Categories: Πολιτική

Αδ. Γεωργιάδης: Στην Αμερική λοιπόν είναι μπλοκαρισμένο το «Turkaegean»

Share

«Μπλόκο» της χρήσης του σήματος «Turkaegean» στις ΗΠΑ επιβλήθηκε μετά την προσφυγή της Ελλάδας σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

«Έχει ήδη κατατεθεί προσφυγή της Ελλάδας κατά του Turkaegean. Έγινε δεκτό να είναι απόρρητη η διαδικασία, διότι είναι πολιτικό το θέμα. Δεν προδικάζω το αποτέλεσμα. Είναι όμως ισχυρή η ομάδα μας», ανέφερε στη Βουλή στο πλαίσιο παρουσίασης στη Βουλή του Συλλογικού Σήματος της ΕΕ του ΣΕΒΕ-Συνδέσμου Εξαγωγέων «Macedonia the Great», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης αναπτύσσοντας τις κινήσεις της ελληνικής πλευράς.

«Δεν είναι εύκολη υπόθεση, έχουν και οι άλλοι επιχειρήματα. Στην Αμερική τώρα κόψαμε το σήμα της Τουρκίας και από τη μεριά τους έκαναν προσφυγή και αίτηση να γίνει δεκτό το δικό τους σήμα. Το εξετάζει το αρμόδιο γραφείο των σημάτων των ΗΠΑ. Στην Αμερική λοιπόν είναι μπλοκαρισμένο το όνομα», συμπλήρωσε.

Παίρνοντας το λόγο ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Συμεών Διαμαντίδης, αναφέρθηκε στο «Macedonia the Great», λέγοντας πως αποτελεί νέα προσπάθεια των ελληνικών επιχειρήσεων για να διαφοροποιηθούν από τη Βόρεια Μακεδονία.

«Ο πρώτος στόχος είναι να το πάρουν οι επιχειρήσεις στη Μακεδονία. Δύσκολος στόχος να τους πείσουμε. Θα κάνουμε διαφημιστικές εκστρατείες, έχουμε ενημερώσει τα επιμελητήρια, το αγκάλιασαν. Στόχος μας, στο εξωτερικό, όταν βλέπει κάποιος αυτό το σήμα, να καταλαβαίνει ότι είναι ελληνικό προϊόν. Πάμε να αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία», ανέφερε ο κ. Διαμαντίδης.