Αχαϊα

Αχαΐα: Στο «Μάτι» του Χαρδαλιά… κατεπειγόντως η παραλία Καλόγριας – Π.Σ στο Λάππα

Με αποφασιστικότητα – έχοντας έκδηλη την αγωνία – κινείται πλέον η Πολιτική Προστασία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, στο νέο μέτωπο που όχι μόνο εντόπισε έγκαιρα , πριν την καρδιά του καλοκαιριού, αλλά δείχνει να θέλει να το κλείσει έχοντας λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την περιοχή, το περιβάλλον και τους χιλιάδες λουόμενους της περιόδου.
Ο αντιδήμαρχος Κώστας Ταπεινός, άρχισε την επίσημη διαδικασία διευθέτησης του διπλού προβλήματος στην πολυσύχναστη παραλία της Καλόγριας – που όπως αποκάλυψε η «Π» – υπάρχει κίνδυνος αν ξεσπάσει πυρκαγιά να υπάρξει επανάληψη του σκηνικού στο «Μάτι» καθότι στα δύο πάρκινγκ (lamer και Sandhill cafe) υπάρχει αδιέξοδο και σε ενδεχόμενη ανάγκη τα οχήματα και ο κόσμος θα εγκλωβιστούν εκεί.
Ο δήμος θα κάνει έγγραφα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της ΒΙΠΕ και των Λεχαινών, ώστε επίσημα (ανεπίσημα είναι θετικές) να συμφωνήσουν στη μελέτη παρέμβασης στα επίμαχα σημεία, το ίδιο και στον Φορέα Διαχείρισης Στροφυλιάς – Κοτυχίου, το συμβούλιο του οποίου είναι ενήμερο κι εντός των ημερών θα συνεδριάσει (παρόντος του κ.Ταπεινού) για να εκφράσει θετική ή αρνητική άποψη.
Το θέμα κρίνεται τόσο σοβαρό, που ο δήμος θα ενημερώσει ακόμα τον αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαρ.Μπονάνο αλλά κυρίως τον ίδιο τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, στην κατεύθυνση δημιουργίας δρόμων διαφυγής, αλλά και λεπτομερώς ενημερωτικά για την όλη κατάσταση, ώστε αν υπάρξει κάποιο συμβάν οι ευθύνες να μην πηγαίνουν «μπαλάκι» από δω κι από κει, όπως τονίζει ο κ.Ταπεινός.
Το πρότζεκτ θα περιλαμβάνει δύο διεξόδους από αμμώδεις εκτάσεις και όχι δασώδεις. Στο αριστερό πάρκινγκ θα ενωθούν δύο παράλληλοι δρόμοι, με διάνοιξη 200 μ. Στο άλλο έχει κλείσει ο δρόμος με φράχτη, από 6 μ. σε 2,5 μ., ωστόσο ατύπως έχει παραχωρηθεί τμήμα ιδιωτικού οικοπέδου (200 μ.) για ένωση με την παραλία. Σε περίπτωση όμως που εμφανιστεί πρόβλημα δεν αποκλείεται ο δήμος να κινηθεί νομικά για να επιτύχει απαλλοτρίωση της έκτασης.
Ο Κ.Ταπεινός λέει χαρακτηριστικά ότι «η παρέμβαση θα έπρεπε να’ χει γίνει…χθες».
Σε ότι αφορά στο αίτημα που ετέθη από τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Κώστα Ταπεινό, σχετικά με την αναγκαία αποσυμφόρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΒΙΠΕ, μέσω σύστασης νέου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Κάτω Αχαΐα, τις επόμενες ημέρες θα γίνουν τα έγγραφα του δημάρχου Σ.Μυλωνά προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Στ. Κολοκούρη.
Ο κ.Ταπεινός, μιλώντας στην «Π», δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η έδρα του Πυροσβεστικού Σταθμού να είναι τελικά το Λάππα, καθότι είναι πιο κοντά στο Δάσος της Στροφυλιάς και χιλομετρικά ανάμεσα στις Π.Υ ΒΙΠΕ και Λεχαινών Ηλείας.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα