Μπάσκετ

Α2 Εθνική Μπάσκετ: Oμάδες περιμένουν, κοινοτικοί φεύγουν και όλοι μένουν σπίτι

ΟΜάρτιος του 2020 θα μείνει στην ιστορία ως η απαρχή μιας διαφορετικής ζωής, και μας κατάστασης στην οποία υπέβαλε άπαντες η ταχέως εξελισσόμενη επιδημία του κορωνοϊού.

Η κυβέρνηση έσπευσε να πάρει σταδιακά μέτρα, θέλοντας να προστατεύσει τους πολίτες και περισσότερο από όλους τις ευπαθείς ομάδες, και έτσι με το μένουμε σπίτι από την πρώτη ημέρα θέλησε να περάσει το μήνυμα της κατάστασης.

Από τους πρώτους που μπήκαν σε αυτή την ιδιότυπη κατάσταση ήταν οι αθλητές, με τα Εθνικά πρωταθλήματα να σταματούν μετά την πρώτη εβδομάδα του Μάρτη, με τις τελευταίες παραστάσεις να λαμβάνουν τόπο στις 8/3 με τα παιχνίδια της Β’ και της Γ’ Εθνικής. Δυο εβδομάδες μετά, και πουθενά δεν φαίνεται στον ορίζοντα ότι τα πρωταθλήματα είναι κοντά στο να ξεκινήσουν, με τα μέτρα της πολιτείας να γίνονται όλο και πιο σφιχτά.

Το δεδομένο είναι ότι η ΕΟΚ δεν μπορεί να πάρει ακόμη κάποια απόφαση, περιμένοντας και τον ΕΣΑΚΕ, με τα σενάρια που μαθαίνουμε και διαβάζουμε να είναι πολλά, αλλά κανένα να μην είναι δεδομένο, μιας και οι ειδικοί αναφέρουν πως η καμπύλη του ιού έχει ανοδική πορεία. Κάπου εδώ έρχεται ωστόσο να μπει οι οικονομική «καμπύλη» των ομάδων, οι οποίες όπως δείχνουν με τα μηνύματα που λαμβάνουμε, αγωνιούν. Χωρίς να έχουν πόρους, θα πρέπει να βρούνε τον τρόπο να ανταπεξέλθουν, αναφέροντας ότι οι περισσότεροι χορηγοί λόγω της κατάστασης αδυνατούν να τις ενισχύσουν, ενώ προπονητές και αθλητές από την πλευρά τους περιμένουν ενίσχυση, ώστε να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Από εκεί και πέρα, σχεδόν όλοι οι αθλητές έχουν επιστρέψει στους τόπους καταγωγής τους, οι περισσότεροι κοινοτικοί παίκτες που αγωνίζονται στην Α2 έχουν αποχωρήσει μεταξύ των οποίων και οι Σαραλίγια και Μάινς του Κοροίβου, και το μοναδικό που συμβαίνει είναι να γυμνάζονται στο σπίτι με προγράμματα που μοιράζουν οι σύλλογοι.

Και όπως ανέφερε ένας καταξιωμένος προπονητής, καμία ήττα δεν συγκρίνεται με την συγκεκριμένη, δηλαδή με την «έξωση» από τον φυσικό τους χώρο, λόγω του κορωνoϊού.

Όλη η επικαιρότητα