Ηλεία Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: «Πάντα επίκαιρο το αίτημα για εκλογές»

Λίγες ώρες πριν την επίσκεψη του στον Πύργο για να μιλήσει στην εκδήλωση της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας ο Αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης παρεχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στην εφ. «Πατρίς». Όπως είναι γνωστό η πολιτική εκδήλωση με ομιλητή τον κ. Γωργιάδη θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 8.30 το βράδυ στο ξενοδοχείο «Οδυσσέας» στο Κατάκολο. Ο κ. Γεωργιάδης τονίζει μεταξύ άλλων ότι το αίτημα της Ν.Δ για εκλογές είναι πάντα επίκαιρο, ενώ θεωρεί ότι η βιαστική έξοδος που επιχειρεί η κυβέρνηση στις αγορές γίνεται μόνο για επικοινωνιακούς λόγους. Ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ υποστηρίζει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας εξευτέλισε την Αριστερά» και δηλώνει  ότι «στη Ν.Δ του Μητσοτάκη έχουν θέση και οι Κεντρώοι και οι Δεξιοί».

Η αξιολόγηση έκλεισε με νέα επώδυνα μέτρα και δυνητικά αντίμετρα εφόσον επιτευχθούν οι στόχοι. Αν αύριο το πρωί γινόταν κυβέρνηση η ΝΔ τι από αυτά θα μπορούσε να βελτιώσει ή και να αποτρέψει;

O ελληνικός λαός φορτώθηκε με ένα πολύ σκληρό πακέτο μέτρων. Αυτό σημαίνει περισσότερους φόρους, μειώσεις στις συντάξεις, μείωση του αφορολόγητου, δηλαδή μια διαρκή λιτότητα. Η ΝΔ δεν μπορεί να συνεργήσει σε κάτι τέτοιο.

Όσο γρηγορότερα φύγει από την εξουσία ο Αλέξης Τσίπρας, τόσο μεγαλύτερα περιθώρια θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να βελτιώσει αυτή την τόσο κακή συμφωνία. Εμείς δεν είμαστε σαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύουμε στις δομικές μεταρρυθμίσεις και στην φιλελεύθερη οικονομία. Είμαστε έτοιμοι για βαθιές τομές στην οικονομία, στην κοινωνία και στο πολιτικό σύστημα. Έτσι θα πείσουμε τους δανειστές ότι είμαστε αξιόπιστοι και μπορούν να στηριχθούν σε εμάς. Γρήγορα, θα αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα και η οικονομία θα πάει μπροστά.

Δεν θεωρείτε πως υπάρχει αντίφαση ανάμεσα στο «δεν ψηφίζουμε τα μέτρα» και στο εκπεφρασμένο από την οδό Πειραιώς «οι διεθνείς συμφωνίες δεσμεύουν τη χώρα»;

Δεν υπάρχει καμία αντίφαση. Βασική θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι το κράτος έχει συνέχεια και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Εμείς δεν λέμε και ξελέμε, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Όπως έχω πει πολλές φορές, το μνημόνιο είναι μία on going διαδικασία. Όλα επαναδιαπραγματεύονται.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει το έδαφος για έξοδο στις αγορές. Θεωρείτε ότι είναι πρόωρο και ριψοκίνδυνο;

Η Κυβέρνηση θα επιχειρήσει, ίσως και σύντομα,  να βγει στις αγορές. Μπορεί να βγει με επιτυχία ενδεχομένως για ένα μικρό ομόλογο, αλλά αυτό δεν αρκεί.  Θα πρέπει να εξασφαλίσει τη μόνιμη πρόσβαση της χώρας στις αγορές, πράγμα πολύ δύσκολο. Οτιδήποτε άλλο, είναι κινήσεις εντυπωσιασμού για λόγους επικοινωνιακής σκοπιμότητας.

Η  ΝΔ έως πότε θα συνεχίσει να θέτει θέμα εκλογών; Δεν φοβάστε πως ένα μακροχρόνιο αίτημα, το οποίο μάλιστα δεν μπορείτε να επιβάλετε, ενδέχεται να «κουράσει» τους πολίτες και να έχει αντίθετα, από τα επιδιωκόμενα, αποτελέσματα;

Κάθε μέρα που περνάει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραμένει στην εξουσία, είναι καταστροφικό για τη χώρα μας. Οπότε, το αίτημα για εκλογές ήταν, είναι και θα είναι επίκαιρο. Ο λόγος που ζητάμε εκλογές δεν είναι από αγάπη για την εξουσία, αλλά από αγάπη για την πατρίδα. Για να περισώσουμε ό,τι έχει απομείνει όρθιο στη χώρα.

 

Πολλοί κατηγορούν τον Μητσοτάκη ότι δεν εκφράζει την δεξιά πτέρυγα του κόμματος, κι εσάς ότι έχετε προσδεθεί στο αφήγημα διεύρυνσης προς το κέντρο λειαίνοντας την συντηρητική ρητορική. Ισχύει όντως αυτό;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκπροσωπεί τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στην οποία έχουν θέση και οι κεντρώοι και οι δεξιοί. Είμαστε όλοι ενωμένοι και προσηλωμένοι σε έναν κοινό στόχο: Να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία για να σωθεί η Ελλάδα.

Έχετε δηλώσει ότι αγωνίζεστε να δείξετε ότι δεν υπάρχει πια το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.  Τι θέλετε να πετύχετε;

Η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς κυριάρχησε στη χώρα, για πολλές δεκαετίες, προκαλώντας τεράστια ζημιά. Θεωρούσαμε φυσιολογικό  να καίγονται περιοχές της Αθήνας, να γίνονται καταλήψεις στα Πανεπιστήμια, να «κυβερνούν» οι συνδικαλιστές και να μην αντιδρά η κοινωνία. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αυτό που δεν μπορούσε να κάνει κανείς. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, απομυθοποίησε και εξευτέλισε την Αριστερά. Είναι ένα «δώρο» που δεν πρέπει να το αφήσουμε να πάει χαμένο.

Η Τουρκία επιμένει να προκαλεί και να αμφισβητεί κυριαρχικά μας δικαιώματα. Πόσο πιθανό είναι ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο;

Δυστυχώς, η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί και να διατηρεί ένα σκηνικό έντασης. Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο, όλοι όμως το απευχόμαστε. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και ψύχραιμοι.

Όλη η επικαιρότητα