Αχαϊα

Αχαΐα – Υπόθεση Λακκόπετρας: Καμπάνες για απαγωγή νεκρού ανθρώπου

Ακούστε το άρθρο

Βαρύς ήταν ο πέλεκυς της δικαιοσύνης, για πέντε Πακισταστανούς μετανάστες που καταδικάστηκαν χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου, για την απαγωγή και τον θάνατο ενός ομοεθνή τους, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός μέσα σε αρδευτικό κανάλι της Λακκόπετρας.

Η υπόθεση, είχε συνταράξει την περιοχή της Δυτικής Αχαΐας, τον Αύγουστο του 2017. Οι πέντε αλλοδαποί κατηγορούμενοι, απήγαγαν έναν 21χρονο ομοεθνή τους για πάνω από έναν μήνα και ζητούσαν λύτρα από την οικογένειά του, υποτίθεται για να τον απελευθερώσουν, αλλά το θύμα στο μεταξύ είχε πεθάνει.

Όταν οι δράστες δεν κατάφεραν να πάρουν τα λύτρα της απαγωγής, έσπευσαν να εξαφανιστούν και πέταξαν το πτώμα του άτυχου νέου, στο αρδευτικό κανάλι, όπου η αστυνομία το βρήκε και αμέσως ξεκίνησε τις έρευνες.

Οι τρεις κατηγορούμενοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν στην Θεσσαλονίκη και λίγες ημέρες αργότερα οι άλλοι δύο και σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και προφυλακίστηκαν.

Χθες κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Οι τρεις εξ αυτών καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 22 ετών και συγκεκριμένα 20 χρόνια για την ανθρωποκτονία και δύο για την απαγωγή και οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάτω των 20 ετών.

Πηγή: Εφ.Πελοπόννησος

Όλη η επικαιρότητα