Αγροτικά Αχαϊα

Αχαΐα: Χωρίς λάδι η περιοχή λόγω καιρού και δάκου

Ακούστε το άρθρο

Στο περιφερειακό συμβούλιο μεταφέρθηκαν χθες τα μεγάλα προβλήματα που έχουν ανακύψει φέτος στην ελαιοπαραγωγή και στον Νομό Αχαΐας.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνου Μητρόπουλου ο οποίος επεσήμανε ότι η μείωση της παραγωγής είναι γεγονός που οφείλεται στις άσχημες καιρικές συνθήκες αλλά και λόγω του παθογόνου μύκητα γλοιοσπόριου και των αυξημένων δακοπροσβολών.

«Οσον αφορά στο γλοιοσπόριο η ασθένεια έχει εμφανισθεί τα τελευταία χρόνια δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην παραγωγή», ανέφερε στην εισήγησή του ο κ. Μητρόπουλος. Και πρόσθεσε: «Από την άλλη πλευρά οι πληθυσμοί του δάκου της ελιάς ήταν υψηλοί, γεγονός που επισημάνθηκε έγκαιρα με ενημέρωση στους παραγωγούς να κάνουν επαναληπτικούς ψεκασμούς».

Την ανάγκη στήριξης των ελαιοπαραγωγών της Αχαΐας υπογραμμίζει με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Κατσανιώτης, ζητώντας την ακριβή εκτίμηση και καταγραφή των ζημιών και την άμεση αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών, «ώστε να επιβιώσουν και να συνεχίσουν να καλλιεργούν».

Πηγή: Εφ.«Πελοπόννησος»

Όλη η επικαιρότητα