Αχαϊα

Αχαΐα: Οδύνη, οργή και ερωτήματα για το θάνατο του Κ. Θεοδούλη

Ακούστε το άρθρο

Σε κλίμα οδύνης κηδεύεται σήμερα στην Ακράτα, ο 36χρονος Κωνσταντίνος Θεοδούλης, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο το απόγευμα της Πέμπτης, μέσα σε σιλό εργοταξίου χωματουργικών και σκυροδέματος στο Λαμπίρι.

Το θύμα βρέθηκε μέσα στο σιλό, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται και ξαφνικά εγκλωβίστηκε σε μια χοάνη, όταν τον «ρούφηξε» η άμμος.
Στο σημείο στήθηκε επιχείρηση διάσωσης από την 6η ΕΜΑΚ, τη Πυροσβεστική και την Αστυνομία και για διάστημα τριών ωρών, ο 36χρονος εργάτης, είχε επικοινωνία. Εντελώς ξαφνικά όμως, γύρω στις 6 το απόγευμα, ο άτυχος Κωνσταντίνος Θεοδούλης υπέκυψε, αφού ο οργανισμός του, δεν άντεξε άλλο.
Η κοινωνία του Διακοπτού είναι συγκλονισμένη από αυτό το γεγονός, καθώς, χάθηκε ένας νέος του χωριού, παρά τις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών.
Η οικογένεια Θεοδούλη διατηρεί επιχείρηση με μηχανήματα χωματουργικών εργασιών και ο Κώστας, ασχολείτο ως χειριστής μηχανημάτων στο εργοτάξιο. Ηταν ένας νέος ιδιαίτερα αγαπητός και χαμηλών τόνων, ενώ ήταν πρόσφατα παντρεμένος, με τη Βασιλική Πολίτη από την Πάτρα.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΑΡΣΙΝΟΣ

Η εταιρεία «Λαρσινός ΑΕ. ΛΑΤΟΜΕΙΑ-ΕΤΟΙΜΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ» στην οποία ανήκει το εργοτάξιο όπου έγινε το ατύχημα εξέδωσε χθες ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει το περιστατικό. Σύμφωνα με την εταιρεία, στο εργοτάξιο παραγωγής στο Λαμπίρι Αιγιαλείας, ο εργαζόμενος Κωνσταντίνος Θεοδούλης με την ιδιότητα οδηγού χειριστή φορτωτή, εγκλωβίστηκε, υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, σε σιλό άμμου όπου και εντοπίστηκε από συναδέλφους του.
«Η διοίκηση της Λαρσινός, οι συνάδελφοι του Κωνσταντίνου και όλοι μας στην εταιρεία, εκφράζουμε τη βαθιά λύπη και την αμέριστη συμπαράστασή μας στη σύζυγο, τους γονείς και τους οικείους του, για αυτή την τόσο τραγική και αδόκητη απώλεια. Θα είμαστε κοντά τους για ό,τι και όσο χρειαστεί.
Παράλληλα, από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε το τραγικό συμβάν, συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις το έργο των αρμόδιων αρχών για τη διερεύνηση των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος» αναφέρει η εταιρεία.

ΤΡΑΓΙΚΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ

Να σημειωθεί ότι, σαν τραγική σύμπτωση, πριν από λίγες ημέρες, το Εργατικό Κέντρο Αιγίου, είχε διοργανώσει σύσκεψη συνδικαλιστικών φορέων και υπηρεσιών, για το ζήτημα της τήρησης των όρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Παναγιώτης Γεωργόπουλος, τόνισε στην «Π» ότι ζητείται από τις αρμόδιες αρχές, να κάνουν εντατικούς ελέγχους στα εργοτάξια της περιοχής και να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση. Πάντως, ο κ. Γεωργόπουλος τόνισε ότι, είναι τουλάχιστον περίεργο, πως το θύμα, βρέθηκε στο σιλό, καθώς η θέση του, ήταν σε άλλο πόστο. Απ’ ό,τι έχει ακούσει, εγκλωβίστηκε ξαφνικά, όταν υποχώρησε το αμμοχάλικο του σιλό και τον ρούφηξε. Ο κ. Γεωργόπουλος τόνισε ότι το ζήτημα των όρων ασφάλειας και υγιεινής πρέπει να απαράβατος όρος λειτουργίας για κάθε επιχείρηση και κυρίαρχο θέμα για τους αρμόδιους φορείς και τις ελεγκτικές αρχές και στο πλαίσιο αυτό, το Εργατικό Κέντρο προσπαθεί με κάθε τρόπο να κινητοποιεί τους αρμόδιους.
Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας εκφράζει τη θλίψη, αλλά και την αγανάκτησή της, για τον θάνατο του 36χρονου Κώστα Θεοδούλη εν ώρα εργασίας σε λατομείο στο Διακοπτό του Δήμου Αιγιαλείας. «Η Συνομοσπονδία έχει κρούσει κατ’ επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου, ζητώντας την αυστηροποίηση των ελέγχων και την αναγκαιότητα ύπαρξης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς», αναφέρει η ανακοίνωση.
Πηγή: Εφ. Πελοπόννησος

Όλη η επικαιρότητα