα βήμα ωστόσο θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ακόμα περισσότερο εικόνα η γιατί ειδικά στις ομάδες από την επαρχία όπως ο Κόροιβος, τα διαδικαστικά είναι που έχουν σημασία. Για παράδειγμα, το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, το πώς θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, το τι θα γίνει με τα τεστ κλπ. Εντάξει ο σύνδεσμος έχει εξασφαλίσει κάποια τεστ για τις προπονήσεις και αυτό είναι προς τιμήν του όμως αν για τον αγώνα χρειαστεί μοριακό τι θα γίνει; Η ενημέρωση που έχουμε από την διοίκηση είναι ότι σίγουρα δεν θα ξεκινήσουμε αυτή την εβδομάδα και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το κοιτάξει η Πολιτεία και να βοηθήσει τους παράγοντες. Πρέπει να ξέρουν οι άνθρωποι πόσες μισθοδοσίες θα πληρώσουν, τι θα γίνει με τα σπίτια, το φαγητό, τα ταξίδια, τις διαιτησίες κλπ. Επίσης, πως θα γίνει το πρωτάθλημα, με εμβόλιμες ή σε έναν γύρο; Όπως καταλαβαίνετε, ναι είμαστε χαρούμενοι μετά από αυτήν την εξέλιξη όμως πρέπει να υπάρξει και ένα πλάνο και πιθανότατα αυτό πρέπει να γίνει μέσα στην εβδομάδα προκειμένου να μη χαθεί κι άλλος χρόνος. Όλοι βρεθήκαμε προ εκπλήξεως γιατί εκεί που είχαμε απογοητευτεί ξαφνικά μάθαμε ότι ξεκινάμε και νιώθουμε ότι εισακούστηκαν οι προσπάθειες μας όμως το βήμα που έγινε δεν είναι το καθοριστικό και πρέπει να υπάρξει και συνέχεια.».

Γιώργος Παπαδιονυσίου (Αθλητής Κοροίβου): «Απλά για να πούμε ότι ανοίξαμε…»

«Δεν θεωρώ ότι θα αλλάξει κάτι, απλά η Κυβέρνηση έβγαλε το βάρος από πάνω της! Εγώ μίλησα και με τον προπονητή και με την διοίκηση και κανείς δεν ξέρει αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Η Α1 γυναικών ξεκινά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο μετά από προπονήσεις 1,5 μήνα. Αν εφαρμοστεί και σε εμάς αυτό, πότε θα ξεκινήσουμε, τον Απρίλιο; Με το ζόρι και αν βγει σε έναν γύρο… Πρέπει να βγει η Ομοσπονδία και να πάρει θέση. Να πει αν ξεκινάμε, πότε ξεκινάμε και πως ξεκινάμε. Εμένα αν μου πει η ομάδα μου να κατέβω, θα κατέβω αλλά δεν νομίζω να μπορούν οι παράγοντες να αντέξουν να πληρώνουν για στέγαση, φαγητό και μισθούς χωρίς να ξέρουν αν θα ξεκινήσουμε, πότε και κυρίως με τι τρόπο. Και αν εξαιρέσουμε κάποιες ομάδες, οι περισσότερες και ειδικά της επαρχίας, έτσι λειτουργούν. Δεν βλέπω φως στο τούνελ, αυτή η απόφαση είναι απλά για να πούμε ότι ανοίξαμε…»

 

Όλη η επικαιρότητα