Categories: E Shop

Η Adidas με συνεχείς καινοτομικές παρεμβάσεις εδραιώνει την θέση της στα παπούτσια

Share

adidas: Τεχνολογία BOOST™

Η καινοτομία είναι κάτι το πραγματικά αστείο. Προφανώς είναι μια επιστήμη, αλλά εξαρτάται από την σωστή τεχνολογία την σωστή στιγμή, τους σωστούς ανθρώπους στο σωστό μέρος, και πιο συχνά από ότι όχι, μπορεί να είναι απλώς συμπτωματική Όταν όμως την πετυχαίνεις πραγματικά και όλα τα παραπάνω συμβαίνουν ταυτόχρονα, τότε η καινοτομία συναντά την πραγματική φύση της: αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού για πάντα.

Τα καλά νέα είναι πως η adidas είχε πάντα την καινοτομία στο DNA της, από την εποχή του ιδρυτή της, Adi Dassler, ο οποίος στους κόλπους της εταιρείας θεωρείται ο απόλυτος καινοτόμος: πάντοτε προσπαθούσε να πάει την τεχνολογία ένα βήμα πιο πέρα και να παρέχει στον κάθε αθλητή, σε κάθε σπορ, σε ολόκληρο τον κόσμο, τον καλύτερο δυνατό εξοπλισμό.

Μία τεχνολογία που ενσαρκώνει την φιλοσοφία της adidas με τον καλύτερο τρόπο είναι η BOOST™. Πρόκειται για μια καινοτομία η οποία επιστρέφει περισσότερη ενέργεια από κάθε άλλη τεχνολογία απορρόφησης κραδασμών στην βιομηχανία τρεξίματος. Συνδυάζει άνεση και επιστροφή ενέργειας στην εκκίνηση, παρέχοντας έτσι μια υπέροχη εμπειρία στο τρέξιμο. Χαρακτηριστικό είναι πως είναι μαλακότερη και επιστρέφει περισσότερη ενέργεια από την συμβατική τεχνολογία EVA.

Μέχρι την τεχνολογία BOOST της adidas, η επιστροφή της ενέργειας ταυτιζόταν με την σκληρότητα. Τα παπούτσια τρεξίματος ήταν είτε άνετα είτε γρήγορα. Η συγκεκριμένη τεχνολογία προσφέρει και τα δύο. Πως; Όντας ελαφριά και σχεδιασμένη να παίρνει το σχήμα του εκάστοτε ποδιού. Καταυτόν τον τρόπο, η τεχνολογία BOOST™ είναι άνετη χωρίς να θέτει κάποιου είδους επιβάρυνση/ενόχληση στο πόδι.

AdiPRENE

Η adidas AdiPRENE εμφανίζεται στην μεσαία σόλα των παπουτσιών, με σκοπό να προστατεύσει την φτέρνα και το μπροστινό μέρος του ποδιού. Αν και η εφαρμογή της βρίσκεται κυρίως στα αθλητικά, εμφανίζεται και σε πολλά casual παπούτσια, όπως οι μπότες και τα υπόλοιπα υποδήματα Rockport. Για να δώσει την απαιτούμενη προστασία, η adiPRENE παρουσιάζει μεγάλες δυνατότητες στην απορρόφηση των κραδασμών. Θεωρητικά, μπορεί να απορροφήσει μέχρι 5 φορές το βάρος ενός ατόμου. Το μεγαλύτερο ποσοστό προστασίας που παρέχει επικεντρώνεται στην φτέρνα, με ένα μικρότερο ποσοστό στο μπροστινό μέρος του ποδιού. Αυτό συμβαίνει διότι το υλικό που βρίσκεται μπροστά είναι περισσότερο ευαίσθητο, λόγω της ανάγκης για παροχή δυνατής ώθησης.

ClimaProof

Η συγκεκριμένη τεχνολογία της adidas επικεντρώνεται σε υλικά κατασκευής αθλητικού εξοπλισμού που είναι ανθεκτικά στον άνεμο, το νερό και τις καταιγίδες. Σε αντίθεση με άλλα, συμβατικά υλικά τα οποία απορροφούν τον ιδρώτα και κάνουν πολύ δύσκολη την άθληση καθώς συγκεντρώνουν όλο και περισσότερη υγρασία, τα υλικά της τεχνολογίας ClimaProof πετυχαίνουν ακριβώς το αντίθετο. Αποβάλλουν κάθε είδους υγρασία δίνοντας περισσότερη άνεση κατά την διάρκεια οποιασδήποτε είδους προπόνησης.