Αχαϊα

Αχαΐα – Μεσογειακή Αναιμία: 300 συμπολίτες σε διαρκή ομηρεία

Ακούστε το άρθρο

Με την αγωνία εάν θα υπάρχει διαθέσιμο αίμα για την μετάγγισή τους ζουν οι 300 πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία που μεταγγίζονται στο ΠΓΝΠ.

Από τις 20 μεταγγίσεις που γίνονταν ημερησίως, το τελευταίο διάστημα έχουν περιοριστεί στις 2- 3 με αποτέλεσμα οι πάσχοντες να μπαίνουν στην αναμονή με το φόβο της εκδήλωσης των συνεπειών που υπάρχουν στην πορεία της υγεία στους.
«Η ασθένειά μας επιβάλλει κάθε 15ήμερο να υποβαλλόμαστε σε μετάγγιση. Το τελευταίο διάστημα αυτό δεν τηρείται καθώς το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες μας και να τηρήσει το πρόγραμμα των μεταγγίσεών μας» ανέφερε στην «Π» εκ μέρους του Αχαϊκού Συλλόγου Προστασίας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία Σταύρος Μπαλοδήμος.

Η νόσος

Οπως εξηγεί «η Μεσογειακή Αναιμία είναι χρόνια νόσος βαριάς μορφής και δυσίατο νόσημα. Μία νόσος που η θεραπευτική της αντιμετώπιση είναι οι τακτικές μεταγγίσεις αίματος ανά τακτά χρονικά διαστήματα (2-3 εβδομάδες) ανάλογα τον ασθενή και τις επιπλοκές που προκύπτουν στον κάθε ένα, εξαιτίας των αναβολών των προγραμματισμένων μεταγγίσεων αίματος».

Πηγή: pelop.gr

Όλη η επικαιρότητα