Αχαϊα

Αχαΐα: Έλλειψη νεκροθαλάμων λόγω αποκλεισμού του ΠΓΝΠ

Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπη με ένα ιδιαίτερα σοβαρό πρόβλημα βρίσκεται από χθες η περιοχή και τα Γραφεία Τελετών.

Κι αυτό απορρέει από την επιβεβλημένη απόφαση -λόγω των συνθηκών που έχει διαμορφώσει ο κορονοϊός – της διοίκησης του ΠΓΝΠ να κλείσει το νεκροτομείο για εξωτερικά περιστατικά. Η απόφαση αυτή ελήφθη προχθές από τη διοικήτρια του νοσοκομείου Παναγούλα Μαμμή.

Σε έγγραφό της που έστειλε προς τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Γραφείων Τελετών «Ο Αγιος Ανδρέας» επισημαίνει ότι «λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών οι οποίες έχουν διαμορφωθεί στο νεκροτομείο του ΠΓΝΠ, σας ενημερώνουμε ότι δεν θα γίνονται αποδεκτές οι φυλάξεις σορών (εξωτερικά περιστατικά) καθώς επίσης και όσα περιστατικά νεκροτομούνται θα πρέπει να απομακρύνονται όσο το δυνατόν συντομότερα μετά τη νεκροτομή από το χώρο του νεκροτομείου».

Η απόφαση αυτή φέρνει τα Γραφεία Τελετών αντιμέτωπα με ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα. Διότι όπως μας αναφέρθηκε από ιδιοκτήτες γραφείων «είναι παράνομο να φυλάμε νεκρούς στα ψυγεία που έχουμε στα γραφεία μας. Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα και ότι η περίοδος αυτή είναι πολύ κρίσιμη αλλά θα πρέπει να βρεθεί λύση με τους νεκρούς. Δεν μπορεί να είναι διάσπαρτοι σε διάφορα σημεία της περιοχής που εδρεύουν τα Γραφεία Τελετών». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π» το θέμα έχει τεθεί ήδη στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πατρέων ο οποίος φέρεται να δεσμεύτηκε ότι μέσα σε μία εβδομάδα μπορεί να προετοιμαστεί ο χώρος που υπάρχει για τον σκοπό αυτό στο Α΄ Δημοτικό Κοιμητήριο. Αλλωστε αντίστοιχος χώρος υπάρχει σε όλα τα Δημοτικά Κοιμητήρια της Αθήνας και άλλων περιοχών.

Η «Π» προσπάθησε χθες να έχει μία απάντηση από τον Δήμο αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει οι τοπικές αρμόδιες αρχές και η υγειονομική υπηρεσία να αναζητήσουν τη δέουσα λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει.

ΕΠΑΡΚΕΙΑ…

Την ίδια ώρα, τα Γραφεία Τελετών της περιοχής και πανελλαδικά, προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο. Ιδιοκτήτης βιοτεχνίας κατασκευής φέρετρων στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών, που καλύπτει όλη την αγορά της Ελλάδας, επιβεβαίωσε στην «Π» ότι η επιχείρηση είναι προετοιμασμένη για να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει, ενώ παρομοίασε την προετοιμασία των Γραφείων Τελετών, σαν την «έκρηξη» που παρουσιάστηκε προ ημερών… στα σούπερ μάρκετ. «Οπως έγινε με τα σούπερ-μάρκετ, έτσι γίνεται τώρα και με τα Γραφεία Τελετών, που προσπαθούν να προμηθευτούν φέρετρα. Μας τηλεφωνούν κάθε μέρα και μας ρωτούν, αν υπάρχει επάρκεια και απόθεμα σε φέρετρα», είπε ο επιχειρηματίας.

Πηγή: Εφ. Πελοπόννησος

Όλη η επικαιρότητα