Ηλεία

Αμπελώνας: Τραυματισμός εργαζόμενης στην καθαριότητα- Έπεσε από απορριμματοφόρο

Ακούστε το άρθρο

Εργατικό ατύχημα χωρίς ευτυχώς σοβαρό τραυματισμό όπως αποδείχθηκε από τις εξετάσεις που της έκαναν στο Νοσοκομείο Πύργου το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, είχε χθες το πρωί στην περιοχή του Αμπελώνα εργαζόμενη στην Καθαριότητα του Δήμου Πύργου ύστερα από πτώση της από το απορριμματοφόρο όχημα που επέβαινε κατά τη διάρκεια αποκομιδής απορριμμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εργαζόμενη που είναι περίπου 40 ετών, όταν βρισκόταν επάνω στο απορριμματοφόρο και τη στιγμή που ο οδηγός του οχήματος επιχειρούσε να στρίψει δεξιά σε δρομάκι της τοπικής κοινότητας, φέρεται να ένιωσε ζαλάδα η οποία την έκανε να χάσει την ισορροπία της και να γλιστρήσει από τη θέση της, πέφτοντας στο οδόστρωμα και χτυπώντας το κεφάλι της.  Άμεσα έγινε αντιληπτή από τους συναδέλφους της, οι οποίοι βλέποντας πως έχει τραυματιστεί στο κεφάλι και με το τραύμα της να δείχνει αρκετά σοβαρό, κάλεσαν άμεσα ασθενοφόρο προκειμένου να μεταφερθεί εσπευσμένα στο Νοσοκομείο του Πύργου και συγκεκριμένα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό πρόσφερε την απαραίτητη βοήθεια στην εργαζόμενη, ενώ πραγματοποίησαν εξονυχιστικές εξετάσεις προκειμένου να δουν πόσο σοβαρό είναι το τραύμα που φέρει. Η κατάστασή της κρίνεται εκτός κινδύνου, ωστόσο δε δύναται να θυμηθεί τι την έκανε να χάσει την ισορροπία της. Λόγω του χτυπήματος της στο κεφάλι όπου και της έγιναν ράμματα, το ιατρικό προσωπικό έκρινε απαραίτητη την παραμονή της στο νοσοκομείο, ενώ σήμερα το πρωί αναμένεται να γίνουν και άλλες εξετάσεις ώστε να αποκλειστεί κάποιο εσωτερικό τραύμα.

Να σημειωθεί πως από τη στιγμή που έμαθαν για το ατύχημα, βρέθηκαν στο πλάι της εργαζόμενης ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Λάμπης Αριστειδόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας-Ζαχάρως Χρήστος Γαρύφαλλος, συνάδελφοί της και συγγενικά της πρόσωπα.

Ανακοίνωση

Για το συμβάν εξέδωσε ανακοίνωση ο Σύλλογος Εργαζομένων στους Δήμους Πύργου, Αρχ. Ολυμπίας, Ζαχάρως, όπου αναφέρει: «Ένα νέο εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στην πληθώρα των εργατικών ατυχημάτων που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια με ρυθμό που αυξάνεται ανησυχητικά στους Δήμους όλης της Χώρας. Συγκεκριμένα την Πέμπτη 28 Μαΐου το πρωί εργαζόμενη στο τομέα της καθαριότητας τραυματίστηκε μετά από πτώση που είχε από απορριμματοφόρο κατά την διαδικασία της αποκομιδής. Συγκεκριμένα, η συνάδελφος φέρεται να ζαλίστηκε και να γλίστρησε από το απορριμματοφόρο με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος. Ευχόμαστε περαστικά στη συνάδελφο και ταχεία ανάρρωση, θα είμαστε στο πλευρό της και της υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να γίνουν όσο το δυνατό πιο ανθρώπινες οι συνθήκες εργασίας στους χώρους δουλειάς. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μόνιμο προσωπικό με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, εκσυγχρονισμό στο μηχανολογικό εξοπλισμό και σύγχρονη προστασία στους εργαζόμενους με υλικά και μέσα ασφαλείας και υγιεινής».

Όλη η επικαιρότητα