Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Σενάριο για τοπικά περιοριστικά μέτρα μόνο για ανεμβολίαστους

Ακούστε το άρθρο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για την επιβολή τοπικών περιοριστικών μέτρων που θα αφορούν τους ανεμβολίαστους άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αποκλείοντας για ακόμη μία φορά την επιστροφή ενός lockdown.

«Lockdown δε θα υπάρξει. Όχι επειδή αποκλείεται να βρεθούμε σε δύσκολες καταστάσεις, δυστυχώς δεν αποκλείεται, με 35% των πολιτών ανεμβολίαστους. Ο λόγος που δε θα γίνει το lockdown είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να παραβιάσει συνταγματικές ελευθερίες των εμβολιασμένων, οι οποίοι δια της επιλογής τους να εμβολιαστούν, δεν κινδυνεύουν πλέον να χάσουν τη ζωή τους. Άρα, δεν μπορείς να τους πεις ότι σε “κλείνω σπίτι”», δήλωσε χαρακτηριστικά στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ.

Σημείωσε δε ότι το πρόβλημα με την πανδημία είναι ότι οι εμβολιασμένοι και κολλάνε και μπορούν να μεταδώσουν, όμως δεν πεθαίνουν, δεν πάνε σε εντατική και δεν επιβαρύνουν το σύστημα υγείας σε αντίθεση με τους ανεμβολίαστους, που όπως είπε, αν κολλήσουν, 1 στους 10 μπορεί να πεθάνει.

«Τοπικά περιοριστικά μέτρα θα μπορούσαν να υπάρξουν, όμως η γενική μας αρχή είναι ότι και αυτά θα αφορούν στους ανεμβολίαστους. Προσπαθούμε στο μέτρο του εφικτού τα οριζόντια μέτρα να μην επηρεάζουν πολύ τη ζωή των εμβολιασμένων», πρόσθεσε.

Ο λόγος που δεν επιβλήθηκαν rapid test και στα σούπερ μάρκετ
Ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε ότι από τη μέρα που ανακοινώθηκαν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, ξαφνικά το εμβολιαστικό πρόγραμμα «πήρε μπρος» και κλείνονται 20.000-30.000 ραντεβού την ημέρα.

Ερωτηθείς γιατί δεν επιβλήθηκαν rapid test και στα σούπερ μάρκετ, απάντησε ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε να αποκλείσει την πρόσβαση σε εκείνη τη μειοψηφία των πολιτών που όχι μόνο δεν κάνουν το εμβόλιο, αλλά δεν κάνουν ούτε τεστ. «Αυτούς τους ανθρώπους δεν μπορείς να τους αφήσεις να πεθάνουν της πείνας», τόνισε.

Πηγή: newsbeast.gr

Όλη η επικαιρότητα